Krakers Valreep nemen stadsdeel op de hak

Nieuws, gepost door: nn op 05/01/2012 01:08:02

Wanneer: 05/01/2012 - 20:04

De vrijwilligers van buurtcentrum De Valreep in Amsterdam Oost hebben een satirische versie van de stadsdeelkrant verspreid. Hierin wordt melding gemaakt van de overdracht van het voormalige dierenasiel aan de krakers.


De persiflage op de stadsdeelkrant van Amsterdam Oost werd woensdag huis-aan-huis verspreid in de wijk Oosterpoort. Er wordt onder meer melding gemaakt van de feestelijke overdracht van het gekraakte dierenasiel aan de Polderweg, nu nog eigendom van het stadsdeel, aan stichting De Valreep, die sinds afgelopen zomer het gebouw in gebruik heeft. Deze overdracht, die zaterdag plaats moet vinden, wordt tevens op de website van De Valreep vermeld.

Direct na publicatie van de persiflage heeft het stadsdeel aangegeven niet de afzender te zijn en de mogelijk ontstane verwarring te betreuren. Het stadsdeel laat op z'n website weten dat ze de krant 'grappig en mooi gemaakt' vinden. 'U had vast al begrepen dat het stadsdeel echter niet de afzender is', schrijft Oost.

In een aanvullend persbericht, verspreid door de afdeling communicatie van stadsdeel Amsterdam Oost maar zeer waarschijnlijk ook nep, worden de toekomstperspectieven van buurtcentrum De Valreep toegelicht. “Projectontwikkelaar OCP heeft de afgelopen jaren, tegen de oorspronkelijke afspraken in, de wijk Oostpoort niet ontwikkeld. Er waren plannen om het voormalige dierenasiel in gebruik te nemen als verkoopkantoor maar de geplande woningen worden de komende jaren nog niet gerealiseerd”, meldt het stadsdeel.

“Buurtbewoners hebben nu wél de ontwikkeling van het voormalige dierenasiel ter hand genomen. Ze bieden bovendien meer voor het erf dan OCP. En ten slotte past een maatschappelijke functie voor het dierenasiel uitstekend in de plannen om Oostpoort te ontwikkelen tot nieuw stedelijk centrum.” Om deze redenen, en in goed overleg met het OCP, zou het stadsdeel bezig zijn de vrijwilligersinitiatieven blijvend een plek te geven in het voormalige dierenasiel.

In een echte uitgave van de stadsdeelkrant van september 2011 meldt de lokale politiek dat het merendeel van de fracties weliswaar positief staat voor het handhaven van een blijvend buurt-/activiteitencentrum in het monumentale gebouw, maar portefeuillehouder Wonen, Thijs Reuten, ziet geen mogelijkheden om het centrum te legaliseren. In 2012 wil OCP een verkoopkantoor in het pand openen. Het stadsdeel heeft met OCP de afspraak dat het het pand leeg oplevert, zodra er concrete bouwplannen liggen.

Bron: Ravage http://www.ravagedigitaal.org
Website De Valreep: http://valreep.wordpress.com/Wie: 
nn

bron is niet AT5, maar zijn Valreep, Stadsdeel Oost en persbericht krakers. AT5 hanteert als bron stadsdeel Oost.Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

https://www.indymedia.nl/node/1701

valreep.org

Foto: 


Wie: 
nn

Leesbare pdf of jpg uploaden op Indymedia wil maar niet, wordt automagisch verkleint, bummer. Dan maar een link naar de wel leesbare wordpress van de Valreep:

http://valreep.files.wordpress.com/2012/01/oostpoort12-1.jpg

enz.Wie: 
nn

Overdracht sleutel Reuten aan buurtbewoners.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
Spirit Of Squatters Collective TV

Here You can see 2 videos:
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2012/01/feestelijke-overdracht-op-...
MORE VIDEOS WOULD COME HERE UNDER AS ANVULLING
That was one of the greatest action ever. Good Yes Men style. That's when the inspiration came from:
http://www.youtube.com/watch?v=DQ5yzyGMPvY&feature=related
... and now later we can revealed discussions when the plans were first time formed... That's soon too :)

Here 3th part
Ocp vs Kraker.Discussie op de Valreep
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2012/01/ocp-vs-krakerdiscussie-op-...
MORE VIDEOS WOULD COME HERE UNDER AS ANVULING here
https://www.indymedia.nl/node/1763

Wie: 
nn

zelfs het parool schrijft positief op haar amsterdam pagina:

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3112509/2012/0...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech