Jean Paul Baba - Vluchtkerk overleden

Nieuws, gepost door: nn op 16/06/2013 06:08:48

Wanneer: 16/06/2013 - 07:11

"Zeer verdrietig en geschokt zijn wij over het verlies van onze broeder, vriend en medestrijder voor een humaan asielbeleid. Jean Paul Baba - geboren 7-12-1983 in Rumonge, Burundi, gestorven † 13-06-2013 Amsterdam.


In de nacht van 12 op 13 juni is Jean-Paul Baba - onze vriend uit Burundi - overleden, nadat hij van een van zijn vrienden een fiets had geleend, omdat hij even de frisse lucht in wilde. Hij is nooit meer teruggekeerd.

De exacte toedracht rondom zijn overlijden wordt nog onderzocht, maar momenteel geeft de politie aan geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf of zelfmoord en men gaat voorlopig uit van een ongeluk. Hij werd op donderdagochtend 13 juni gevonden in het water van de Nassaukade.

"Jean-Paul woonde sinds de ontruiming van de Vluchtkerk in het MOO, maar hij kwam vaak in de Vluchtflat. Men herinnert hem zich als een zeer vriendelijke, rustige en zachte man, die je hand met twee handen vastpakte en je vriendelijk toesprak. "Hij deed nooit niemand kwaad - het enige dat hij deed was breed glimlachend naar je toe komen", zo memoreerde vele broeders en vrijwilligers hem.

Na tien jaar in Nederland, waarvan vele jaren in detentie en veel tijd op straat, was hij moe en soms uitgeput. Maar een week geleden zei hij nog: "we moeten een grote demonstratie organiseren en de mensen vertellen over onze situatie. Op de volgende demonstratie houd ik de megafoon vast!"

Hij gaf de laatste dagen wel te kennen zich niet goed te voelen en onzeker te zijn. Jean-Paul heeft psychische klachten gehad, evenals hartkloppingen. Hij voelde zich eenzaam in de nieuwe opvangplek en gaf aan graag weer bij de groep aan te willen sluiten. Het is niet duidelijk of dit iets met zijn dood te maken heeft gehad. Wat
we wel weten is dat we weer een medemens - geteisterd door het migratiebeleid - kwijt zijn geraakt.

Vrijdagochtend 15 juni om 8 uur 's ochtends vertrekt een groep vluchtelingen uit de Vluchtflat per fiets naar het VU Medisch Centrum, waar twee naaste vrienden van Jean-Paul en Younis het lichaam zullen zien. De andere mensen blijven buiten en tonen daar respect voor Jean-Paul.

Iedereen is welkom om aan te sluiten, vanaf half 9. Het adres is: De Boelenlaan 1117, Amsterdam.

Intussen zijn mensen hard op zoek naar familie van Jean-Paul in Burundi en zal zo snel mogelijk de begravenis plaats vinden. Een medewerker van het MOO en enkele vrienden uit de Vluchtflat werken hieraan."

Bron: http://devluchtkerk.nl/

Kijk ook op:

- http://rechtopbestaan.nl/
- http://no-border.nl/
- http://deportatieverzet.nl/
- http://jokekaviaar.nl/

Tags: asielbeleid No Border vluchtkerk


Wie: 
nn

Weer iemand vermoord door de IND.

RIPWie: 
Ivon

Lukt het om familie van hem te vinden? Ik heb n Burundese vriendin, zij is op dit moment weer daar, ik kan als jullie willen ook aan haar eens vragen of ze hem kent.
Veel sterkte, licht kracht en liefde,
en wat naar dat niet bekend is hoe en waarom hij in het water terecht is gekomen.

harte groet Ivon Versnel (op FB te vinden)Wie: 
nn

De familie in Burundi is gevonden en ingelicht. Er wordt nauw contact met hen gehouden. Een Turkse moskee heeft aangeboden de uitvaart van Jean Paul Baba te regelen en verzorgen. Dat wordt heel erg gewaardeerd en alles wordt in overleg geregeld.

A.s. donderdag 20 juni, Internationale Dag van de Vluchteling, zullen de bewoners van de Vluchtflat een actie houden met bootjes op het water door Amsterdam. Tijdens die tocht zal bij de plek waar Dhr. Baba is gevonden in het water, stil gestaan worden. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de actie. Nadere info volgt. Verzamelen is om 14 uur in de Vluchtflat.

Afgelopen zondag heeft er een mooie cermonie in Burundese stijl plaatsgevonden voor Jean Paul Baba in de vluchtflat.Wie: 
nn

De actie met de boten wordt uitgesteld want a.s. donderdag wordt Jean-Paul Baba begraven.

Meer info zie:

https://www.facebook.com/DeVluchtkerk/posts/499579863441932Wie: 
Floor

Wat tragisch en verdrietig. Ik kende hem als mijn vriendelijke Z-verkoper. Hopelijk was het een mooie ceremonie vanmiddag. Veel sterkte aan allen die hem missen.

Groet,
Floor


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech