De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Nieuws, gepost door: Redactie Buiten de Orde op 02/05/2013 05:05:12

Wanneer: 02/05/2013 - 16:17

Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.


Het nieuwste nummer is een bijzonder dik nummer, met aandacht voor zelfuitbuiting van ZZP’ers, het proces tegen Joke Kaviaar, de ontruiming van de Notweg, de aanslag op boekwinkel Freedom in Londen, Pussyriot, repressie in de VS, het No-Border Kamp 2013 in Rotterdam, 40 jaar De As, internationale vrouwendag, kunst en anarchisme (een interview met Helena Sanders), de Franse anarchistische federatie, Khimki-gijzelaars, Zapatistas, veldbevrijders, Tardi, anarchisten in Slovenië, anarchisten in Egypte, Griekenland, Laurens Vancrevel, anarchistische opvoeding. En een heus geweldsthema, met vele artikelen vanuit verschillende gezichtspunten op dit onderwerp. En verder de gebruikelijke boekbesprekingen (Herbetovering van de Wereld, Crapule de Luxe) en besprekingen van tentoonstellingen (Yours in Solidarity, Newtopia), een ingezonden brief, en nog veel en veel meer.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeordeWie: 
zeurpiet :-)

Blijft toch jammer dat we niet gewoon een pdf'je kunnen downloaden. Ook veel goedkoper en milieuvriendelijker.Wie: 
nn

Buiten de Orde is een van de weinige dingen die nog inhoudelijk is. Bij een promotie zoals dit zou je eerder achter je hoofd kunnen krabben wat er mis is.
De meeste 'radicale' activisten waren druk bezig met koninginnennacht of de vele feestjes op 30 april. Ga eens wat doen i.p.v. zeiken.Wie: 
nn

Zeurpiet heeft helemaal gelijk.Wie: 
nn

" Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl. " Als je kritiek hebt dan is dat een mogelijkheid wat te doen ? Als het je lukt om er daadwerkelijk bij te komen daar voor moet je heel veel geduld hebben en ze kunnen je eindeloos aan het lijntje houden. Wat ook wel wat zegt. Dan moeten ze dus de overige medewerkers van Buiten de Orde je niet waarom niet zal vaak onduidelijk blijven. Probeer het maar eens. Niks nieuws : Roel van Duijn vertelde recent dat hij maar een eigen blaadje " toen " was begonnen omdat ze hem niet moesten. Mogelijk moeten ze je niet omdat je kritiek hebt.
Dan kan je zelfs intimidatie verwachten notabene van figuren die zich zelden op vergaderingen laten zien. Er is wel zo its als "sleutel figuren " die meer gelijk zijn dan anderen en die kunnen beslissen dat je genegeerd moet worden.
Klachten procedures doen ze niet aan. Als je daar na nog je laat zien op bijv. Pinksterlanddagen dan wordt je aangestaard met daar heb je hem / haar. Kleine scenes met ongeschreven codes mores ook daar weer autoritair en baasjes en zo als geschreven je kan nergens terercht met je terechte klachten als je die op indy zet moet je helemaal oppassen.Wie: 
nn

Wat een onzinnige meuk wordt hier weer uitgespuwd. Als je het inteelt vind, wat doe je hier dan nog, rest me alleen te denken.

Als je kritiek hebt, ga dan eens wat degelijks schrijven... Dat gemekker de heletijd.

Ik kijk uit naar de dag dat die aanvullingsoptie verwijderd wordt of we eindelijk een andere site of systeem kunnen gebruiken. Wat een geroeptoeter.Wie: 
nn

pfff inderdaad, klachtenprocedure, voor een magazine?

aan het lijntje gehouden worden?

waar gaaaat dit nou over man...

ook ik kijk uit naar de dag dat die dicussiefunctie eindelijk geloost wordt, is nog nooit een zinnige discussie uit gevolgd.

aanvulling weer aanvullingen, discussie lekker dicht.

hopelijk gaan dan ook al die censuur roepende malloten dan lekker wieberen en hun eigen webstek starten waar dan lekker gereaguurd kan worden.Wie: 
nn

volgens mij is het onze raymond die mensen op de kast weet te jagen,volgens mij kun je al de oude nummers van bdo gewoon lezen op hun site.
het discussie gedeelte is al twee maanden "kapot"als dat nou weer eens "gemaakt"wordt dan is de aanvullingenfuncie weer voor de daadwerkelijke aanvullingen.Wie: 
nn

http://www.vrijebond.nl/buitendeorde/archief/ hier zijn de PDF'jes van Buiten de Orde

alleen het ''oude archief''' doet het niet meer, dat is wel jammer..

Voor de rest; super dat Buiten de Orde bladen blijft uitgeven en strijdbaar blijft! Jammer dat er op IndyMedia zoveel gezeurd moet worden de laatste tijd over werkelijk alles..Wie: 
nn-db

Zomaar anoniem wat roepen dat het discussiegedeelte dicht moet schiet natuurlijk ook niet op. nn-reacties worden door mij hier slechts zelden serieus genomen. Ipv dat het reageergedeelte afgeschaft wordt zou ik wil vragen om een uitbreiding waarmee anonieme nn bijdrages niet meer toegestaan zijn.

noot: Evident lijkt me dat de nn-functie niet in zijn geheel wordt afgeschaft. Mocht je een axie willen claimen of 'n radicaal pamflet willen verspreiden oid dan is het wel fijn om die hier anoniem te kunnen melden dat snap ik ook. Echter in discussies is nn gewoon niet fijn, lomp en niet serieus.

Wellicht kan hier iemand eens naar kijken?

greetz


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech