Global Mars Jerusalem 7 juni

Nieuws, gepost door: Henny A.J. Kreeft op 26/05/2013 05:06:25

Wanneer: 26/05/2013 - 17:51

Het Internationaal Centraal Comité van de Global March Jerusalem (GMJ) heeft besloten op vrijdag 7 juni 2013 over de hele wereld marsen te organiseren. Deze dag is de zesenveertigste herdenking van de bezetting van het oostelijk deel van de heilige stad, Al-Quds, waar ook de Al-Aqsa moskee is gesitueerd, de kerk van het Heilige Graf en andere heilige plaatsen. Al-Quds is de derde heilige plaats van de moslims. Tevens wordt de aanvang van de Catastrofe (Al-Nakba) in 1948 herdacht die de Palestijnen nog dagelijks treft.


De marsen vanuit de buurlanden Libanon, Jordanië en Egypte, vanuit Palestina en andere plaatsen op zeven juni zullen opnieuw gericht zijn op Jerusalem, om zo dicht mogelijk bij Jerusalem te kunnen komen.
Tevens zullen in de grote steden in de rest van de wereld massabijeenkomsten worden georganiseerd, m.n. demonstraties voor alle Israëlische ambassades om een einde aan de bezetting van Jerusalem en de rest van Palestina te eisen.
Het Internationaal Centraal Comité hoopt de GMJ, sinds haar grote succes van vorig jaar, tot een jaarlijks evenement te maken om velen te mobiliseren in protest tegen de zionistische staat en haar brute bezetting van Palestina, die nu al 45 jaar duurt. De slogan van de Mars is “de mensen van de wereld willen Jerusalem bevrijden” (in de geest van de Arabische Lente) en de organisatie is er van overtuigd dat de wil van het volk onoverwinnelijk zal zijn. Daarom roept het Comité ook mensen van goede wil op om mee te lopen in de Mars naar Jerusalem op 7 juni of deel uit te maken van de wereldwijde demonstraties.
Vanuit Nederland zullen ook deelnemers naar de Mars vertrekken. Namens de stichting “Stop de Bezetting” zal haar voorzitter Gretta Duisenberg meelopen. Mevrouw Duisenberg was al eerder lid van het Internationaal Centraal Comité van de Global March Jerusalem (GMJ)en is nu verzocht om zitting te nemen in het International Executive Committee. Het is een eer voor mevrouw Duisenberg dat ze gevraagd is voor deze functie en tevens ook voor “Stop de Bezetting”. De stichting is van mening dat alles gedaan moet worden aan de bevrijding van Palestina en aan de onmenselijke wanhopige situatie van het Palestijnse volk en het recht van terugkeer te respecteren.
Daarom roept “Stop de Bezetting” activisten en alle mensen die Palestina steunen op om aanwezig te zijn bij de Mars, of bij de demonstraties, maar in ieder geval steun te betuigen aan het Palestijnse volk.
De bezetting heeft veel te lang geduurd en hier moet onmiddellijk een einde aan gemaakt worden. De Palestijnen hebben het recht op een zelfstandig autonoom Palestina en hebben de steun van het Nederlandse volk, de Nederlandse regering en de media nu hard nodig.Wie: 
antifascist

Misschien is het wat voor Kafka of Alert om is een keer aandacht te besteden aan dit soort antisemitische clubjes. Bestuursleden van het Palestina Komitee lopen tegenwoordig samen met neo-nazi's in pro Assad betogingen.Wie: 
nn

gaan ze dan ook nog de holohoax,zoals dat genoemd wordt op sites als marokko.nl,herdenken?
of toch maar liever met een bomgordel kinderen opblazen?
geen geloven,geen meesters,geen slaven!Wie: 
nn

Je bedoelt Gretta "Hamas Hamas Joden aan het gas" Duisenberg?Wie: 
nn

Dit gaat over strijd tegen apartheid en bezetting
als jullie je voor zionistische karretjes laten spannen doe je dat maar bij het discussiedeel.

Zionisme is niets anders dan het nazisme ( niet mijn woorden , maar die van israeliers)
en iets totaal anders dan israelisch of joods

echt, jullie hebben geen idee

http://www.awalls.org/
http://jewishvoiceforpeace.org/
http://www.breakingthesilence.org.il/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech