Man in kritieke toestand vanuit detentie Rotterdam naar ziekenhuis gebracht

Nieuws, gepost door: werkgroep Deportatieverzet op 24/05/2013 05:07:45

Wanneer: 24/05/2013 - 17:59

Volgens bronnen in detentiecentrum Rotterdam is rond 16:00u Rovshar Ismaelov, een 43-jarige man, met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen spreken van een halfzijdige verlamming.

Gisteren belde Ismaelov nog met de alarmlijn van de werkgroep Deportatieverzet om zijn verhaal te vertellen. Vandaag had hij een afspraak in één van de spreekkamers boven, is daar zelf naar toe gegaan, maar niet meer teruggekomen. Getuigen hebben gezien dat hij per ambulance werd afgevoerd en dat één zijde van zijn lichaam verlamd was. Tot nu toe was zijn gezondheid prima: over de oorzaak van de plotselinge verlamming is dan ook niets bekend. De directie heeft geweigerd om informatie te geven over wat er met Ismaelov gebeurd is.

Ismaelov heeft een vrouw en drie kinderen hier in Nederland, allen genaturaliseerd. Hij vluchtte in 1998 uit de toenmalige Sovjet-Unie. De Dienst Terugkeer en Vertrek heeft hem in het kader van gedwongen uitzetting gepresenteerd bij zowel het Azerbadjaanse consulaat als bij de Russische ambassade, maar beiden weigeren hem terug te nemen. Ismaelov is nu statenloos. Ook de DT&V erkent dat hij niet kan worden teruggestuurd en heeft zijn dossier gesloten, maar houden hem desondanks nog steeds in detentie. Hij zit nu vanaf 4 april vast in detentiecentrum Rotterdam; dit is de derde keer dat Ismaelov in detentie wordt gehouden.

In het telefoongesprek gisteren met de werkgroep Deportatieverzet gaf Ismaelov absoluut gezond te zijn en het is dan ook een raadsel waarom hij nu met een halfzijdige verlamming is opgenomen.

Ook is nog onduidelijk waar hij zich nu bevindt: in een regulier ziekenhuis of in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen.Wie: 
werkgroep Deportatieverzet

Update 20:00u: deelnemers aan de lawaaidemonstratie van vanmiddag bij detentiecentrum Rotterdam waren ter plaatse toen de ambulance voor kwam: "Toen wij aan de voorkant van het gebouw stonden, stond er een ambulance. Er stonden ook allemaal busjes en auto's van politie en marechaussee. Die waren leeg, kennelijk was iedereen binnen. Na verloop van tijd kwam er een ambulancebroeder met iemand van de marechaussee naar buiten. De marechaussee zei: "Ik rij wel even mee." Daarop zijn ze allebei de ambulance ingegaan en reed de ambulance door de transportpoort naar binnen. Er kwam ook nog een grijze DJI-bus, ook die ging door de poort naar binnen. Later reed de ambulance weg, vergezeld van een politie-auto. Daarna de DJI-bus. Pas veel later kwamen de groep met marechaussee en politie weer naar buiten. "

Volgens de 112 meldingen zijn er drie oproepen geweest voor een ambulance vanmiddag: één oproep om 14:39u en twee oproepen vlak achter elkaar, om 15:40u en 15:42u.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech