Vluchtflat het water op met 'We are here'

Nieuws, gepost door: nn op 22/06/2013 06:12:38

Wanneer: 22/06/2013 - 23:17

Op zaterdag 22 juni varen de bewoners van de Vluchtflat in Amsterdam met de letters 'We are here' een demonstratieve tocht door Amsterdam.


Op zaterdag 22 juni vaart een konvooi van bootvluchtelingen van de Vluchtflat aan de Jan Tooropstraat naar de Hermitage in het centrum van Amsterdam. Aan boord een kunstwerk: de letters 'We Are Here', gemaakt met een knipoog naar de slogan 'I Amsterdam'. Onderweg naar de bestemming legt het konvooi ook aan bij de Nassaukade, op de plaats waar een onlangs overleden medebewoner werd gevonden.
De optocht bestaat uit vrijwilligers en bewoners van de Vluchtflat die met bootjes de letters van 'We are here' meenemen. Iedereen die wil meevaren in het konvooi is van harte welkom. Schippers verzamelen om 13.00 bij de Vluchtflat; afvaart om 15.00 en aankomst bij de Hermitage om 17.00. Onderweg bewijzen we eer aan Jean Paul Baba, een vluchteling uit Burundi. De bewoners van de Vluchtflat missen hem en willen graag weten wat er met hem gebeurd is.

'We are here' is een actie van ongeveer 200 vluchtelingen van verschillende afkomst, meestal uitgeprocedeerde asielzoekers, die aandacht vragen voor hun situatie in de marge van de maatschappij. Ze deden dat eerder in de achtertuin van de Diaconie, in een tentenkamp aan de Notweg, ze werden gearresteerd (een aantal van hen zit nog in detentie) ze verhuisden in de Vluchtkerk en nu, op uitnodiging van een groep Nederlanders in de Vluchtflat.

De actie is nu elf maanden bezig en is gericht op de overheid: de vluchtelingen willen dat die hun mensenrechten respecteert. Aan de ene kant zeggen Nederland en Amsterdam dat ze de mensenrechten onderschrijven, anderzijds worden vluchtelingen opgepakt en als criminelen behandeld in detentiecentra. Maar vluchtelingen zijn geen criminelen: het enige wat ze gedaan hebben, is hier asiel aanvragen.
Ze vragen om toestemming hier te zijn, te mogen werken en verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en bij te dragen aan de Nederlandse maatschappij.

De vluchtelingen vragen Amsterdammers om steun: door naar de flat te komen, naar de demonstratie te komen, of een foto van zichzelf te nemen bij het 'We Are Here'-logo en de beelden via social media (Instagram, Facebook, Twitter) te verspreiden. De letters blijven nog drie weken voor de Hermitage staan alvorens naar een andere locatie te verhuizen.

http://devluchtkerk.nl/blog/bootvluchtelingen-varen-in-konvooi-naar-herm...

Tags: vluchtelingen vluchtflat vluchtkerk


Wie: 
nn

Actie is vanwege de regen 1 week uitgesteld. stay tuned.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech