DHKP/C: Wij hebben niets te maken met de bomaanslagen in Reyhanli Pazartesi

Nieuws, gepost door: nn op 22/05/2013 05:09:08

Wanneer: 22/05/2013 - 20:09

DHKC-mededeling naar aanleiding van het bloedbad in Reyhanli Pazartesi.

Mededeling nr. 411, 13 mei 2013

De fascistische staat heeft bloed aan de handen! De verantwoordelijken voor het bloedbad in Hatay Reyhanli zijn de imperialisten en de AKP-regering!

DHKC-mededeling naar aanleiding van het bloedbad in Reyhanli Pazartesi.

Mededeling nr. 411, 13 mei 2013

De fascistische staat heeft bloed aan de handen! De verantwoordelijken voor het bloedbad in Hatay Reyhanli zijn de imperialisten en de AKP-regering!

De geschiedenis van de revolutie kent geen dergelijke aktiviteiten waarbij de bevolking het slachtoffers is!

Op 11 mei 2013 kwamen in Hatay Reyhanli kwamen bij een dubbele aanslag met autobommen 46 mensen om het leven. Honderden mensen zijn gewond, waar 24 zeer ernstig. Dit is een bloedbad. Wij veroordelen de daders en de verantwoordelijken scherp.

AKP-getrouwe kranten en bladen zoals Takyim, Akit en Yeni Safak trachten een verband te leggen ons en het bloedbad in Reyhanli. Tegelijkertijd maken AKP-ministers in persverklaringen toespelingen op links organisaties. Deze verklaringen komen uit de koker van de marionettenregering van de AKP, zichzelf maar al te bewust van hun verantwoordelijkheid.

WIJ DELEN ONS VOLK, EN ALLE VOLKEREN OP AARDE:

1. Onze organisatie heeft niets van doen met de aanslagen in Hatay Reyhanli waarbij 46 mensen om het leven kwamen en honderden anderen werden gewond.

2. Geen enkele revolutionaire organisatie die zichzelf beschouwt als marxistisch-leninistisch zou een dergelijke aktie waarbij de bevolking het slachtoffer is goedkeuren, laat staan uitvoeren. De revolutionaire geschiedenis is zuiver. Door revolutionairen uitgevoerde aktie kennen altijd een politiek doel. Revolutionairen voeren geen bloedbaden uit,

3. Verantwoordelijk voor de dood van 46 mensen, en de honderden gewonden, zijn het imperialisme en de AKP-regering. Ze hoeven helemaal niet te zoeken naar een 'organisatie' om de waarheid te verdraaien. De meest bloedige organisaties zijn de imperialisten en de fascistische staten . Verantwoordelijk zijn de handlangers van de AKP-regering. De geschiedenis van deze fascistische staat is er een geschiedenis van bloedbaden. De imperialisten en de daarmee collaborerende landen verspreiden terreur en schaden het volk.

4. Wij waarschuwen de door de AKP gevoede bladen Akit, Takvim en Yeni Safak. Ze hebben geen spoor van bewijs voor een mogelijke verbinding tussen onze organisatie en deze aanslag. Wees niet langer de spreekbuis van de contra-guerrilla. Denk niet dat jullie niet verantwoordelijk gehouden zullen worden voor deze contra-berichtgeving.

De AKP heeft ons land veranderd in een kamp waar het bij de syrische grens wemelt van agenten die collaborerende plunderaars, die zichzelf als 'oppositioneel' organiseren en opleiden en de grens over sturen om bloed te vergieten.
Op 11 mei heeft zich een groot bloedbad afgespeeld in Reyhanli. Nog grotere bloedbaden vinden dagelijks plaats tegen het syrische volk, uitgevoerd door religieuze organisaties die in ons land getraind worden door de AKP. Noch de AKP-regering, noch de imperialisten, nemen de bloedbaden ter kennis die worden aangericht door collaborerende organisatues zoals Al Qaida en Al Nusra. Vergelijke aanslagen vonden plaats tegen ministers, leidinggevende kaders en commandanten van de regering-Assad.
Moskeeen, schoolbussen, universiteiten, overheidsgebouwen en drukke wijken werden het doelwit van bloedige aanslagen. En elke dag komen er nieuwe bloedbaden bij. Na elke aanslag tegen het syrische volk waarschuwt en bedreigt de AKP de regering- Assad dat zij spoedig aan het eind zal komen. De aanslag in Reyhanli hoort is er een in de rij van aanslagen, dagelijks uitgevoerd door collaborateurs tegen de syrische bevolking..
Daarbij is van ondergeschikt belang welke organisatie er precies achter zit. Eindverantwoordelijk voor dit bloedbad zijn de imperialisten en de AKP-regering. De moordenaar, dat is de AKP. Hoofdverantwoordelijk voor dit bloedbad is minister-president Erdogan. Hij zal zich daar voor moeten verantwoorden.

Door middel van de persstilte probeert de AKP haar verantwoordelijkheid te verbergen.

De AKP heeft berichtgeving over het bloedbad in Reyhanli aan banden gelegd. De reden daarvoor is evident. De AKP probeert haar eigen verantwoordelijkheid te maskeren. Bewijzen werden vernietigd. Op een gegeven moment zal er dan een of andere 'informant' of 'overloper' opduiken en zal er worden beweerd dat de dader is gepakt, om ze de mensen om de tuin te leiden. Nu al wordt er getracht de schuld voor dit bloedbad in de schoenen te schuiven van een 'al langer bekende linkse organisatie' die contacten zou hebben met de syrische geheime dienst, El Muhaberat. Maar met dergelijke leugens zal de AKP de bevolking niet kunnen misleiden. Verantwoordelijk voor dit bloedbad is en blijft de AKP. De waarheid is dermate evident dat die niet verborgen gehouden kan worden met een persstilte, noch met censuur en verdraaiingen.

Aan ons volk: de AKP is verantwoordelijk voor elk bloedvergieten in Syrie. En het blijft niet bij Syrie alleen, de imperialisten willen de hele regio in een bloedbad veranderen. De moord op 46 mensen in Reyhanli staat niet los van de bloedige aanslagen tegen de syrische bevolking. Daarvoor zal de moordende en collaborerende AKP-regering ter verantwoording moeten worden geroepen.

Weg met de imperialisten en hun collaborateurs! Weg met de collaborerende AKP-regering! Weg met de contra-media van de AKP! Lang leve het eervolle verzet van het syrische volk tegen het imperialsime en haar collaborateurs!

Revolutionair Volksbevrijdingsfront DHKC

Tags: fascisme terrorisme turkije


Wie: 
nn

A short history of the DHKP-C
The DHKP-C are the second largest illegal leftist organisation/party in Turkey. They are a strongly hierarchical organisation. They have been seen wearing uniforms and marching in rank and file on demos. In the 90s there were cases of ex-members of their being murdered for having left the organisation. Individuals leaving the organisation have talked about threats.

In 1996 they killed the head of the biggest Turkish capitalist firm, Sabanci Holding.

In 1999 they staged a large hungerstrike against the F-type cells. In the operation cynically named "Return to life" the Turkish state stormed the hungerstrikers in their cells, putting them on fire. People lost lives and limbs.

After 11th of September 2011, the organisation came under a crackdown in Western Europe, first with a very long court-case against three members from Belgium, later also in Germany. Repeated times peaceful members of theirs who were organising family events for the Turkish community incurred several year long prison sentences in Western European countries.

There is some quarters of Istanbul where the DHKP-C holds sway, like Armutlu or Gazi, where there is only nominal police presence from the state, and where the police has to protect itself behind large walls and dares to move around only in tanks (yes, in Turkey police have tanks).

In September 2012, they made a suicide attack (a technique they first used in 2001) on one such a police station in Istanbul where one policeman died. They again made the news in February 2013, with the suicide bombing of the US consulate, this time attracting more international attention.Wie: 
ketellinkie

Wel fijn om te weten dat de DHKP zich kennelijk vierkant achter het regime-Assad schaart. Met zulke kameraden heb je geen vrienden meer nodig.

Pham Binh, 'Libya and Syria: When Anti-Imperialism Goes Wrong': http://www.thenorthstar.info/?p=1097 .Wie: 
nn

liever assad dan die vrede lievende....


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech