Update van de werkgroep Deportatieverzet

Nieuws, gepost door: werkgroep Deportatieverzet op 05/06/2013 06:04:36

Wanneer: 05/06/2013 - 14:57

Het nieuws stroomt binnen bij de werkgroep Deportatieverzet en de beerput van het migratiebeleid begint steeds harder te stinken. Hier updates over de uitzettingen naar Guinée met vervalste Laissez-Passers, de DJI die loog om de arts geen toegang te geven tot N - afgelopen maandag gedeporteerd - en de rechtszaak van meneer Bah, die tot twee keer toe in detentie zwaar mishandeld werd en nog steeds in hongerstaking is.

Maar eerst: Yasir, de tiener die afgelopen maandag werd gedeporteerd naar Afghanistan. Het is hem vanochtend gelukt om vanuit Afghanistan contact op te nemen met de onafhankelijk arts. Wij hebben hem geprobeerd terug te bellen, maar op dit moment is de telefoon onbereikbaar. Zodra we Yasir spreken zullen we verslag doen van hoe het nu met hem gaat en wat er precies tijdens de deportatie met hem gebeurd is.

Geen papieren? Dan vervalst het Ministerie ze wel!
Op 10 mei werden een 20-tal Guinese Laissez-Passers uitgegeven om vluchtelingen naar Guinée te deporteren. Maar de ambassadeur van Guinée heeft inmiddels laten weten dat deze LP's niet door hem zijn uitgegeven: de 'consul' die de papieren getekend heeft bestaat niet, de ambassade heeft geen LP's verstrekt en op de lijst van vluchtelingen die gedeporteerd zouden worden, stonden twee personen zonder naam.
Issa Koulibaly, één van de Guinese vluchtelingen die met uitzetting middels een vervalst LP bedreigd wordt, is al geruime tijd in hongerstaking. Hij is één van de mensen die de zaak aan het rollen bracht. Er zijn Kamervragen over gesteld waar geen bevredigend antwoord op is gekomen, maar zijn uitzetting is nog steeds niet van de baan.
Een andere vluchteling is vanmiddag gedeporteerd naar Guinée, ook met één van de vervalste LP's. Ondanks de expliciete verklaringen van de ambassadeur van Guinée, Ousmane Sillah, achtte de rechtbank in Amsterdam de bewijzen dat de LP's vervalst zijn 'niet zwaarwegend genoeg'. Verschillende Kamerleden hebben druk uitgeoefend op staatssecretaris Teeven, maar die vond het niet nodig om daar verder op te reageren.

Detentiecentrum Rotterdam: alweer op pertinente leugens betrapt
Afgelopen maandag werd N. naar Malta uitgezet. Twee dagen daarvoor had hij bezoek zullen krijgen van de onafhankelijk arts. Maar toen zij zich presenteerde bij het detentiecentrum, werd haar het bezoek aan N. geweigerd, omdat de advocaat van N. geen fax met een artsenverzoek zou hebben verstuurd. Vreemd, want de advocaat had wel degelijk van het detentiecentrum een ontvangstbevestiging gekregen, mét daarin het tijdstip waarop de arts meneer N. zou kunnen bezoeken.
Gelukkig heeft de advocaat de fax goed bewaard en aan ons gemaild: het bewijs dat detentiecentrum Rotterdam voor de zoveelste keer obstructie van medisch handelen heeft gepleegd en keihard gelogen heeft.

Rechtszaak meneer Bah
Op verzoek van meneer Bah zelf laat zijn vertrouwensarts het volgende weten: "Morgen om 10.10 vindt de zitting plaats bij de rechtbank in Zwolle, aan de Schuurmanstraat 2, betreffende zijn detentieplaatsing.
Aangezien meneer onuitzetbaar is vecht zijn advocaat, mr. Lit, zijn plaatsing in vreemdelingendetentie aan.
Dhr. Bah is volhardend in zijn hongerstaking en verzwakt maar zal wel bij de zitting aanwezig zijn."
Meneer Bah werd tot twee keer toe in de afgelopen weken ernstig mishandeld door bewaking en het Intern Bijstandsteam - de knokploeg van het detentiecentrum.
We hopen dat sympathisanten bij de rechtszaak aanwezig kunnen zijn om meneer Bah zo te laten zien dat hij niet alleen staat in zijn protest!Wie: 
nn

Bedankt voor het werk, updates zijn meer dan welkom, laat die trollen in de stront zakkenWie: 
werkgroep Deportatieverzet

Correctie: in het artikel staat dat de rechtszaak van meneer Bah op 6 juni plaatsvindt in Zwolle, dat klopt niet. De rechtszaak is vandaag geweest. Sorry!Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech