21/4 13:00 AMS: Vluchtelingen voor vrede

Nieuws, gepost door: nn op 18/04/2013 04:07:52

Wanneer: 18/04/2013 - 06:26

Op zondag 21 april houden de bewoners van de Vluchtkerk een mini-festival, in en om diezelfde kerk. Een zondagmiddag met een buurtpicknick, muziek en verschillende acties. De bewoners nodigen iedereen uit om mee te komen eten, dansen en luisteren, om met hen de vrede te vieren en zich uit te spreken tegen racisme.

Directe aanleiding voor dit event is de demonstratie die het 'Identitair Verzet' heeft aangekondigd tegen de Vluchtkerk. Deze extreemrechtse groep is van mening dat vluchtelingen opgesloten moeten worden tot ze uitgezet kunnen worden, omdat zij illegaal in Nederland verblijven.

Wanneer een asielprocedure is afgelopen, worden vluchtelingen die niet terug kunnen zonder pardon op straat gezet. Vervolgens worden ze weer opgepakt en vastgezet, soms maanden achtereen, zonder uitzicht op een oplossing. Dat betekent simpelweg dat hun rechten structureel geschonden worden. Waar dit toe kan leiden, heeft de zelfmoord van de Russische vluchteling Alexander Dolmatov onlangs helaas weer aangetoond.

Desondanks wil het kabinet maatregelen nemen die de positie van vluchtelingen nog verder onder druk zetten. Staatssecretaris Teeven wil meer rechten geven aan de politie om mensen zonder papieren op te sporen. Ook wil het kabinet 'illegaal verblijf' strafbaar stellen. Extreemrechtse groepen als ‘Identitair Verzet’ vragen om nog strengere maatregelen en 'handhaving van de wet'.

De bewoners van de Vluchtkerk protesteren al maanden voor een humaan asielbeleid. Met deze actie willen ze laten zien dat ze staan voor vrede, en dat Amsterdammers achter hen staan. Op 23 maart liepen 2.000 mensen mee in een grote demonstratie . Maar liefst 70 procent van de Amsterdammers vindt dat de gemeente Amsterdam de 120 vluchtelingen moet helpen. Deze steun willen we zichtbaar maken op 21 april.

Vluchtelingen voor vrede | Refugees against Racism begint op 21 april 2013 om 13.00 uur in de Vluchtkerk, Erik de Roodestraat 16 in Amsterdam, en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen, te eten, te dansen en muziek te maken.

Steun de vluchtelingen voor de vrede: kom naar de Vluchtkerk op zondag 21 april en verspreid de oproep!Wie: 
nn

lees net dat de vluchtelingen tot 1 juni mogen blijven,wat zou het mooi zijn als van der laan zich ook zo begeestert zou inzetten voor zijn eigen landgenoten die uit noodzaak aangewezen zijn op het kraken.
ben je in nederland geboren en getogen dan krijgt men de knuppel op den kop,amsterdamse krakers worden in deze gediscrimineerd ten opzichte van "nieuwkomers".

daarbij ben ik persoonlijk van mening dat er hier,met alle respect,een verkeerd singaal afgegeven wordt.
weiger alle medewerking aan je eigen terugkeer en je mag blijven en je wordt uiteindelijk geholpen.
en dan kunnen we vervolgens wachten op de volgende groep die deze tactiek toe gaat passen.

lees het snel want dit geschrevene zal wel weer spoedig verdwijnen onder het mom van het bevorderen van vrijheid van meningsuiting.
vluchtelingen zijn bij indymedia tot heilig verklaart.Wie: 
nn

hier wordt een veelgemaakte denkfout herhaald.

het klopt dat de kerk in eerste instantie is gekraakt.
daarna is men met de eigenaar in gesprek gegaan, deze heeft het verblijf goedgekeurd
door de toestemming van de eigenaar is er geen sprake meer van kraken, dat is immers wederrechtelijk verblijven en hier hebben ze toestemming
er is een overeenkomst tussen bewoners en eigenaar
de kerk is niet meer gekraakt

En ik hoop inderdaad dat je snel gewist wordt, mods.. alsjeplease
er staan her en der duidelijk dingen die of vanuit extreem rechts of van trollen of beide komen
zo is ook de post hiervoor een poging verdeeldheid te zaaien en krakers als nationalistisch weg te zetten

ik heb binnen amsterdamse kraak kringen nimmer het sentiment gehoord wat hierboven wordt geschreven.Wie: 
nn

het is ook een denkfout dat het hier om vluchtelingen gaat,de zaken van deze mensen zijn meerdere keren bekeken en de conclusie die daaruit naar voren is gekomen is dat zij NIET in aanmerking komen voor de status vluchteling.
met andere woorden zijn zij deze kant opgekomen om puur economische redenen.
maar zelf dat mag je niet zeggen want dan ben je in jouw ogen een nazi.
eigenlijk is alles wat maar iets afwijkt van het o zo geweldige "linkse"gedachtengoed fascisme en fout.
lui die een demo willen doen moeten onder dwang en dreiging van geweld uitwijken naar een andere locatie.
alle mensen zijn gelijk maar jullie iets gelijker? de scheidingslijn tussen rechts fascisme en links fascisme is flinterdun of eigenlijk compleet afwezig.
eigenlijk zouden jullie elkaar de hand kunnen schudden.
als je niet rechts bent zou je het zowaar worden met de bagger en het geleuter wat hier dagelijks voorbij komt.

vluchtelingen voor vrede? wat een bakfietsmoeder gehalte zeg.Wie: 
zucht

"het is ook een denkfout dat het hier om vluchtelingen gaat,de zaken van deze mensen zijn meerdere keren bekeken en de conclusie die daaruit naar voren is gekomen is dat zij NIET in aanmerking komen voor de status vluchteling."

Dat de Nederlandse overheid ze wel of niet een 'status' toe kent doet er niets aan af dat deze mensen hun land ontvlucht zijn. Vluchtelingen dus. Wat ik dan vooral niet begrijp is waarom je met dit soort evidente onzin Indymedia blijft spammen. Je ergste bijdragen worden gelukkig meestal snel weggehaald, deze zal wel net niet de drempel gehaald hebben, maar is evenwel tenenkromend.

"met andere woorden zijn zij deze kant opgekomen om puur economische redenen."

Nee, echt? Economische reden, erg zeg. Jij vindt dat mensen niet voor armoede mogen vluchten? En je vind vast dat de 'economische reden' van Nederland om overal ter wereld grondtsoffen te plunderen en mensen uit te buiten, wel oké zijn, zeker?

"maar zelf dat mag je niet zeggen want dan ben je in jouw ogen een nazi.
eigenlijk is alles wat maar iets afwijkt van het o zo geweldige "linkse"gedachtengoed fascisme en fout."

Dit soort paranoide gewavel is geheel voor je eigen rekening. Jij bent de enige die dit zo schrijft, dus als je het zelf graag wil blijven geloven, prima. Maar verlos alsjeblieft een keer de rest van het Indymedia-publiek van dit soort lege klachten, niemand voelt zich aangesproken, het is alleen een beetje genant om dit telkens te moeten lezen.

"lui die een demo willen doen moeten onder dwang en dreiging van geweld uitwijken naar een andere locatie.
alle mensen zijn gelijk maar jullie iets gelijker? de scheidingslijn tussen rechts fascisme en links fascisme is flinterdun of eigenlijk compleet afwezig.
eigenlijk zouden jullie elkaar de hand kunnen schudden.
als je niet rechts bent zou je het zowaar worden met de bagger en het geleuter wat hier dagelijks voorbij komt."

Aha, sure. En toen kon je niet eens meer een kloppend zin schrijven. Wat 'het geleuter wat hier dagelijks voorbij komt' betreft, is het makkelijk opgelost: hou op met kijken op Indymedia.nl, dan hoeven we je reacties ook niet telkens zuchtend weer weg te pleuren.

"vluchtelingen voor vrede? wat een bakfietsmoeder gehalte zeg."

En als klap op de vuurpijl moeten we ook gaan vernemen dat 'bakfietsmoeder' kennelijk een soort belediging is. Spreekt boekdelen over de denkwereld van de schrijver....

Afijn, laten we overgaan tot de orde van de dag. De Vluchtkerk bewonersters hebben onze solidariteit nodig, dus beste Indymedia lezers let niet op de vele trollen en minkukkels die hier zitten te keyboard-vechten: zondag a.s. de straat op ! (uiteraard waar je denkt dat je je solidariteit het beste tot uitdrukking kan laten komen :-)Wie: 
nn

je steekt nogal wat moeite en energie in het beantwoorden van trollen en minkukkels,ach ja ieder zn hobby zullen we dan maar zeggen.

politiek den haag heeft al lang aangegeven dat als deze mensen meewerken ze opvang ed krijgen en als blijkt dat ze niet uitzetbaar zijn krijgen ze een verblijfsvergunning.
en dat was toch het hele punt? dat ze niet uitzetbaar waren/zijn?
dan vraag ik mezelf af waarom ze dan geen medewerking verlenen als ze zo zeker van hun zaak zijn,of zou het kunnen zijn dat we hier maar steeds een kant van het verhaal te horen krijgen?
dat ze misschien wel ingefluistert hebben gekregen dat ze hun papieren en paspoorten bij aankoms spoorloos moesten laten verdwijnen het kan allemaal ik weet het niet evenmin dat jij dat weet.

keer op keer komt hier het zelfde deuntje voorbij,weg met de grenzen weg met de staten,maar in de tussen tijd wel nadrukkelijk bij diezelfde staat een oplosing willen afdwingen? beetje een tegenstelling toch? beetje vreemd.

maar wat willen "jullie"nou eigenlijk? "jullie"willen echt dat de halve zoniet de hele wereldbevolking in nederland opgevangen wordt,zelfs een kind van tien begrijpt dat dat niet gaat,je snapt zelf toch hopelijk dat dat nooit niet gaat werken?

misschien is het een mooi punt voor een referendum,leg aan de inwoners van nederland voor; meer vluchtelingen of minder vluchtelingen.
heb zo"n vermoeden dat mensen zoals jij geen voorstander van een dergelijk referendum zouden zijn en in dat geval zegt dat al voldoende.Wie: 
nn

net zo goed als het voorleggen van bovenstaand referendum, zal bij een referendum over de vraag 'de derde wereld leegroven van grondstoffen en andere producten, of niet'. De meeste nederlanders ook met 'niet zullen antwoorden.

toch gebeurt het.

toch bezit de rijkste 1% van de wereld meer dan 30% van de welvaart.

waarom zouden mensen migreren? (waarom migreren nog altijd veel nederlanders?)

juist ja, wegens economische ongelijkheid. en waarom bestaat economische ongelijkheid?
omdat mensen die in een bepaald deel van de wereld het meer verdienen dan anderen?
omdat mensen rond de evenaar luier zijn dan europeanen?

nee, gewoon puur en alleen omdat wij een imperialistische voorsprong hebben uit de tijd dat wij betere wapens hadden dan 'zij'.

zo staan wij onze eigen boeren toe om met landbouwsubsidies te overproduceren, de prijs kunstmatig hoog te houden en heffen we importbelasting op producten uit andere (armere) delen van de wereld, maar wanneer een arm land hetzelfde wil doen (subsidie landbouw, prijsafspraken en importbelasting) onee, boohoo, protectionisme, dat mat niet van de wto en het imf...

oftewel zolang wij de oorzaak zijn van de grote ongelijkheid kwa welvaart in deze wereld, alle olie uit afrika wegroven, alle soja (en dus vruchtbaarheid, en regenwoud en andere bestaansmiddelen) uit zuidamerika wegroven, etc etc etc, zolang we dat laten gebeuren als bugers van dit land moeten we gewoon ook maar niet miepen als er ook mensen uit die gebieden hierheen komen en mee willen delen in de koek die we uit hun landen hebben geroofd...Wie: 
nn

ik kan niet anders dan je volkomen gelijk geven wat betreft bovenstaande reactie.
hoewel ik denk dat de rijke 1% niet 30% maar vrijwel de hele wereld in bezit hebben inclusief jij en ik,allen zijn we verworden tot slaven van de banken die op hun beurt weer in bezit zijn van diezelfde 1%.
in frankrijk zijn ze zelfs al bezig om regenwater te belasten de speekwoordelijke strop wordt steeds verder aangetrokken.
de verdere globalisering van de wereld en ook de eu dendert maar voort en lijkt niet meer te stuiten.
de eu is dan ook een verzinsel van die 1% en we merken allen de gevolgen land voor land wordt gedwongen om zich in schulden te steken die ze van hun levensdagen niet meer terug kunnen betalen,vervolgens liggen die landen aan de ketting van brussel en bepalen de inwoners van een land niet langer (zover daar ooit spake van geweest is) wat er in hun land gebeurt maar brussel beslist daarover,een economische dictatuur dus.
en dit model hebben ze voor ieder land in de eu in petto,laat dat duidelijk zijn.

we hebben nu open grenzen in de eu staten zijn eigenlijk afgeschaft en verworden tot provincies van het grote eu rijk,de bevolking burgers of arbeiders hoe je het ook wil noemen zijn er niets beter op geworden zij mogen slechts arbeid leveren voor die 1% zeggenschap over hun eigen bestaan en leven worden met de dag verder ingeperkt.
ook nederland is inmiddels door den haag verkwanselt en verkocht aan die 1% en ach die marrionetten worden op hun beurt weer beloont met een baantje bij een bank of bij de eu.

er is denk ik niets meer van levensbelang dan ons zo snel mogelijk te ontworstellen uit de economische dictatuur die de eu heet in ons aller belang.
maar dan rijst de vraag hoe?
ik denk dat het uit de eu stappen enkel een politieke beslissing kan zijn,we zitten er al veels te diep in.
maar hoe? een anarchistiche revolutie? dat zou mooi zijn en heeft mijn voorkeur,maar ik wil daarbij geen dromer zijn we leven nu eenmaal in nederland dus een kans daarop is toch wel erg minimaal,daarbij tikt de tijd genadeloos door waarbij we per dag zoals gezegt steeds verder geknecht worden.
is er dan geen enkel ander antwoord op de alsmaar verder gaande globalisering? het antwoord op globalisering is,en nu gaat er vast weer heel veel stof opwaaien,nationalisme.
en voor mij heeft dat niets van doen met uitwassen als bruine hemden en jodenvervolging en het kussen van de driekleur die kunnen mij gestolen worden en daar zal ik me ook altijd tegen blijven verzetten.
maar als vrijheidstrijd en strijd voor onafhankelijkheid van de eu en de 1%.
en dit geld niet enkel voor nederland maar voor alle landen die nu in de ijzeren greep van de eu gehouden worden.
alle zeggenschap moet terug naar de souvereine staten en vervolgens rekenen we dan voor eens en altijd af met de politiek!
als je zegt ik ben anti nationalist dan schaar je jezelf ongewild achter de 1%.

en dat is beknopt hoe ik het oprecht zie en dus niet enkel naar mijn eigen ideaalen kijkend maar kijkend naar wat voor iedereen het beste is zowel op kortere alswel langere termijn.

en dan hoop ik maar dat je niet meteen gaat schelden en tieren maar dit als revolutionair in ogenschouw wilt nemen.
of anders ,hoe denk jij uit de klauwen van de eu de 1% te komen,het moet daarbij natuurlijk wel een kans van slagen hebben.

dus tot zover groet.Wie: 
alerta

Bovenstaande reactie past zeer goed binnen het nieuwe discours van een aantal nederlandse fascisten, vrij nationalisme etc. Pas op voor die types!Wie: 
nn

fijn dat er mensen zo alert zijn om over ons volkje te waken.
wel jammer dat toen de eu fascisten openlijk de hoofdpoort binnen liepen jullie in geen velden of wegen te bekennen waren.
werp je maar vooral op als verdediger van de economische dictatuur,wat ga je tegen je kinderen en kleinkinderen zeggen over een paar jaar? dat je het niet geweten hebt? zullen ze erg blij mee zijn.Wie: 
nn

Tegen mn kinderen en kleinkinderen zal ik zeggen:

Eens waren er bazen en politici. Fascisten, agenten, rechters, controleurs en verklikkers probeerden nederland voor 'nederlanders' te houden, terwijl hun collega's de wereld leegroofden.
Gelukkig waren er enkelen die het systeem zagen zoals het was, en niet alleen de mannen in pak van hun troon verstoten, maar ook alle mensen, zoals nationalisten en racisten, die dit systeem mogelijk maakten.Wie: 
nn

ik hoop dat je inmiddels de leeftijd hebt bereikt waarop je beseft dat de droom altijd mooier is dan de werkelijkheid.

en tevens dat er bij die "enkelen"ook een paar mensen zijn met gezond verstand,pleiten voor een soort van burgeroorlog,wat je hier min of meer doet lijkt me niet het meest verstandige.

goed,je hebt het over mensen die dit systeem mogenlijk maken,maar doen we dat niet met z"n allen dan?
maak jij geen gebruik van geld,eet jij enkel wat je vind in de natuur? nee? mooi dan zijn we het daar over eens en kunnen we, wat betreft de mensen die dit systeem mogenlijk maken,afdoen als hoogdravende en holle woorden.

kortom het valt me een beetje tegen..

maar goed,vertel dan eens hoe jij een mogenlijkheid ziet om uit de eu te komen.
(want die mooiere,betere en vrije wereld waar we allemaal van dromen lijkt mijn inziens, dankzij de eu, nog veel onbereikbaarder geworden,onze vrijheden of scheinvrijheden worden immers door de eu steeds verder in geperkt).


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech