Eigenaar pand Prenatal Leiden bemoeit zich met flyeractie

Nieuws, gepost door: Krijtje van de Stoep op 20/06/2013 06:04:25

Wanneer: 20/06/2013 - 15:29

Vandaag weer geflyerd bij Prenatal in de hoop dat klanten zich sterk gaan maken dat Prenatal het Safety Accord Bangladesh tekent. Winkelpersoneel belde politie en eigenaar pand en zijn knecht dreigden dat ze me in de gracht willen gooien en probeerden mn camera af te pakken.Totaal vreedzaam was ik op de openbare weg flyer aan het uitdelen met deze tekst:
"De winkel waar deze actie op gericht is verkoopt kleding van een merk dat weigert de veiligheidseisen voor Bangladesh te tekenen. Dit merk is mede verantwoordelijk voor de ramp in Bangladesh waarbij ruim 1000 mensen zijn omgekomen omdat een ernstig onveilig gebouw waarin zij opgesloten zaten instortte. Please zeg tegen het winkelpersoneel dat Coolcat, Wibra, Didi, Prenatal en de Bijenkorf de overlevenden van deze ramp moeten compenseren. Ook is het levensbelangrijk dat Coolcat, Wibra, Didi en de Bijenkorf deelnemen aan ACCORD ON FIRE AND BUILDING SAFETY in Bangladesh. Praat hierover in de winkel of geef de flyer aan degene die er werkt. Wees solidair met deze onderbetaalde arbeidsters (vrouwen, mannen en jongeren) die zich voor een hongerloontje kapot werken om onze kleding te naaien.
Zie:www.cleanclothes.org ,www.schonekleren.nl en www.goedeWaar.nl
Teken de petities op bovenstaande sites.
STOP SLAVERNIJ IN BANGLADESH!"
Ik had het bord bij me, zie foto. Goede gesprekken met voorbijgangers en klanten van prenatal. Geen vuiltje aan de lucht. Toch vond de medewerkster (op foto)het nodig me te proberen weg te sturen: "wieberen jij", wat ik uiteraard niet deed. Daarom belde ze de politie, die een half uur binnen in het pand zat te luisteren naar haar geklaag over mij. Inmiddels begonnen een paar klussende tokkies, waarvan 1 zei de eigenaar van het pand te zijn naar me te schreeuwen dat ik zelf ook kleding droeg en dus fout was, en ze zouden water over me heen gooien. Politie hoorde hun geschreeuw en kwam naar buiten. Ze dreigden me in de gracht te gooien als de politie mij niet zou verwijderen.
Er moet gezegd worden dat de agent het wel aardig suste. Wel probeerden de mannekes nog waar de agent bij stond mijn camera af te pakken. Die had ik gelukkig wel goed vast.
Later nog langs het buro Langegracht geweest om aangifte te doen van bedreiging, maar de agent die getuige was geweest vond het geen bedreiging. Ik had het door kunnen zetten, maar ze zeiden bij voorbaat niet ontvankelijk te verklaren.
Vervolgens gebeld naar het hoofdkantoor van Prenatal om te vragen of zij degenen zijn die de "eigenaar" (of een bouwvakker die zegt eigenaar te zijn) op me af hebben gestuurd. Maar ik kon daar niet doorverbonden worden met de juiste persoon en ze zouden me daarover nog mailen. Erg repressief en agressief allemaal. Ook die verkoopster die dan weer foto's van me staat te nemen terwijl ik niets doe wat in haar nadeel is. Het zou goed zijn als meer mensen meedoen met de acties in Leiden. Heb je interesse een keer mee te gaan naar de haarlemmerstraat? mail janna100@xs4all.nlWie: 
Krijtje

om misverstanden te voorkomen: de mannen op de foto zijn toevallige voorbijgangers en hebben niets met het conflict te maken.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Wel meteen succes zo'n actie:

http://www.nu.nl/lifestyle/3506225/nederlandse-kledingbranche-komt-met-a...

(nee oké natuurlijk komt dat 'actieplan' niet direct vanwege deze acties, maar ik ben ervan overtuigd dat alle beetjes helpen).Wie: 
nn

Super goeie actie Krijtje. Ik wil graag ook stoepkrijt acties doen bij winkels hier in de buurt. Maar ik vroeg me af of je een recente en betrouwbare lijst of website hebt met bedrijven die het akkoord nog niet hebben ondertekend?? Ik kan via google namelijk een heleboel pagina's vinden waar bedrijven op staan die al wel getekend hebben, maar ik kan nergens een lijst vinden van bedrijven die wel in Bangladesh actief zijn, maar nog niet getekend hebben. En ik vind het lastig om zo maar op een lijstje van indymedia af te gaan.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech