Soliposters in Amsterdam

Nieuws, gepost door: AGA op 21/06/2013 06:04:39

Wanneer: 21/06/2013 - 15:39

Gister is Amsterdam versierd met een solidariteits poster met de opstand in Turkije, en een nieuw Zwart Behang over de voortdurende honger en dorsstakingen in detentiecentra. Onderaan kan je de PDF's downloaden voor verdere verspreiding.Verder hier een vertaling van een solidariteitsflyer van kameraden uit Kreuzberg, Berlijn, in het engels te lezen op: http://en.contrainfo.espiv.net/2013/06/16/berlin-kreuzberg-salutes-the-p...

Solidariteit met de rebellen!

Mensen bestormen de straten, er worden barricades gebouwd, auto's in de fik gezet, en alles wat niet vast zit vliegt in de richting van de politie. De lucht is vol van traangas, en een schreeuw voor vrijheid vind zijn weg door het stof.

De geplande sloop van een van de laatste groene plekken in Istanboel, om er een winkelcentrum voor in de plaats te bouwen, was de vonk die duizenden mensen bij elkaar liet komen op straat om zich te verzetten. In de tussentijd verspreidde de revolte zich over het land als een wilde brand.

Hoe verschillend de motieven van iedereen die meedoet ook mogen zijn, ze breken met het bestaande, en door dat te doen maken ze nieuwe ruimtes van zelf-organisatie, solidariteit en polemiek.

Dat zijn allemaal zeldzame gebeurtenissen in deze wereld. Tijdens school, werk, huur betalen, een familie voeden enzovoorts, lijkt het vaak alsof er geen tijd is om het probleem van de vernietiging van ons milieu aan te pakken. Wij zijn er blij mee dat er nog mensen zijn die, ondanks alles, er toch nog dingen tegen doen. Zoals gebleken is, kunnen de kleine gevechten in het dagelijkse leven de oorzaak zijn van een algemene opstand.

We zien de rooksignalen uit de steden en we herkennen daarin de gevechten die we hier leveren: tegen verdringing, vernedering en politiegeweld. Daarom roepen we op tot solidariteit met de opstandelingen, zo dat zij op de Bosporus ook kunnen zien dat ze niet alleen zijn!

Schouder aan schouder richting vrijheid! (A)

File: zwartbehangnr_honger.pdf
File: turkije.pdf

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech