Schimmige documenten en een deportatie-deal

Nieuws, gepost door: werkgroep Deportatieverzet op 10/06/2013 06:07:33

Wanneer: 10/06/2013 - 17:55

Deportatie-dag komt met rasse schreden dichterbij voor Issa Koulibaly. Nog steeds weigert de Guinese ambassade om duidelijkheid te geven over de oorsprong van de Laissez-Passer, het tijdelijke document waarmee Issa uitgezet zou moeten worden. Issa heeft inmiddels, na ruim drie weken hongerstaking, meer dan twintig procent van zijn gewicht verloren en verzwakt zienderogen.

Issa Koulibaly

In een eerder gesprek stelde de ambassadeur dat de twintig LP’s die op 10 mei zouden zijn uitgegeven, niet van de ambassade afkomstig zijn. Ze zijn ondertekend door ‘de consul’, die ook de enige is die de autoriteit heeft om dat te doen, terwijl er op dit moment geen Guinese consul is. Vermoedelijk zijn de LP’s geregeld door de Guinese Taskforce, aan afvaardiging van Guinese politieambtenaren, die op dat moment op bezoek waren in Nederland. De kosten die voor dit bezoek gemaakt werden waren exorbitant en leverden dan ook Kamervragen op.

Officieel hebben de gespreken met de Taskforce en de Nederlandse autoriteiten niet plaats gevonden, na een ‘intern incident’. Maar ineens duiken er wel twintig Laissez-Passers op, van dubieuze oorsprong.

Deal?
In een gesprek afgelopen weekend liet een woordvoerder van de ambassade – die zich de consul liet noemen – weten dat de LP’s wel van de Guinese ambassade afkomstig zouden zijn en getekend zouden zijn door ‘iemand die daartoe was aangewezen’. Op de vraag waarom de stempel van de LP’s incorrect was, antwoordde hij ‘dat mensen weleens slordig werken’. Ook beweerde hij dat Koulibaly’s eerdere ervaring van mishandeling in Guinese detentie niet klopte, want ‘Guinea is een prachtig en democratisch land, waar zoiets niet gebeurt”.

Ook zei hij niet te willen meewerken omdat hij bang was dat er een diplomatieke rel zou ontstaan en hij dan wellicht weggestuurd zou worden. Hij weigerde pertinent om een schriftelijke verklaring uit te brengen.

Aan het einde van het gesprek zei deze woordvoerder: “We, the third world countries of Africa, were forced in exchange from aid money to sign the immigration agreement. There are about 500 Guinean people in the Netherlands, and they want to send all of them back to Guinea. Under our immigration agreement we are obliged to cooperate”.

De lijdensweg
Issa Koulibaly volhardt in zijn hongerstaking. Hij ligt nog steeds in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen, waar ook twee andere hongerstakers liggen. Zijn gezondheidstoestand gaat hard achteruit en hij weegt nu nog maar 64 kilo. Op de foto’s van Issa is de achteruitgang duidelijk te zien.

Woensdag om 08:00u ‘s ochtends zal de Dienst Terugkeer en Vertrek Issa proberen uit te zetten, ondanks de twijfels over de juridische waarde van de reisdocumenten en zijn verzwakte toestand. De KLM is wéér de luchtvaartmaatschappij die de deportatie faciliteert en de werkgroep Deportatieverzet zal daar dan ook ter plekke tegen protesteren.Wie: 
nn

is er ook bekent waarvoor issa gevlucht is?
wat me wel iedere keer weer opvalt is dat vluchtelingen die uit de meest gruwelijke gebieden zeggen te komen er vaak kerngezond uitzien.
je zou verwachten dat mensen die uit oorlogsgebieden komen flink vermagert zijn al was het maar door de stress.
vraag mezelf soms toch af of ze niet gewoon een verhaaltje ophangen om maar dat papiertje te krijgen.Wie: 
nn

leider van se hongerstaking bleek een veelplegende oplichter te zijn. volgens de de werkgroep deportatie verzet had hij zijn verblijfsvergunning verloren omdat hij werk had gevonden in duitsland. in werkelijkheid zat hij daar in de gevangenis.
http://www.nrc.nl/ombudsman/2013/06/08/de-krant-moet-kunnen-bouwen-op-br...Wie: 
nn

Is een ander persoon: RTL Nieuws 21 mei 2013 06.50 De open zenuw van de coalitie

Of Nessar in die rechtszaak zijn verblijfsvergunning terugkrijgt is nog zeer de vraag. Want - zo melden bronnen - de IND is erachter gekomen dat Nessar helemaal niet anderhalf jaar lang in Duitsland heeft gewerkt.
Tenzij hij wasknijpers in elkaar zette, want de man vertoefde ruim twee jaar in een Duitse gevangenis omdat hij veroordeeld is voor meerdere 'fraudedelicten'. Daardoor kon hij zijn verblijfsvergunning niet verlengen. En die delicten pleegde hij zo vaak, melden ingewijden, dat hem binnen de IND de term veelpleger wordt toegedicht.
Dat gedrag als 'veelpleger' is onwenselijk, zo is de IND van plan te betogen en derhalve is de man ongewenst in Nederland. Als de staat gelijk krijgt van de rechter, betekent dat: geen vergunning en dus terug naar het land van herkomst, Afghanistan.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech