PvdA: White Power!

Nieuws, gepost door: Luca Voorhorst op 25/04/2013 04:11:36

Wanneer: 25/04/2013 - 22:12

Afgelopen nacht werden er ruiten ingegooid bij een lokaal PvdA-kantoor. Daarnaast werd er 'White Power' op het kantoor geklad. Partijvoorzitter Hans Spekman bracht het in de openbaarheid en deed aangifte. Hij had er misschien verstandig aan gedaan eerst even te checken of Diederik Samsom niet toevallig met een kwast op stap was om vast de nieuwe PvdA-huisstijl uit te proberen. Komt dat actieverleden toch nog van pas.


Overmorgen debatteert het PvdA-congres in Leeuwarden over ondermeer de strafbaarstelling van illegaliteit. Er ligt een petitie hiertegen, er liggen een aantal moties van afdelingen, werkgroepen en de Jonge Socialisten. Het partijbestuur wijst ze allemaal af: “De afspraak uit het regeerakkoord om illegaal verblijf strafbaar te stellen ligt het partijbestuur en de fracties zwaar op de maag. Desalnietmin geldt dat wij als PvdA staan voor deze afspraak uit het regeerakkoord, waar ook het congres mee heeft ingestemd.”

Het moet niet makkelijk zijn als PvdA'er door het leven te gaan. Aan de lopende band stem je in met nieuwe wetten en maatregelen waar je zogenaamd tegen bent. Maar ja, er liggen nu eenmaal regeerakkoorden en afspraken, en anders gaan die anderen ook moeilijk doen over wat de PvdA heeft binnengesleept. Ik noem een halfslachtig 'kinderpardon', met een huilende Samsom op m'n netvlies.
Als die afspraken er niet liggen, dan duikt er wel weer een PvdA'er op die last heeft van 'voortschrijdend inzicht'. En hup, daar is een kamermeerderheid voor de winning van schaliegas, en, hopsakee, ook een voor de verbreding van de A27 door Amelisweerd.

'Illegaal verblijf strafbaar stellen' ligt de PvdA dus 'zwaar op de maag'. Een maag die sinds het onderhandelen over het regeerakkoord 'Bruggen bouwen' al tot kotsens toe zwaar te verduren heeft gehad, bijvoorbeeld toen:
- dat regeerakkoord qua 'asiel en immigratie' vrijwel een kopie bleek te zijn van het regeerakkoord van Bruin-1;
- Lodewijk Asscher voorstelde iedereen uit een ander land die zich inschrijft in een gemeente een participatiecontract te laten tekenen;
- de PvdA instemde met de centrale opslag van de vingerafdrukken van 'vreemdelingen';
- en zich keerde tegen tijdelijke opvang voor de uitgeprocedeerde asielzoekers uit de tentenkampen in Den Haag en Amsterdam;
- Teeven met het nadrukkelijk uitspreken van vertrouwen, en de hartelijke felicitaties, mocht aanblijven ondanks zijn verantwoordelijkheid voor de dood van Dolmatov (en vele anderen);

Bij deze kleine greep uit een half jaar PvdA-inzet op migratiegebied laat ik even nog buiten beschouwing dat Job Cohen als staatssecretaris de grondlegger van het huidige vreemdelingenbeleid was. Een beleid dat door Nebahat Albayrak voortvarend werd doorgevoerd op de koers 'harder, strenger, soberder en repressiever', in navolging van haar voorganger Rita Verdonk. Ook toen overigens eerst een 'pardon', om de tegenstanders te pacificeren en keiharde maatregelen ongestoord te kunnen doorvoeren.

Op het PvdA-congres zaterdag komt ook de richtinggevende resolutie 'Van waarde' aan de orde. Daarin wordt de opdracht geformuleerd wat “van waarde is weerbaar te maken”. Wat dan van waarde is, wordt nergens echt duidelijk. In de praktijk wordt wel duidelijk dat Spekman cs de bescherming van zwakkeren, onderdrukten en uitgebuitenen daar niet onder vinden vallen, die mogen bij het grof vuil. Daar krijgen ze gezelschap van het armste deel van de wereldbevolking, wier belangen door minister Ploumen definitief zijn geofferd op het altaar van de promotie van het Nederlandse bedrijfsleven. Daartoe gooit ze er graag nog een handelsmissie en wat wapenexport tegenaan.

De trieste realiteit is dat de PvdA geen greintje principes of waarden in zich heeft. Niet verwonderlijk, het bestaansrecht van de sociaal-democratie is al sinds mensenheugenis een combinatie van hunkeren naar macht, dienen als pseudo-linkse schaamlap voor rechts beleid, het in de marge houden van radicaal-links en de uitverkoop van alles en iedereen waar het in naam voor zegt op te komen.
“En ach”, denken fractie en partijbestuur nu, “om de macht te houden, mag daar best een extreem-rechts sausje over”. Heeft iemand zich eigenlijk wel eens afgevraagd welke boodschap Diederik Samsom wilde afgeven toen 'ie van 'linkse' krullebol kaalkop werd?

[Voor de 'strategische' PvdA-stemmers, die dit kabinet in het zadel geholpen hebben, en nu worstelen met de vraag wat een volgende keer te stemmen: stem niet, denk en doe zelf; er zijn bijvoorbeeld nog heel wat PvdA-kantoren die weliswaar geen 'White Power'-graffiti maar wel degelijk een beetje extra airco behoeven.]Wie: 
nn

De Neo Nazistische NVU is van plan op 20 Juli een manifestatie te organiseren tegen het PvdA/VVD kabinet.Wie: 
nn

.Wie: 
nn

Diederik Samson en "zijn Pvda".

De Shell infiltratie in de arbeiderspartijen en vakbonden doen nog gestaag hun werk.
Ook Diederik Samson hebben ze in de tang (Zie akkoord Schaliegas).

En de NVU :)
We zullen die drie demonstranten voor straf hun lollies afpakken.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech