OPROEP onbekend slachtoffer politiegeweld zaterdagochtend rond 4:50

Opinie, gepost door: Toevallige passant op 16/06/2013 06:01:34

Rond tien voor vijf was de Lange Leidsedwarsstraat toneel van een brute behandeling van een vermoedelijke arrestant. De straat stond geel van de politie, waarvan de meesten te paard. Een jongen werd aan zijn haren enkele meters voortgesleept om op de grond gegooid te worden waarop enkele smerrisen te voet hem met vuisten en knuppels bewerkte, waaronder de nieren. Het slachtoffer braakte en raakte buiten bewustzijn.

Ik, als getuige, haalde mijn mobiele telefoon te voorschijn. Voordat ik de camera had ingeschakeld stond ik neus aan neus met een politiepaard dat mij zonder waarschuwing omver trachtte te duwen en op mijn voeten trapte. "OPKANKEREN met je camera, pisnicht!" siste de heblondeerde, gebruinde agente van middelbare leeftijd vanaf haar paard en haalde uit met haar lange lat. Alles voor mijn ogen werd een zwart-gele waas van politiebomberjacks en paarden die mijn kant opkwamen, en ik maakte mij uit de voeten. Op de achtergrond hoorde ik een ambulance arriveren. Met tranen van onmacht rende ik de straat uit.

Het doel van deze post is om het slachtoffer van dit brute staatsgeweld op te sporen, zodat ik hem in de cel of ziekenhuis kan opzoeken, en hem te vertellen dat ik alles gezien heb, en dat ik bereid ben onder ede te getuigen in een mogelijke rechtszaak.

Het slachtoffer had golvend bruin haar op schouderlengte dat er droog of onverzorgd uitzag (waarvan hij een pluk op zijn achterhoofd kwijtraakte bij zijn mishandeling). Hij had een licht olijfkleurige huid, lichtelijk ongeschoren wangen en sikje, en een mogelijk mediterraans uiterlijk. Hij droeg een azuurblauw t-shirt met gele print op de voorkant. Hij droeg gebleekte jeans en rode All-Star gympen. Hij was tussen de 20 en 30 jaar oud. "Alternatief" type.

Kent u iemand die aan dit signalement voldoet?
Waren er mensen die hem eerder dan 4:50 hebben gezien, bijvoorbeeld bij de McDonalds op een steenworp afstand van zijn mishandeling?
Is er iemand die dit voorval vanaf het begin heeft gezien?
Bent u een buurtbewoner die mogelijk meer heeft gezien?
Werkt u in een ziekenhuis waar iemand met een uitgetrokken pluk haar op het achterhoofd is binnengebracht, met verwondingen aan de neus en het gezicht, en blauwe plekken in de nierstreek?

Ik hoop het slachtoffer te vinden, te ontmoeten en hem al mijn hulp aan te bieden als getuige en als steevast aanhanger van solidariteit, recht en waardigheid!

Tags: politie politiegeweld

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech