Burgemeester Den Bosch verbiedt streetrave

Nieuws, gepost door: nn op 20/04/2013 04:11:53

Wanneer: 20/04/2013 - 10:27

De gemeente waarschuwt dat de politie erop is voorbereid de rave, gepland door een 'extreem-links bolwerk', te beëindigen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3429120/20...Wie: 
nn

Burgemeester Den Bosch verbiedt streetrave
"De streetrave zou georganiseerd zijn door mensen met extreemlinks gedachtegoed"
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1922941023/Burgemeester+Den+Bosch+verb...Wie: 
nn

Lekker toontje weer die volksramp...Wie: 
nn

Verboden demonstratie in Den Bosch: ME en politie massaal aanwezig op station
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1922941023/Verboden+demonstratie+in+De...Wie: 
nn

Streetravers gearresteerd in Den Bosch
http://www.nu.nl/binnenland/3402704/streetravers-gearresteerd-in-bosch.htmlWie: 
ketellinkie

Waanzinnig:

Omroep Brabant:

'Verboden demonstratie in Den Bosch: drie arrestaties, ME en politie massaal aanwezig op station',
http://www.omroepbrabant.nl/?news/1922941023/Verboden+demonstratie+in+De...

zaterdag 20 april 2013 - 17:33

'DEN BOSCH - Op het station in Den Bosch is zaterdagmiddag veel politie en ME aanwezig. De agenten zijn ingezet omdat er een demonstratie was gepland in de stad. De organisatoren wilden zo protesteren tegen het gebrek aan mogelijkheden om kleinschalige cultuurevenementen in Den Bosch te organiseren. Drie mensen zijn aangehouden, onder meer voor het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs en het negeren van een bevel.

De gemeente maakte zaterdagochtend bekend dat burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch de zogenoemde streetrave, die georganiseerd zou zijn door mensen met een extreemlinks gedachtegoed, niet toestaat in zijn stad. De politie nam bij het station in Den Bosch twee keer geluidsapparatuur in beslag.

Tientallen mensen hebben geprobeerd een 'streetrave' op touw te zetten. De meesten werden door de politie onderschept op en rond het station van Den Bosch, nog voordat ze de stad in konden gaan.

Protest tegen kleinschalige evenementen

Organisator Rein (35) is zeer teleurgesteld dat de geplande demonstratie niet door kan gaan en met zo'n groot machtsvertoon werd tegengegaan. "In Den Bosch is er geen ruimte voor kleinschalige evenementen, zoals het Beats and Roots Festival, dat vorig jaar voor het laatst werd gehouden. Daar wilden we tegen demonstreren", zegt hij tegen Omroep Brabant.

De organisatie verwachtte 500 tot 800 demonstranten, die in een stoet met acht wagens en protestborden door Den Bosch zouden trekken. "We hadden het keurig geregeld, compleet met verkeersbegeleiders. We hadden zelfs vuilniszakken bij ons om eventuele troep op te ruimen", aldus Rein.

Vrees voor Project X

De gemeente zou vrezen voor Project X-achtige taferelen. "Waar die angst op is gebaseerd, begrijp ik niet", zegt Rein. "Wij zijn geen uit de hand gelopen feestje, maar een serieuze groep die de kleine evenementen in Den Bosch weer op de kaart wil zetten. Ik vind zo'n leger aan ME'ers op het station buiten alle proporties."

Vergunning

Er is geen vergunning gegeven voor de rave die zaterdag aan het begin van de middag zou plaatsvinden. Rond vier uur stonden er nog altijd vijf ME-bussen en acht politiebussen bij het station. Op Twitter wordt gemeld dat op elk perron minimaal vier agenten staan, die 'tot de tanden bewapend' zijn.

Demonstratie

"Er zijn aanwijzingen dat de demonstratie een stevige omvang zou kunnen krijgen'', zegt een woordvoerder van de gemeente. "We hebben de organisatoren opgeroepen het evenement af te blazen. We doen daarbij een beroep op hun verantwoordelijkheidsgevoel.'''Wie: 
nn

lees zonet op de site van het brabants dagblad dat er 70 mensen in het zuiderpark zaten en dat dat nu leeggeveegt is door de smeris ook zijn daarbij aanhoudingen verricht.

de vorige streetrave trouwens ook niet door de binnenstad mocht waarna uitgeweken is naar een veld wat s"nachts ook leeggemept werd door de m.e.

en het jaar daarvoor toen de rave wel door de binnenstad ging werd het heetmanplein (het drukste verkeersplein van db) tegen de "afspraken"in toch geblokkeert.waarna de smeris liet weten in de toekomst geen rave meer toe te staan in den bosch...Wie: 
nn

de vraag die open blijft:hoe wist de politie dat deze rave geplant was?


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech