Rochdale is schade krakers zat

Nieuws, gepost door: nn op 03/01/2012 01:06:17

Wanneer: 03/01/2012 - 18:46

Woningstichting Rochdale wil 'een kritische discussie' over krakers die woningen slopen.

De gemiddelde schade die krakers in een woning van Rochdale aanrichtten, was achtduizend euro. Er zijn woningen waarbij de schade tussen de 30.000 en 40.000 euro bedroeg nadat de krakers waren vertrokken. 'Zo kan het niet doorgaan,' aldus Rochdale.

http://www.parool.nl/parool/nl/4055/AMSTERDAM-WEST/article/detail/310371...Wie: 
nn

Jan Hanzenstraat gekraakt.
https://www.indymedia.nl/node/851Wie: 
Ex bewoner commelinstraat/vechtstraat.

De foto die bij het stuk is geplaatst door het Parool van een kraakpand aan de Commelinstraat heeft weinig met de situatie te maken.

Ten eerste ligt de commenlinstraat niet in Amsterdam West maar in Oost en zijn de panden eigendom van Ymere, niet van Rochedale.

Ten tweede betreft het een foto van de aangetroffen situatie op de dag van de kraak, gemaakt door de krakers. de situatie is voorgekomen uit een gestaakte verbouwing na dat bleek dat de achtergevel en fundering zeer slecht waren en de achtergevel op instorten stond. Te zien aan het houten kruis dat rechts te zien is op de foto, deze was onderdeel van een constructie die vier panden breed was om de achtergevel te ondersteunen.

Na onderhandelingen is het pand waar deze foto is genomen terug gegeven omdat het op instorten stond, en niet veilig bleek voor bewoning.
De anderen panden zijn, als afgesproken met Ymere vlak voor aanvang van verdere verbouwing bezem schoon opgeleverd.

Deze panden zijn in eerste instantie gekraakt omdat het hier socialen huurwoningen betrof die opgekocht zijn door Ymere enkel om te splitsen en te verkopen, waarbij de huurders in de kou kwamen te staan. De panden bleken echter in zo een slechten staat te verkeren dat verbouwing dringend was.

Dit alles is slecht een van de velen voorbeelden van woningbouwverenigingen die zich opstellen als ordinaire speculanten. Rochedale is hier zeker geen uitzondering van.

Begin 2010 werden tien woningen aan de vechtstraat in Amsterdam gekraakt, aangekocht door de wegens zelfverrijking ontslagen directeur van Rochedale de heer Hubert Möllenkamp. Ook deze panden waren slecht gekocht om te splitsen en te verkopen.

Bij de kraak bleek er in allen woningen spraken te zijn van achterstallig onderhoud, wat bij een van de panden zelf zo ver ging dat de lekkage die was ontstaan op de derde verdieping door het hele gebouw was gelopen. Met als resultaat dat de vloeren van allen ondergelegen verdiepingen al maanden doorweekt waren en de schimmel op sommigen plekken tot het plafon liep. De begane grond verdieping was geheel beschimmeld en de vloer zo slecht door verrotting dat het onbewoonbaar bleek.

De lekkage was al maanden eerder meerder malen gemeld door een antikraker die op dat moment op de derde verdieping woonden, "het water liep onder de onder gelegen verdieping deuren door". De reactie van Rochedale hier op was dat het de moeite niet loonde omdat het pand toch binnen korte tijd werd verbouwd, de antikraker is vervolgens uit zijn woning gezet omdat het door verstopping van de hoofd afvoer en lekkage onbewoonbaar zou zijn.

Na de kraak is er door de krakers een loodgieter ingeschakeld die het probleem in onder een uur had opgelost.

Dit illustreert dat Rochedale, net als anderen woningbouwverenigingen, zich gedraagt als een speculant die woningen laat verkrotten en winst boven personen verkiest.Wie: 
nn

Dacht dat het nieuwe belijd van IM was om geen links meer toe te staan zonder oregineel bericht...? Op deze manier wordt hetr weer ene vergarabak van linkjes, deze nieuwsrubriek. Kom op moderators, verzamelt u!Wie: 
nn

Geen reaktie van IM, kennelijk geen moderator aktief voor dagen... hef jezelf dan maar op.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech