[A'dam] Panden aan de Ruysdaelstraat vandaag herkraakt!

Nieuws, gepost door: nn op 12/05/2013 05:07:47

Wanneer: 12/05/2013 - 18:37

Panden aan de Ruysdaelstraat herkraakt!

Vandaag zijn de panden aan de Ruysdaelstraat 85 t/m 89 herkraakt. Tijdens deze spannende tijd voor de eigenaar hopen wij zijn smerige zaakjes onmogelijker te maken. Hier volgt nadere informatie.
De panden 77 t/m 83 zijn in 2004 aangekocht door Vondel Vastgoed, de panden 85 t/m 89 zijn in 2005 door een directeur van Vondel, meneer Jurriaan de Reijer, op privénaam gekocht.
Vondel Vastgoed wil het gehele complex slopen om er 8 verdiepingen hoge nieuwbouw terug te plaatsen. Meteen na het kopen heeft Vondel Vastgoed haar beproefde tactiek ingezet: het lastig vallen en onder druk zetten van haar huurders met als doel dat ze zo snel mogelijk vertrekken. Om dit kracht bij te zetten heeft Vondel Vastgoed meteen de etages die ze leeg hebben gekregen alvast van binnen uitgesloopt.
In februari 2006 worden de 7 panden gekraakt, in juni 2012 worden ze ontruimd.
Ondertussen worden de huizen actief bewoond en bewoonbaar gemaakt door de krakers, en is De Reijer hard aan het proberen zijn vergunningen te krijgen. Dit duurt lang en is tevergeefs.
Ten tijde van de ontruiming juni 2012 kwam Jurriaan de Reijer in de problemen. Vondel Vastgoed is hoofdrolspeler in een groot vastgoedschandaal en de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) begint haar heksenjacht op zakenpartners, makelaren, notarissen en andere betrokkenen van Jurriaan de Reijer.

In december 2012 legt de beursgenoteerde bank-verzekeraar SNS Reaal op tientallen Nederlandse gebouwen die privébezit zijn van Jurriaan de Reijer. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) op basis van eigen onderzoek. Het overwegend conservatoir beslag heeft een omvang van ruim 9 miljoen euro. Conservatoir wil zeggen dat de vastgoedtak, het noodlijdende SNS Property Finance, veilig probeert te stellen dat De Reijer zijn betalingsverplichtingen nakomt als bijvoorbeeld een rechter hem daartoe in de toekomst zou veroordelen.
Jurriaan de Reijer doekt Vondel Vastgoed op vanwege de enorme imagoschade en gaat vrolijk door onder zijn nieuwe naam: Revest BV. Hij koopt zijn panden aan de Ruysdaelstraat van zichzelf op en hoopt dat niemand door heeft wat er precies gebeurd. Wij hebben dat, helaas voor hem, wel.
Nu, mei 2013, staan de panden nog steeds de verkrotten en is er geen uitzicht op invulling van dit complex. De ontruiming is wederom voor leegstand geweest, en de staat van de panden is dusdanig slecht dat zelfs anti-kraak geen optie is. Wij vinden deze praktijken onacceptabel en hebben daarom vandaag, 12 mei 2013, de panden 85 t/m 89 weer in gebruik genomen.
Voor meer info, vragen of opmerkingen is iedereen welkom om langs te komen.

PS: De staat van de panden is extreem slecht. Hulp met opruimen, klussen, materialen en mankracht zijn hard nodig!!!Wie: 
nn

In december 2012 legt de beursgenoteerde bank-verzekeraar SNS Reaal op tientallen Nederlandse gebouwen die privébezit zijn van Jurriaan de Reijer.
had moeten zijn "In december 2012 laat de beursgenoteerde bank-verzekeraar SNS Reaal beslag leggen op tientallen Nederlandse gebouwen enz", als ik he goed begrijp.
Toffe actie.Wie: 
nn

Super actie, ben beniewd wat nu de status is dan van het vondelvastgoed project met de voormalige ANWB garage op het ijsbaanpad, voor kapitalen abc verkocht aan een bejaarden woningen stichting die het samen met hun daar een duur hotel zouden bouwen, gekraakt, ontruimd voor anti-kraak en nog steeds geen hotel in zicht...Wie: 
NN Leiden

Het enige en juiste antwoord op die hi-ha-hopeloze vastgoedmaffia is... hi-ha-herkraak!Wie: 
nn

SNS legt beslag op vastgoed van Jurriaan de Reijer
166 keer gelezen
do, 13/12/2012 - 14:32

De vastgoeddivisie van SNS legt beslag op vastgoed van vastgoedondernemer
Jurriaan de Reijer. SNS Property Finance tracht veilig te stellen dat De
Reijer zijn betalingsverplichtingen nakomt. Het zogeheten conservatoir
beslag heeft een omvang van circa 9,3 miljoen euro.

SNS heeft beslag gelegd op 20 woningen, 25 bedrijfspanden, één school en
één kerk. De Amsterdammer De Reijer opereerde vroeger onder de naam
Wolniar Investment en doet dat tegenwoordig via het op de Antillen
gevestigde bedrijf Revest. Volgens het laatste jaarverslag had Revest in
2008 een balanstotaal van 70 miljoen euro. De Reijer heeft een dozijn
dochterondernemingen onder Revest gehangen, waaronder Vondel Vastgoed dat
begin 2009 in opspraak kwamen. Er waren schimmige vastgoedtransacties
gedaan met woningcorporatie Rochdale.

Volgens De Reijer komt de actie van SNS voort uit de aflopende
financiering van SNS voor zijn Franse villaparken Le Grand Aveneau en Le
Bois ­Senis. `De hoofdsom van de lening is ongeveer de helft van het
bedrag waarvoor ze beslag hebben gelegd omdat ze de lening met rente nu
terug willen`, aldus De Reijer.

http://www.profnews.nl/1002946/sns-legt-beslag-op-vastgoed-van-jurriaan-...Wie: 
nn

Ik hoop dat de GGD het van te voren heeft opgeruimd, want de vorige chrusties hadden het pand nogal verchrust.Wie: 
nn

better crustie that a looser !!! next time dont be such keyboard warrior and have balls to confront that \\crusties\\ you are a joke je je jeWie: 
nn

"en is er geen uitzicht op invulling van dit complex."

Jammer dat jullie geen enkel onderzoek doen voordat jullie ergens inbreken. De bouwvergunning is juist recentelijk (24 april) afgegeven.

HeikoWie: 
nn

Er is heus wel onderzoek gedaan voordat deze panden zijn opengetrokken hoor. We wisten ook over de vergunningen. Deze man is al jaren bezig met zijn vergunningen te krijgen, en heeft veel gezeik gehad met de welstand etc. Er is beslag gelegd op de panden en hij verkeert in redelijk financiele problemen (ookal rijdt ie in een Maserati). En de huizen intereseren hem geen fuck, deze panden zouden nog jaren leegstaan als ze niet weer gekraakt waren, nu tonen ze opeens interesse. Vergunning of geen vergunning, ik vind deze aktie even legitiem. Geen meelij met deze beerput.Wie: 
nn

Als je een beetje weet hoe het gaat met vergunningen verkrijgen voor een ingrijpende verandering van bestemming en uiterlijk in een stad als Amsterdam waar de PvdA voorheen de scepter zwaaidde dan weet je dat je makkelijk 5 jaar verder bent voordat je eindelijk je plannen kan verwezenlijken. En dan komen er krakers bezit nemen van je eigendom (onrechtmatig). Het is te hopen dat de gemeente er nu eens daadkrachtig optreed en ze er weer uitgooid.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech