March Against Monsanto in Amsterdam

Aankondiging, gepost door: Spirit Of Squatters Collective TV op 25/05/2013 05:12:14

Waar: Dam, Dam plein, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.373044 lon: 4.893245)
Wanneer: 25/05/2013 - 14:03

info and links

Here You can join, get update and invite Your friends through fb
https://www.facebook.com/events/572067729505042/594570680588080/?notif_t...
English Translation Below

Lieve mensen,

Op 25 mei om 14.00 vindt er op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen Monsanto plaats. Deze ‘March Against Monsanto’ is onderdeel van een wereldwijde demonstratie die tegelijktijdig in 41 landen en 330 steden plaats vindt.

Programma MAMA op de Dam.
Tijden bij benadering, wijzigingen onder voorbehoud.

14.00: DJ TsedR aka Ramon

14.15: Openingswoord door Michael Kamp (presentator)

14.20: Spreker Hans Plomp (schrijver/dichter)

14.25: Spreker Tamira Combrink (groen links)

14.30: Spreker Ronald Schönberger (de groenen)

14.35: ZZP dominee Joachim

14.45: Jim Marsdon (singer/songwriter)

14.50: Spreker Flip (ASeed)

15.00: Theater Poespas (poespas posse)

15.15: Spreker Karin Soeters (NGPF, wetenschappelijk bureau PVDD)

15.25: Open Mic blokje voor sprekers uit het publiek. Sprekers krijgen 1 minuut, alleen over Monsanto, geen commercie en politiek.

15.30: Danalyze (singer/songwriter)

15.45: Ruigoord Rebels (singer/songwriters)

16.00: Inleiding mars door Michael Kamp

Lopen van de mars, routekaartje volgt morgenochtend op FB.
Rythms of resistance (action sambaband) begeleidt de mars

*tijdens de mars op de dam: DJtsedR, Jim Marsdon, open mic.*

Terugkomst van de mars op de Dam

16.45: Winnie & Speeezzzbeeezzz (singer/songwriters)

17.15: Theater Poespas (poespas posse)

17.30: Slotwoord

Tijdens het programma ook op de Dam!

Kinderprogramma
https://www.facebook.com/events/100109316866368/

Meditatieflashmob
https://www.facebook.com/events/370078049758791/

Global Guerilla Gardening
https://www.facebook.com/GlobalGuerrillaGardening

De Babbelbox van Volg je Maaltijd
www.volgjemaaltijd.nl

Met zijn allen gaan we er een prachtige kleurrijke dag van maken waarbij we ons uitspreken tegen Monsanto en gaan staan voor een levenswijze die wel duurzaam is en eerlijk is!

In de actielijst in het vastgezette bericht staan onze posters en kunt u zien op welke manier u kunt bijdragen om van deze demonstratie een denderend succes te maken!

Hieronder en op de website http://www.linkepost.nl/ vindt u veel informatie over de demonstraties in Nederland en feiten over Monsanto.

En dan voor iedereen die nu denkt: wat is Monsanto? Waarom wordt deze wereldwijde March tegen Monsanto gehouden? En waarom is het zo belangrijk dat u ook naar de Dam in Amsterdam of naar Wageningen komt 25 mei en al uw vrienden, familie en buren meeneemt?

Monsanto is een Amerikaanse multinational die producten voor de landbouw produceert zoals genetisch gemanipuleerde zaden en giftige bestrijdingsmiddelen. De geschiedenis van Monsanto hangt van controverses aan elkaar. Het bedrijf begon als producent van chemische wapens en ontwikkelde onder andere Agent Orange en Pcb’s. Vanaf de jaren negentig richt Monsanto zich exclusief op de industriële landbouw door middel van genetisch gemanipuleerde gewassen en zeer giftige bestrijdingsmiddelen. Hun bestrijdingsmiddel RoundUp is gebaseerd op Agent Orange en is uitermate giftig en slecht voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Ook wordt Monsanto verdacht van een groot aantal illegale gifdumpingen wereldwijd.

Alle gewassen van Monsanto zijn genetisch gemanipuleerd en dit is uitermate gevaarlijk. Genetisch gemanipuleerde gewassen zijn onderwerp van grote controverse. Ze zijn zeer schadelijk voor de gezondheid van mens en dier en verstoren belangrijke natuurlijke processen die we als mens hard nodig hebben om te kunnen overleven op deze planeet! Het is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat genetisch gemanipuleerd voedsel kan bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren, geboorteafwijkingen en onvruchtbaarheid. Op de site http://www.gentech.nl/info/wat_is_genetische_manipulatie kunt u verdere achtergrondinformatie omtrent dit onderwerp vinden.

Monsanto krijgt steeds meer controle over de landbouw door middel van patenten en een onophoudelijke stroom van rechtszaken tegen boeren (het bedrijf heeft tegenwoordig meer advocaten in dienst dan onderzoekers). Monsanto heeft letterlijk een patent op de genetische eigenschappen in haar zaden en bezit zo de eigendomsrechten op levende organismes en alles wat zij voortbrengen. Boeren die Monsanto-zaden gebruiken zitten automatisch vast aan de juridische regels van Monsanto en mogen ze niets anders meer op hun land verbouwen. Monsanto zaden zijn zo gemanipuleerd dat ze alleen te verbouwen zijn in combinatie met RoundUp. Boeren worden dus gedwongen om dit giftige bestrijdingsmiddel op hun land te spuiten (waarbij ze mondkapjes moeten dragen zodat ze niet zelf direct stikken). Verder zijn Monsanto-zaden zo gemanipuleerd dat ze geen zaad voor het jaar daarna voortbrengen. Boeren moeten dus ieder jaar opnieuw zaden kopen bij Monsanto. Als Monsanto zaden per ongeluk op het land van een aangrenzende boer waaien, moet deze eigendomsrechten aan Monsanto betalen, ook als deze boer helemaal deze gewassen niet wil verbouwen! Google maar eens op de rechtszaak Schmeiser vs. Monsanto. In India begaat Monsanto al helemaal misdaden. Via een uitgekiende bedrijfsstrategie hebben ze vele boeren daar overgehaald Monsanto-zaden en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Deze boeren moesten alle grote leningen afsluiten om dit te kunnen betalen en zitten inmiddels met torenhoge schulden. Ze moeten ieder jaar weer opnieuw producten bij Monsanto aanschaffen en ze kunnen niets anders meer op hun land verbouwen omdat de grond vergiftigd is. Deze situatie heeft al een groot aantal wanhopige boeren in India tot zelfmoord gedreven! De meeste doen dit door direct een flesje RoundUp leeg te drinken...

De genetisch gemanipuleerde gewassen van Monsanto staan inmiddels al op vele akkers ter wereld. Monsanto bezit 90 % van de genetische zadenmarkt en 53 % van de algehele commerciële zadenmarkt. Ze zijn een gigantische multinational die via lobby’s, geld, advocaten en hooggeplaatste contacten grote invloed uitoefenen op het politieke en wetenschappelijke beleid van landen over de hele wereld. In de VS is onlangs de Monsanto Protection Act ingevoerd. In deze ingewikkelde financiële wet zit een clausule die geschreven is in samenwerking met Monsanto. Deze clausule zorgt ervoor dat Monsanto niet langer verantwoordelijk is voor de effecten van haar producten op mens en milieu. Monsanto producten mogen bovendien bij wet nooit door gerechtshoven verboden worden, zelfs als door grootschalig onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek aantoont dat Monsanto gewassen extreem schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Vreemd genoeg is dit grootschalige onderzoek tot nu toe nog niet ondernomen, terwijl een Franse onafhankelijke studie duidelijk aantoont dat GM-voedsel zeer schadelijk is. Alle andere veiligheidsonderzoeken worden door Monsanto of aanverwante bedrijven gesponsord of uitgevoerd door wetenschappelijke instituten waarin voormalige Monsanto medewerkers zitten...

Ook in de Europese Unie is Monsanto inmiddels geïnfiltreerd. Jarenlang hebben ze in samenwerking met Amerikaanse diplomaten gelobbyd om het verzet in Europa tegen genetische manipulatie te breken (dat verzet is gelukkig grote dan in de VS waar GM-voedsel al in 70 % van het voedsel zit!). Inmiddels hebben Monsanto en aanverwante bedrijven (Bayer, Syngenta, Dow en DuPont) ook hier een gevaarlijk grote voet tussen de deur gekregen. De Europese gezondheidscommissie (ESFA) zit vol met mensen die links hebben naar Monsanto en zij wijzen de verontrustende resultaten van andere onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken af! In Nederland zijn inmiddels in Lelystad proefgebieden ingesteld waar GM-gewassen van Monsanto worden verbouwd! In het Europese Parlement ligt momenteel een wetsvoorstel klaar, tot stand gekomen door lobby’s van Monsanto, dat ervoor gaat zorgen dat alle zaden die gebruikt worden door de agrarische boeren en hobbytuiniers goedgekeurd moeten zijn door de EU. Vele oude en bijzondere Europese zadenrassen zullen hierdoor verdwijnen. Als deze wet doorgaat wordt het bovendien verboden om als hobbytuinier zelfgekweekte zaden te ruilen met anderen. Monsanto verstevigt via deze wetgeving zijn greep op de Europese zadenmarkt en kan op den duur haar GGO-zaden verplicht stellen voor iedereen. Monsanto infiltreert dus zelfs in onze achtertuinen!

Monsanto is niet een bedrijf dat onwetend, onbewust of per ongeluk iets verkeerd doet. Uit hun acties blijkt duidelijk dat ze doelgericht eropuit zijn om niet alleen gewassen te manipuleren, maar ook mensen. De waslijst van Monsanto acties die het daglicht niet verdragen is gigantisch, het verhaal hierboven licht slechts een tipje van de sluier op. Op internet is veel verdere informatie over Monsanto te vinden.
Monsanto gebruikt een miljoenbudget om haar misdaden te verbergen. Ze houdt haar imago ‘sociaal’ en ‘duurzaam’ door de communicatiemiddelen en het taalgebruik van natuurorganisaties perfect na te bootsen. Hiermee liegt ze doelbewust over haar praktijken en zijn deze jarenlang onopgemerkt gebleven bij het grote publiek en in de mainstreammedia. Tijd om daar verandering in te brengen en de manipulaties van Monsanto aan het licht te brengen!

Kortom de dagen dat Monsanto ongestoord haar gang kon gaan zijn voorbij! Gezamenlijk kunnen we de schadelijke acties van Monsanto stoppen. In een open en vrije samenleving is het totaal onwenselijk dat één bedrijf zulke extreme controle op het verbouwen van en de handel in voedsel nastreeft. Daarom gaan we zaterdag 25 mei wereldwijd de straat op om te demonstreren tegen de acties van Monsanto. In Nederland vinden de demonstraties plaats in Amsterdam en in Wageningen.
Op 25 mei zijn op de Dam in Amsterdam vanaf 14.00 muziek en theatervoorstellingen, inspirerend sprekers en ludieke acties te vinden. Het precieze programma volgt later. We demonstreren tegen de manipulerende multinational Monsanto, maar promoten daarnaast ook de gezonde, duurzame en normale voedselverbouwing gebaseerd op de intelligentie van de natuur zelf.

De demonstratie in Amsterdam wordt georganiseerd door de werkgroep MAMA (March Against Monsanto Amsterdam). Dit is klein organisch gegroeid geheel van individuen die zich voor deze zaak inzetten omdat de organisatie voor deze demonstratie totaal ontbrak. We zijn een piepjonge werkgroep en pas een twee weken bezig met de organisatie. In het vastgezette bericht hieronder kunt u lezen wat u kunt doen om ons te helpen. Het is kort dag qua organisatie, maar we gaan er met zijn allen iets moois van maken!

Kom 25 mei naar Amsterdam of Wageningen! En neem al uw vrienden en familie mee. Voedsel gaat ons allemaal aan. We mogen niet wegkijken terwijl gewetenloze bedrijven de voedselketen opeisen via slinkse en onzichtbare wetten. Tot nu toe is er in de mainstreammedia en de politiek vrijwel geen aandacht geweest voor dit onderwerp. Daardoor is er bij het grote publiek een gebrek aan informatie over bedrijven als Monsanto en de gevaarlijke gen-technologische spelletjes die zij spelen met Moeder Natuur. Wij kunnen daar met deze demonstratie verandering in brengen! Hoe meer mensen er komen, hoe beter we de mainstreammedia kunnen bereiken. Laten we de geheimen van Monsanto aan het licht brengen en zorgen dat er een einde wordt gemaakt aan de invloed van schadelijke bedrijven op onze wereld.

Lieve groeten,
de werkgroep MAMA

Information in English

Dear all,

On the 25th of May, at 2pm, we will gather at the Dam Square in Amsterdam to demonstrate against Monsanto. This “March Against Monsanto” is part of a worldwide demonstration that will take place simultaneously in 41 countries and 330 cities.
In the list of actions, to be found in the pinned post, we have summed up the ways in which you can contribute in order to turn this demonstration into a sound success.

Below and on the website http://www.linkepost.nl/ (in Dutch) you will find some more information regarding the demonstrations that are to be held in The Netherlands and facts about Monsanto.

The March Against Monsanto in Amsterdam will take place at the Dam Square at 2pm. A varied programme is currently being composed and will be featuring speakers among whom Tamira Combrink (GroenLinks), Ronald Schönberger (Groenen) and Hans Plomp (Ruigoord). There will be performances by children’s theatre Poespas as well as various protest bands and advocacy of positive alternatives through playful acts. The Global Guerrilla Gardening group will distribute organic seeds and free food is provided by representatives of organic food markets and health food stores.

And now for anyone who thinks: What is Monsanto? Why is this worldwide protest against Monsanto being organised? And why is it important that you be present at the Dam Square in Amsterdam, or in Wageningen on the 25th of May and bring along all your friends, family members and neighbours?
Monsanto is a chemical enterprise, based in the United States, that produces certain products for agriculture, such as genetically modified seeds and poisonous pesticides. At the moment, their genetically modified crops are being cultivated all over the world. Monsanto is a gigantic multinational that is constantly trying to influence and manipulate political and scientific policies in countries all over the world by means of lobbying, money and lawsuits. Monsanto is only interested in (more) money and (more) power over the food chain. However, its influence is seriously endangering our food chain. The use of genetically modified organisms and poisonous pesticides is controversial, because it causes harm to the health of human beings and animals and disturbs important natural processes which we are so desperately in need of in order to survive on this planet!

But Monsanto’s reign of terror will come to a halt. Together we can accomplish that Monsanto ceases production and distribution of harmful products on such a large scale. It is unacceptable in a free and open society for one single company to strive for such extreme control over the cultivation and trade of food.
That’s why people all over the world unite on the 25th of May to speak up against Monsanto’s misdemeanours. In The Netherlands, demonstrations are organised in Amsterdam and in Wageningen. The demonstration in Amsterdam starts at 2pm at the Dam Square. Besides protesting against Monsanto, the importance of healthy, sustainable and traditional agriculture based on nature’s own intelligence will be emphasized.

The demonstration in Amsterdam is being organised by team MAMA (March Against Monsanto Amsterdam), a small group of enthusiastic people which has been ‘organically’ growing during the past couple of days. Therefore, all help is more than welcome. In the pinned post you can read more about possible actions you can take.

Warm regards,
Team MAMA

There are several ways in which you can help:

1. Gather all your friends and family to participate in the manifestations in Amsterdam, Wageningen (and The Hague).

2. Like the worldwide campaign’s page on Facebook:
https://www.facebook.com/MarchAgainstMonstanto

3. Sign these petitions against Monsanto and in favour of Mother Earth:
http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_rb/
https://secure.avaaz.org/nl/stop_monsanto_locdon/
http://petities.nl/petitie/hart-voor-biodiversiteit-geen-octrooi-op-leven
http://www.endecocide.eu/

4. Print out the available posters on: http://we.tl/lsneaPBPAt.
Of course you’re free to use your own creativity as well, but do ask permission first if you plan to put the posters up.

5. Be present at the demonstration on the 25th of May and make sure to bring along as many people as possible.

Warm regards,
Team MAMA

Tags: GMO Monsanto Spirit Of Squatters Collective

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech