Rechter zegt: deportatie Abdellah gaat niet door

Nieuws, gepost door: werkgroep Deportatieverzet op 11/06/2013 06:04:27

Wanneer: 11/06/2013 - 15:40

De advocaat van Abdellah heeft zojuist laten weten dat de rechter in het voordeel van Abdellah heeft beslist: zijn deportatie morgen is van de baan!

Abdellah's familie is overgelukkig met het goede nieuws; de afgelopen tijd is voor iedereen zenuwslopend geweest. We hopen dat Abdellah vanuit detentiecentrum Schiphol zo snel mogelijk contact opneemt met zijn familie en met ons - hij weet het zelf waarschijnlijk nog niet.

Met deze beslissing is de dreiging van een uitzetting voorlopig weg en kan de advocaat - nu eentje die wél in het belang van Abdellah handelt - aan de slag om hem uit detentie en deze rotsituatie te halen!

De strijd is nog niet voorbij: behalve de procedures voor Abdellah zelf zullen er ook stappen worden ondernomen tegen de vorige advocaat, die Abdellah's procedures herhaaldelijk met opzet heeft gesaboteerd, kennelijk in de hoop op een baantje bij de IND.

"meester" Kleijweg, u hoort nog van ons!!Wie: 
Werkgroep Deportatieverzet

Weer trekt de Dienst Terugkeer en Vertrek aan het kortste eind: de rechtbank heeft zojuist de dreigende deportatie van Issa verhinderd. De medische rapportage van de onafhankelijk arts gaf de doorslag.

Issa Koulibaly, al sinds ruim drie weken in hongerstaking in protest tegen het asielbeleid, mag blijven. De rechter oordeelde dat hij niet mag worden uitgezet morgen en dat er eerst gedegen medisch onderzoek moet komen.

Het is opvallend dat veel pogingen tot uitzettingen door de rechtbank onrechtmatig worden verklaard, mits de vluchtelingen voorzien zijn van goede advocaten en onafhankelijke artsen. Het laat duidelijk zien dat het uitzetbeleid van de IND en de DT&V allesbehalve ‘rechtvaardig’ is: als er écht recht wordt gesproken, blijkt een uitzetting ongeoorloofd.

Hoe vaak is het in de afgelopen decennia dan gebeurd dat de DT&V vluchtelingen ongezien uitzette op totaal onrechtmatige basis? De werkgroep Deportatieverzet gaat uit van vrijheid van beweging en stelt zich op het standpunt dat niet één uitzetting gerechtvaardigd is.

Voor een overheid die een ‘zorgvuldig’ beleid zegt te hanteren, wordt het wel steeds moeilijker om die schijn op te houden, dat blijkt wel weer.Wie: 
nn

De open zenuw van de coalitie
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/de-open-zenuw-van-de-coalitieWie: 
nn

.Wie: 
nn

een advocaat die iets niet voor elkaar heeft gekregen heeft de boel natuurlijk meteen gesaboteerd en wordt ook eventjes doodleuk digitaal bedreigd? op indy is dat geen probleem hoor,zolang je het maar niet in je hoofd haalt om er iets van te zeggen.
waarom abdelah "gevlucht"is uit marokko doet natuurlijk weer niets ter zake.
en hij heeft niemand in marokko zn famillie zit zeker al hier of zo? of is hij gevlucht omdat ze hem daar zochten?
nou staat de werkgroep deportatieverzet niet echt bekent om opheldering te geven op vragen,maar we proberen het nog maar eens.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech