Openvergadering Indymedia tijdens de pinksterlanddagen

Nieuws, gepost door: mod op 16/05/2013 05:12:18

Wanneer: 16/05/2013 - 11:15

Tijdens de Pinksterlanddagen in Appelscha zal er een open Indymedia vergadering plaatsvinden. We willen graag feedback van gebruikers over het functioneren van de site en we zijn op zoek naar nieuwe enthousiastelingen in het team.

Zondag 19 mei 12:30 in de gymzaal


Er is altijd veel discussie over het functioneren van Indymedia. Is de site vooral een communicatiemiddel voor de eigen scene, of zouden we moeten proberen een breder publiek te bereiken met een net verpakte radicale boodschap? Is censuur uit den boze en moet alles blijven staan? Of is Indymedia een buitenparlementair linkse site waar alle boodschappen die daar niet bij passen van moeten worden verwijderd? De meeste mensen zitten daar ergens tussen, maar als moderator doe je het in elk geval zelden goed. Toen de website vorige maand een week offline was werd hij echter wel gemist. Mensen wisten niet meer welke acties er plaatsvonden en benefietfeesten werden slecht bezocht. Oftewel; het is belangrijk met Indymedia door te gaan. Maar daar hebben we jullie hulp wel bij nodig!

Het huidige collectief heeft recentelijk besloten dat ze strakker wil gaan modereren. Bijdragen moeten wel iets toevoegen. Discussies kunnen interessant zijn, maar gekat zonder argumenten draagt niets bij. Mensen die het nodig vinden te schelden, complotten of graag veilig van achter hun toetsenbord anderen zwart maken doen hun vrijheid van meningsuiting maar ergens anders.

We zijn echter ernstig onderbezet. Dat maakt het in de praktijk lastig goed te modereren. Daarnaast missen we wat expertise om een aantal
technische problemen op te lossen. We hopen daarom tijdens de Pinksterlanddagen met gebruikers van Indymedia van gedachten te wisselen over de website en de mogelijkheden om de site te verbeteren. Zowel wat betreft inhoud als de gebruiksvriendelijkheid en andere technische aspecten. Hopelijk zien we ook jou bij die discussie. En als je er niet bij kunt zijn kun je tijdens het weekend ook iemand aanspreken om je ideeën door te geven en misschien zelfs wel je hulp aan te bieden.

Meer over de locatie en het programma van de Pinksterlanddagen vind je op http://www.pinksterlanddagen.org

Tags: indymedia modereren


Wie: 
nn

Time to move on: IMC London signing off
http://london.indymedia.org/articles/13128Wie: 
nn

@ 'time to move on':
wel zo aardig om erbij te vermelden dat dit oud nieuws is: Published: October 13, 2012 14:22 by IMC London

Voorts heeft indymedia.nl altijd een iets andere positie gehad dan de meeste IMCs, o.a. indymedia.nl eigen hosting had (heeft) in egen land en niet afhankelijk is van imc.org. Dus wat imc london, of imc duisland bijv doet of laat is zeker interessant maar niet cruciaal voor imc.nl.Wie: 
Kermit

Net die oude tekst van Indymedia Londen nog maar even gelezen. Maar ik zie hier geen reden voor Indymedia NL 'to move on'. Bij move on ga je er vanuit dat er een beter alternatief is waar je dan heen gaat of naar overstapt. Het lijkt mij heel goed een discussie te starten over verbeteringen van Indymedia NL of het creëren van betere alternatieven die Indymedia overbodig maken. Maar ik weet ze nu nog niet. Dat iedereen nu makkelijk zijn eigen blog kan beginnen en twitters de wereld in kan slingeren is nog geen alternatief voor een website waar de bijdragen van vele personen, actiegroepen en organisaties bij elkaar worden gebracht. Maar Indymedia kan zeker worden verbeterd. Het is goed dat de gebruikers en het huidige moderatie-team het daar eens gezamenlijk over gaan hebben.Wie: 
nn

indymedia nl blijft.Wie: 
nn

zie https://www.indymedia.nl/node/15299 voor voorbeeld waar een of ander onaangepaste gek niet begrijpt dat Indymedia over veel meer gaat dan zijn eigen kleine zielig bangerige wereldje. Nu heb ik niets tegen onaangepaste gekken, maar me dunkt dat ze op allerlei andere plekken op internet terecht kunnen, en dat het de mods veelsteveel werk kost om dit soort figuren telkens te moeten nalezen op racistische uitglijders e.d. (is nl bij dit specifieke persoon helaas regelmatig het geval). Of je de hele discussie weer opent of niet, in ieder geval is een strakke modereerbeleid zeker een noodzaak, ik vind het echt absoluut niet het doel van indymedia om een podium te bieden aan mensen die niet in staat zijn om het verschil te zien tussen hun eigen kleine probleem en de politieke realiteit waarin wij leven (en de strijd ertegen).Wie: 
nn

"de reatiteit waarin we leven"en dat is nu juist de pest hier,velen zijn de realiteit volkomen kwijt en hangen zich angsvallig vast aan hun eigen gecreeerde droomwereldje waarin "wij"gelijk hebben en de rest van de wereld gek is.
het idee van asiel aanvragen op appelscha vormt een prima uitgangspunt voor een discussie over hoeveel asielzoekers je wel of niet kunt opvangen.
maar zoals gewoonlijk moet iets wat "jullie"even niet goed uitkomt weggehaald worden,stel je eens voor dat mensen zelfstandig nadenken over een onderwerp,nee dat kan nooit de bedoeling zijn toch?
en nu weet iedereen wel dat er bij "links"een hoop naieve meelopertjes zijn die zich zonder het te beseffen voor het karretje van partij politiek laten spannen,roept "de leider":hoera!,dan roepen ze allen;hoera!
maar goed de insteek van je schrijfsel is duidelijk,aanpassen of opkrassen! iets met een balk en splinter.
wat je op een anarchistisch festival te zoeken hebt is mij dan ook een volkomen raadsel.
blijf vooral in je eigen kleine "wij hebben gelijk"veilige vriendenkringetje ronddwalen,dan weet je zeker dat er never nooit niet iets daadwerkelijk zal veranderen in de wereld.
anarchist? hou toch op!Wie: 
nn

anarchist, en voor staten en grenzen? hou toch op!Wie: 
nn

ik zou mezelf nooit anarchist noemen dus hoe je daar bij komt?
als je maar kan schreeuwen zonder eens een keer de moeite te nemen om ergens fatsoenlijk op te reageren.
held op sokken.Wie: 
nn

Een aantal van de bovenstaande reacties zijn mooie voorbeelden om in te brengen tijdens het overleg.Wie: 
nn

MENINGEN: STOP DE VEGETARISERING VAN HET ANARCHISME
http://www.devegetarier.nl/nieuws/meningen-stop-de-vegetarisering-van-he...Wie: 
bewust onaangepaste gek

ben wel benieuwd wat er zoal uitgekomen is van het weekend,verslagje iemand?Wie: 
nn

ja lacht er maar meeWie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech