ID-verzet bij islamitische school

Nieuws, gepost door: nn op 18/06/2013 06:11:21

Wanneer: 18/06/2013 - 10:42

De NOS meldt: Actievoerders hebben het hek om het Ibn Ghaldoun vannacht op slot gedaan. De actievoerders lijken verbonden te zijn aan de organisatie Identitair Verzet. Een lid van die groep bevestigt dat. http://nos.nl/op3/artikel/519433-actiegroep-doet-slot-om-hek-ibn-ghaldou...

Ook nu.nl komt met hetzelfde nieuws en heeft een achtergrondstukje over deze groep.
http://www.nu.nl/binnenland/3503440/hekken-ibn-ghaldoun-slot-actiegroep....
http://www.nu.nl/binnenland/3503679/id-verzet-rechtse-splintergroepering...

Deze groep was laatst ook verantwoordelijk voor het mislukte protest tegen de vluchtkerk. Ze kondigen aan om nog meer acties te houden en willen meer naamsbekendheid.

Het motief van hun actie zou zijn dat ze het oneerlijk vinden dat de frauderende leerlingen opnieuw examen mogen doen, maar tegelijkertijd claimen ze dat de school al jaren eerder gesloten had mogen worden. Maar tegenstrijdigheden zijn we wel gewend bij rechtse clubjes.Wie: 
nn

Verfrissend dat Nu.nl zich over de achtergronden van het clubje buigt. Zo te zien bij monde van het ANP, maar dat zouden meer media mogen doen, wanneer ze over dergelijke materie berichten. Hier maar even geheel gekopieerd:

http://www.nu.nl/binnenland/3503679/id-verzet-rechtse-splintergroepering... :

18 juni 2013
Door: ANP

ID Verzet is 'rechtse splintergroepering'

De actiegroep Identitair Verzet, dinsdag actief bij de Rotterdamse Ibn Ghaldounschool, tracht sinds begin dit jaar de aandacht op zich te vestigen.

ID Verzet heeft eerder acties achter de rug in Boskoop en een mislukte demonstratie tegen de Vluchtkerk in Amsterdam.

De betrekkelijk onbekende actiegroep manifesteerde zich in maart voor het eerst door het protest tegen een hotel speciaal voor Poolse arbeidsmigranten in Boskoop. Het kwekersdorp werd vol gehangen met posters met de tekst 'Stop de Oost-Europese invasie'.

Peter de Graaf

Volgens de Facebookpagina is de groep onder leiding van Peter de Graaf in oktober vorig jaar begonnen. Op 16 februari volgde een eerste bijeenkomst in Delft. Behalve de naam van oprichter Peter de Graaf is weinig van de achterban bekend. Het zijn volgens de initiatiefnemer vooral jongeren onder de 23 jaar.

''Er kwam een mooie groep vanuit de regio en er waren ook enkele bezoekers uit Amsterdam en Utrecht'', schrijft De Graaf op Facebook.

De website Rode Lynx, die rechtsextremisten in kaart brengt, omschrijft de groep als 'Boskoopse jongens' en 'de zoveelste Nazisplinter'.

Oorlog

In Den Haag hangen pamfletten van ID Verzet met het opschrift 'Illegaal = crimineel'. Op de Facebookpagina van de groep prijkt een poster van een Duitse en Franse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog: 'De volgende oorlog vechten we schouder aan schouder', luidt het opschrift.

ID Verzet is geïnspireerd zijn door de Franse actiegroep Géneration Identitaire, die in oktober 2012 een moskee in Poitiers bezette. Inmiddels heeft deze groep vertakkingen in Vlaanderen, Duitsland en Oostenrijk.

De Vluchtkerk in Amsterdam kreeg in april met ID Verzet te maken. Een aangekondigde demonstratie bij de Vluchtkerk ging niet door. Burgemeester Eberhard van der Laan stond protest wel toe, maar dan op een locatie bij de Zuidas. Daarop werd de demonstratie afgeblazen.

**********

Ik ben trouwens niet dol op de afkorting ID-Verzet, bij vluchtige lezing van een kop denk ik dan dat het over verzet tegen de identificatieplicht gaat. Korten ze dat zelf zo af, en/of is het een idee te trachten ze voluit te noemen?Wie: 
nn

nb Minder verfrissend misschien, dat zowat alle media inmiddels die omschrijving vd groepering door ANP lijken over te nemen.

Oftewel, zelluf even verder kijken dan de neus lang is dat is kennelijk wat te veel gevraagd, daar hebbie een persbureau voor nodig. & Volgende keer nemen we gewoon weer de eerste de beste ronkende persverklaring over, zonder ons even in de achtergronden te verdiepen (of we duikelen geheel onkritisch wat niet-bestaande dwarsverbanden op wanneer we dat wel doen).Wie: 
nn

nou, laat ze dan vooral ook overnemen dat het oa voorpost lui bevat.
en dat ze 'hun eigen mensen niet kunnen beschermen' (demo kerk)

En ze korten het zelf af als id verzet, zelfs de site heet zo.. identitair, 4 lettergrepen...Wie: 
Peter de Graaf = Paul Peters

Peter de Graaf is één van de pseudoniemen van de rechtsextremist Paul Peters. Op onderstaande foto staat Paul Peters links met een donker blauwe jas.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
De Rode Lynx

alhoewel het leuk is dat nu.nl mijn artikel als basis heeft gebruik voor hun stukje, heb ik nooit ID verzet als 'boskoopse jongens' getypeerd, een kwalificatie die ik sowieso een beetje vreemd vindt.
Het is jammer dat we zo weinig weten van ID verzet, mijn artikel is bij mijn weet het enige dat er over verschenen is. Daarom hoop ik dat er mensen die er echt verstand van hebben zoals kafka er nog wat over schrijven.
Originele artikel: http://derodelynx.blogspot.nl/2013/04/identitair-verzet-wil-demonstreren...Wie: 
nn

In de nieuwe krant van Doorbraak (nr. 21) staat een uitgebreid artikel over deze beweging, met ook aandacht voor de internationale aspecten ervan, met name de Franse achtergrond. Dit artikel zal over enige tijd ook online op de Doorbraak website verschijnen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech