Pinksterlanddagen programma compleet

Nieuws, gepost door: PL crew op 10/05/2013 05:04:29

Wanneer: 17/05/2013 - 15:19

Nog een weekje te gaan voordat het anarchistisch festival de Pinksterlanddagen begint.


(English below)

We zijn ontzettend blij en trots op een fantastisch programma. Divers en radicaal, filosofisch, solidair, actief en inspirerend. Naast het avond- en kinderprogramma zijn nu ook het film- en inhoudelijk programma bekend. Check onze website voor het complete rooster en voor de uitgebreide omschrijvingen van de workshops, discussies en lezingen. www.pinksterlanddagen.org

Only a week until the anarchist festival the Pinksterlanddagen start. We are happy and proud to present a fantastic program. Diverse and radical, philosophical, solidary, active and inspiring. Apart from the childrens- and evening program, the film- and workshop program are also complete. Check our website for the schedule and the descriptions of the workshops, lectures and discussions. www.pinksterlanddagen.orgWie: 
nn

Pinksterlanddagen 80 jaar/years!
https://www.indymedia.nl/node/14085Wie: 
nn

indymedia lijkt me bij uitstek de plek voor een discussie over indymedia,voor een ieder die wil toegankelijk.
niet iedereen die indy bezoekt zal een uitgesproken anarchist zijn de discussie naar elders verplaatsen,in dit geval de pld,zal onherroepelijk een ons kent ons onderonsje worden.daar gaat je verbreding.

voorbeeld;topic over ubica,waar een buurtbewoner? aangeeft blij te zijn met ontruiming,en natuurlijk lezen we hier liever iets in de trant van;jammer dat jullie weg moeten jullie deden zulke toffe dingen.
maar een ander geluid moet toch ook kunnen? ga de discussie dan gewoon aan,daar kunnen best leuke dingen uit komen.
niet teveel ons kent ons,daarmee stop je jezelf veelste veel in een isolement.

voorbeeld;de vluchtelingenstrijd,er wordt opgeroepen om solidair te zijn,maar wil ik solidair zijn met mensen die een geloof aanhangen waarin vrouwen minderwaardig zijn,waar voor homo"s of lesbo"s geen plek is,waar duidelijk onderscheid wordt gemaakt door vrouwen en mannen apart te laten zwemmen en bidden? nee,dat wil ik niet, ik walg van zulks een geloof,wat mij betreft zou voor zo iets achtelijks geen plek mogen zijn in nederland.
het is vind ik zeer belangerijk om daar tegen in te gaan,nog een hoop werk aan de winkel voor de anarchisten.
maar tot grote verbazing worden dergelijke noten van kritiek op indymedia doorgaans weggejorist.
maar toch willen deze mods op een uitgesproken anarchistisch festival het gaan hebben over hoe nu verder? hebben jullie er dan echt niets van begrepen?

zelf zou ik willen voorstellen om de discussie weer te fixen,het is al vaker gezegt dat niemand de discussie hoeft te volgen,(wat iedereen natuurlijk stiekem wel doet).
moddereer de aanvullingen strak,en laat de discussie wat losser.Wie: 
nnnnnnnnnnnnn

@ nn za, 11/05/2013 - 12:32 (hier boven)

Hoewel ik het helemaal met je eens ben dat er juist op indymedia plek moet zijn voor kritiek, ook op onze eigen "beweging". Immers, als wij als progressieve/anarchisten/linkse/vrijdenkers/enz. geen kritiek kunnen verdragen (van binnen en buiten onze beweging) dan kunnen we ons zelf wel failliet verklaren.

Wat ik echter wel heel vreemd vind is het voorbeeld dat je noemt over solidariteit met de vluchtelingen strijd. Nou wil ik niet zeggen dat ik groot fan van godsdienst ben (ongeacht welke godsdienst). Maar wat jij hier doet is wel heel duidelijk alle vluchtelingen over een kam scheren. Want wie zegt dat vluchtelingen automatisch moslim zijn?? Heus niet alle vluchtelingen zijn moslims, misschien zijn het wel atheïsten of christenen of joden of boeddhisten of agnosten of hindoes, enz. enz. Ik vind het nogal bevooroordeeld (en oordelend) om te roepen dat vluchtelingen gelijk moslims zijn. Dat is (bijna) discriminatie!
Bovendien vraag ik me heel erg sterk af waarom je niet solidair zou moeten zijn met vluchtelingen die wel moslim zijn? Want wie zegt dat ze zo denken over vrouwenrechten en QLGBT-rechten als dat jij hier doet voorkomen. Heb jij ze allemaal persoonlijk gesproken?? Nee? Hoe kan je dan weten hoe ze over bepaalde zaken denken?? Misschien zijn ze wel gevlucht omdat ze homosexueel zijn, of omdat ze progressief zijn, omdat ze veranderingen in de islam willen? Of gewoon omdat ze daar waar ze vandaan komen niet langer konden (over)leven?

Wat ik vooral zie als ik de vluchtelingenstrijd zie, zijn mensen in een ontzettend kwetsbare situatie. Mensen die geen rechten hebben, die alles achter gelaten hebben in de hoop op een (beter) leven, een toekomst. En wie zijn wij, wij bevoordeelde westerlingen (er vanuit gaande dat jij er ook een van bent, sorry als ik dat mis heb) om deze mensen te bekritiseren. Na alles wat wij (de westerse wereld) ze hebben aangedaan. Beroofd, opgejaagd, opgesloten, vernederd, rechteloos gemaakt, we behandelen veroordeelde pedofielen nog beter dan de gemiddelde vluchteling. Wie zijn wij om ze te bekritiseren.
De vluchtelingen strijd is geen strijd vóór de islam, het is een strijd tégen het onmenselijke detentie- en deportatiesysteem!

Ik heb totaal geen probleem met het bekritiseren van de islam of welke godsdienst dan ook. Maar deze kritische houding kan nooit een reden zijn om niet solidair te zijn met mensen die (rechteloos) worden opgesloten. Dat is niet alleen onmenselijk, het helpt de vrouwenrechten en QLGBT-rechten strijd ook totaal niet. Solidariteit moet over grenzen gaan, en niet alleen landsgrenzen!Wie: 
tegen kerk en staat

Natuurlijk is het onze schuld dat mensen elkaar de hersens inslaan om etnische of religieuze redenen.Wie: 
nn

nn13:20,
ik wil niets liever dan de discussie met jouw en ook anderen aangaan wat betreft de islam.
het is aan de linkerzijde nog steeds een soort van blinde vlek,althans zo komt het mij vaak over,alsof het enkel een punt van extreem rechts zou zijn en daarom mogen we daar niet over praten?
want dan discrimineer je en ben je een racist en daar lijkt de kous dan mee af.
maar ik zou die discussie liever in het discussiegedeelte voeren dit draadje is over een paar dagen immers weer "weg".
ik merk gewoon dat posts vaak snel weggehaald worden als het om dit,blijkbaar omstreden,onderwerp gaat.
geloven val ik persoonlijk graag aan maar bij een bepaald geloof moet je (ook hier dus blijkbaar)erg op je woorden letten.
snap niet zo goed waarom dat hier een taboe zou zijn en waarom diezelfde mods dan iets gaan bespreken op een anarchistische bijeenkomst,geen geloven aanvallen want wij zijn anarchisten? het is maar moeilijk te rijmen met elkaar.
soms post ik hier iets waarvan ik vind dat ik zoiets best kan en mag zeggen maar het wordt dan verwijderd dan post ik hetzelfde met andere woorden en wordt het verwijderd,en ja,(mods lees even mee) dan kan ik het ook niet laten om nog een stuk of wat reacties te posten die zeker weten weggehaald worden.best kinderachtig van mijn kant maar in sommige gevallen kan ik het niet nalaten om dan maar een soort van digitale middelvinger op te steken.
maak ook onderwerpen die gevoelig liggen gewoon bespreekbaar (op een normale manier) waar zijn mensen toch zo bang voor?

nogmaals de discussie weer open en aanvullingen strak houden.

nog eentje dan;als ik door de stad loop met mn exploited jezus is death shirt is er niets aan het handje,zou ik echter een schirt dragen met mohammed is death dan betwijfel ik dat ten zeerste (heb er enige ervaring mee) maar laten we dat bewaren tot over een week of wat als het discussiegedeelte hopelijk weer open gaat,ik heeft er zin an;).
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech