DT&V: moeder wordt uitgezet, kinderen blijven hier

Nieuws, gepost door: werkgroep Deportatieverzet op 16/06/2013 06:02:15

Wanneer: 16/06/2013 - 01:01

Aïsha Maher, moeder van vier kinderen. De oudste is acht jaar, de jongste nog geen twee. Aanstaande maandag wordt Aïsha uitgezet naar Marokko. Ze smeekte de Dienst Terugkeer en Vertrek of ze dan in ieder geval haar kinderen mee mocht nemen. Maar de DT&V besloot om onbegrijpelijke redenen dat zelfs dat niet mocht.

Aïsha's verblijfsvergunning werd ingetrokken omdat haar echtgenoot in de bijstand terecht kwam: recente wetgeving bepaalt dat verblijfsvergunningen gekoppeld zijn aan sociale uitkeringen. Aïsha werd gearresteerd door de vreemdelingenpolitie en overgebracht naar detentiecentrum Rotterdam, zo berichten Hespress en contacten van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland.

Europese verklaring van de rechten van de mens

Het gezin is de hoeksteen van onze samenleving. Maar dat geldt kennelijk niet voor mensen die geen Nederlands paspoort hebben - ben je geen Nederlands burger, dan is je gezin overgeleverd aan de slopende willekeur van de DT&V, ondanks de internationale wetgeving die de rechten van ouders en hun kinderen vastleggen.

In de Europese verklaring van de rechten van de mens luidt artikel 8:

"Een ieder heeft recht op respect voor zijn privéleven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie."

In artikel 5 van de - eveneens Europese - Terugkeerrichtlijn staat:

"Bij de tenuitvoerlegging van deze richtlijn houden de lidstaten rekening met:
a) het belang van het kind;
b) het familie- en gezinsleven;"

Deze wetten zijn de juridische vertaling van een gevoel dat iedere ouder, waar ook ter wereld, zal herkennen en dat grenzen overstijgt: een gezin ruk je niet uit elkaar. Kinderen horen bij hun ouders.

Dat de DT&V zowel de wetten als dit primaire gevoel achteloos aan de kant schuift, blijkt wel uit de 'procesprotocollen' van de DT&V als het om het scheiden van een gezin door uitzetting gaat. "Alle gezinsleden zijn verwijderbaar", stelt het protocol. En waar normaliter de gevolgen van een uitzetting nog aan 'bijzondere schrijnendheid' kunnen worden getoetst, sluit het protocol die mogelijkheid bij voorbaat al uit als het om gezinnen gaat waarvan van één van de gezinsleden de verblijfsvergunning om wat voor reden dan ook wordt ingetrokken. Met andere woorden: het feit dat een gezin uit elkaar wordt gehaald, is niet schrijnend.

Afscheid

Afgelopen vrijdag hebben Aïsha's kinderen haar bezocht in detentiecentrum Rotterdam om afscheid te nemen van hun moeder. Aan het einde van het bezoekuur wilde de jongste, van nog geen twee, niet vertrekken: hij klampte zich huilend vast aan zijn moeder. De bewakers rukten het kereltje weg.

Genoeg!

Onrechtmatige detentie, isoleercellen, slaapdeprivatie, mishandeling, het voortdurend dwarsbomen van onafhankelijk artsenbezoek, deportaties naar landen die volop in oorlog zijn of met behulp van vervalste papieren: hoeveel bewijzen over de praktijken van de IND, DJI en DT&V als moderne Gestapo-organisaties moeten er nog bij komen voordat we massaal zeggen dat het nu echt wel genoeg is zo?Wie: 
nn

Aicha el Maher moet het land uit en zit daarom achter de tralies. Haar kinderen mogen wel gewoon blijven.

El Maher woont sinds 2007 in Amsterdam maar heeft geen verblijfsvergunning. Vorige week, bij een toevallige controle, werd zij betrapt en meteen in vreemdelingendetentie gezet.

Er loopt nu een procedure tegen de uitzetting, maar het is nog maar de vraag of dat zin zal hebben. AT5 sprak de voorzitter van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland, Ikram Chiddi, en Abdelhadi el Aqde, de advocaat van de moeder over haar situatie.

Vanmiddag om 13.55 uur dient een zitting bij de rechtbank aan de Parnassusweg. Vrienden, collega's en andere betrokkenen hebben naar aanleiding daarvan om 14.30 uur een demonstratie georganiseerd voor de deur van de rechtbank. Zij willen aandacht vragen voor de situatie van dit gezin en soortgelijke gevallen in de rest van Nederland.

http://www.at5.nl/artikelen/105404/moeder-moet-land-uit-kinderen-mogen-b...

Dit bericht is toch wel iets anders dan het 1e bericht waarbij Aïsha's verblijfsvergunning werd ingetrokken omdat haar echtgenoot in de bijstand terecht kwam.

Hoe dan ook, om zo een gezin uit elkaar te trekken is abnormaal en onmenselijk. Maar dat is het systeem waar we in leven en alle randdebielen maar zwijgzaam volgen........................!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech