Griekenand: Communiqué van de bestuurlijke Athens Indymedia Center bijeenkomst

Nieuws, gepost door: vertaling Tommy Ryan, AGN op 06/05/2013 05:05:46

Wanneer: 06/05/2013 - 15:57

Wij blijven op een politieke manier reageren op het politieke besluit van de censuur die de slaafse volgelingen van het Kapitaal en totalitarisme in stilte ondernemen.


Donderdagavond, 11 april 2013, heeft de rector van de Nationale Technische Universiteit van Athene (Athens Polytechnic School), Simos Simopoulos, het politieke besluit genomen om de tegen-informatie-media te onderdrukken door de netwerktoegang van Athens IMC (athens.indymedia.org) en 98 FM, een zelfgeorganiseerd radiostation, af te laten sluiten. Hij heeft hiermee de politieke verantwoordelijkheid op zich genomen om een censuur uit te vaardigen en de vrije expressie en beweging van ideeën te verlammen, van al diegene die zich verzetten tegen de hedendaagse fascistisatie en sociale verarming. Simopoulos – de tweede Rector van Repressie na Markatos, 18 jaar geleden – besloot om in te grijpen voor de staatsmacht, en boven alles, hij nam de rol aan als het mondstuk door het werk voort te zetten van de minister van Repressie Dendias, de politie en de Nazi's.

Geconfronteerd met de onmiddellijke interventie hen die solidair zijn met de tegen-informatie media, waaronder vele studenten van de universiteit, heeft de rector zich letterlijk verborgen gehouden – hij heeft de vice-rector aangesteld om zijn repressieve werk voort te zetten. Een taak die deze uiteindelijk heeft geweigerd. Simopoulos heeft eerder al – zonder enige academische of onderwijzende kennis – de universiteit overgegeven aan ondernemingen en multinationals die azen op de publieke sector. Nu heeft hij een nieuwe stap ondernomen om de resoluties van studentenverenigingen die voor vrije toegang tot tegen-informatie pleiten van het universiteitsterrein te verbannen. De rectorale autoriteiten van de Nationale Technische Universiteit van Athene hebben een legalistische manoeuvre gebruikt en beriepen zich op hun infrastructurele reglementen. Hierin eisen ze de namen van individuen die gebruik maken van het netwerk. De twee tegen-informatie projecten weigerde om de namen van individuen te overhandigen en gingen daarmee in tegen de logica van legale representatie. Ondertussen heeft de rector reglementen bespot en de handtekeningen van de Athene Polytechnic studentenverenigingen die de IP-adressen geverifieerd in overeenstemming met de recente wijziging van de netwerkinfrastructurele regelgeving.

Maandag 15 april vond er een solidariteitsactie plaats door middel van een symbolische bezetting van het rectoraat op de Zografou-campus. Gedurende deze bezetting werd 98FM voor een tijdje uitgezonden. Kort voordat Indymedia Athene ook wilde starten met hun uitzending werden dezelfde repressieve mechanismen weer in werking gezet en werd de gehele universiteits-campus van internet-aansluiting afgesneden. Deze tweede poging om de mond van Indymedia Athene en 98Fm te snoeren laat duidelijk de intensiteit van de staatsrepressie zien, als wel de al langer gaande censuur; een staats-censuur die al jaren wakkert, samen met het geschreeuw van de hedendaagse Nazi's ministers en rechtszaken die worden gevoerd door mega-uitgevers als Alafouzos, maar ook de aanvraag van één enkele professor op de Polytechnische School, een hooggeplaatste academicus die ongegeneerd samenwerkt met Eldorado Gold. Hij publiceert 'studies' ten behoeve van het plunderen van natuurlijke bronnen en het milieu in de regio van Skouries, Halkidiki (Noord-Griekenland).

Indymedia Athene is geboren vanuit de grassrootsbeweging die opbloeide uit de grote anti-globaliseringsdemonstraties in Genua, Italië. Het is onderdeel van de beweging die steun geeft aan diens expressie. Het heeft veel bijgedragen aan de verspreiding van informatie van onderop, en de coördinatie van populaire strijd die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Indymedia Athene was aanwezig bij demonstraties, verspreidde claims van verschillende activisten en de verwerping van de willekeur van de staat. Het gaf voeding voor de geest, reflectie en wisselde ideeën uit. Het voedde kritisch denken, politieke gisting en de andere mening, de gene die systematisch verborgen wordt door de overheid en commerciële media. Wat echter het belangrijkste is, is dat Indymedia Athene feiten aan het licht bracht over het politieke leven die anders voor altijd begraven zouden blijven. De media-regime van staatspropaganda zou nooit verteld hebben van de marteling en moord op migranten óf de willekeur van de politie, laat staan van het ongeprovoceerde geweld van de politie en de moorden die vaak door de staatsmacht gebruikt worden – zoals in het geval van Alexis Grogoropoulos, die werd doodgeschoten door de smeris Korkoneas in 2008. Massamedia groeit door de gratis gegeven publieke middelen om het mogelijk te maken een gehele samenleving te hypnotiseren met hun propaganda, leugens en misinformatie; bevoegd om een samenleving van ondergeschikten te stichten. Zij zouden nooit deze feiten hebben vermeld want zij (ondernemers als Bobolas, Alafouzos en Co. …) zijn nauw verbonden met de bedrijfsbelangen en worden direct beïnvloed door sociale strijd. Deze bende steunt niet alleen, maar zijn vaak de directe bron, voeren uit en maken de verarming van mensen formeel mogelijk – hand in hand met de staat en extreem-rechts.
Het was immers al een lang staande eis van extreem-rechts om Indymedia Athene te sluiten.

Vandaag, 46 jaar na het regime van Colones in Griekenland, is de junta weer geïnstalleerd: de dictatuur van de Troika's – bestaande uit binnenlandse en buitenlandse bestuurders van het ECB de EU het IMF. Het nieuwe regime omarmt en wend geleidelijk de methoden aan welke de Junta ook toepasten. Eerst en voorop het doen zwijgen van andere meningen en de vrije uitwisseling van ideeën en woord aan banden leggen, tegen allen die weigeren de uitbuiting van mens over mens te blijven verbergen. Zij die de voortzetting van sociale ongelijkheid aan het licht blijven brengen. Het de mond snoeren van tegen-informatie, als wel de opsluiting van strijders* die het land in bijvoorbeeld Skouires, Halkidiki voortzetten, tegen de belangen van het goudmijn-bedrijf in, laten duidelijk zien wat voor een regels en methodes de overheid gebruikt om aan de macht te blijven.

Een serie van moordende memoranda van de Troika, welke al 4000 zelfmoorden tot gevolg hebben gehad, verlagen de lonen en pensioenen nog verder. Een 30% werkeloosheid, en onder jongeren zelfs tot 60%, terwijl de Griekse gezondheidszorg en de onderwijssector op het punt van instorten staan, de publieke universiteiten worden overhandigd aan multinationals. Deze zogenaamde bail-out-overeenkomsten zullen de verarming van onze samenleving alleen maar verder vergroten en zullen geriefelijk 'hervormingen' worden genoemd. Er is geen ruimte meer voor andere meningen; lokale strijd tegen de plunder van de natuur, aarde en het leven zullen terrorisme worden genoemd terwijl de vernietiging van leven en natuur 'ontwikkeling' zullen heten. Het zal nog eenvoudiger zijn voor hen om communicatieve grenzen te stellen om de samenleving in een hypnose te houden totdat ze alles in hun weg hebben uitgeroeid of geplunderd.

Dit alles is precies wat ze voorhebben. En hoe eerder we realiseren we dat we leven in een regelrechte dictatuur, de eerder kunnen we hen een halt toe roepen.

Vrijheid van woord is een onvervreemd menselijk recht dat alleen in fascistische totalitaire regimes wordt onderdrukt. Wat ze niet begrijpen is dat informatie niet werkelijk kan worden onderdrukt in dit tijdperk van technologie; ons leven zal altijd een weg zoeken om te ontsnappen aan hun controle, hoe hard ze ons ook zullen proberen te onderdrukken.

Één, twee, drie... vele Indymedia-sites zullen worden geboren en zullen winnen!

De rivier zal niet terugstromen! Hoe hard ze ook zullen proberen de junta van 1967 te herinstalleren, wij zullen het niet laten gebeuren!
Athens IMC collectief

* noot van de vertaler: in de vroege uren van 10 april 2013, worden twee strijders tegen de goudmijn in Halkidiki door de EKAM speciale politiemacht gekidnapped uit hun huizen in Ierissos (vlakbij het bos van Skouries). Gemaskerde politie brak letterlijk in bij hun huizen in het midden van de nacht terwijl zij met hun families lagen te slapen. Ondertussen werd het locale politiebureau verlaten in angst voor represailles van de lokale bevolking. Inderdaad hebben de bewoners van Ierissos het politiebureau bestormd en alles wat binnen was verbrand als eerste woedende reactie op de politieactie. Ze hebben ook blokkades opgeworpen in het gebied. Tot 14 april werden de arrestanten in Thessaloniki op het hoofdbureau gevangen gehouden. Op die dag heeft de openbare aanklager justitie opgedragen de twee strijders tot aan hun proces gevangen te zetten op aanklacht van zware aantijgingen van de connectie met een brandaanslag op de Skouries-mijn midden februari 2013.

Tags: Griekenland indymedia repressie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech