Rapport over dood Alexandr Dolmatov vernietigend voor NL overheid

Nieuws, gepost door: nn op 12/04/2013 04:09:24

Wanneer: 12/04/2013 - 20:16

Vandaag is het (eerste) rapport over de dood van de Russische asielzoeker in het uitzetcentrum in Rotterdam verschenen


Het tamelijk kritische rapport maakt duidelijk dat de 'ketenpartners' die moeten zorgen voor een zorgvuldige procedure als iemand asiel aanvraagt en als dit afgewezen wordt ernstig gefaald hebben met de tragische dood van Aleksandr tot gevolg.

Lees en huiver maar laten we proberen de dood van Aleksandr niet zinloos te laten zijn. De strafbaarheidstelling van illegaliteit moet van tafel en dit rapport maakt duidelijk dat met Teeven geen humaan asielbeleid mogelijk is. Het Nederlandse asielbeleid moet op de schop en in plaats van een harde hand moet er een humaan beleid komen gebaseerd op richtlijnen van de UNHCR en andere organisaties.

Zolang de IND zijn mening baseert op de kennis van het ministerie van Buitenlandse Zaken (die natuurlijk veel beter is dan die van de UNHCR die vaak in conflictgebieden zelf aanwezig is terwijl de mensen van de Nederlandse ambassade 400 km verderop binnen blijven of helemaal niet aanwezig in het land is) zullen er tragische gevallen als de zelfmoord van Aleksandr blijven volgen. Verder is de grondhouding van de ambtenaren van de IND dat elke asielzoeker een gelukzoeker is en dat er af en toe een 'echte' tussen zit. En dan moet er maar een goede advocaat zijn die vecht voor de zaak en de IND dwingt om serieus te kijken naar het verhaal van iemand.

Het rapport gaat inhoudelijk niet eens in op de asielgronden en de beoordeling hiervan omdat de commissie zich waarschijnlijk bewust is dat hiermee het amateurisme van de IND en BZ pas echt duidelijk zou worden. Veiligheidshalve laten ze dit over aan de rechterlijke macht die afhankelijk is van de informatie van de IND en (in mogelijk 50% van de gevallen) advocaten die het voor het geld doen en 1 uur tijd besteden aan de hele zaak.

Nederland is een veilige haven voor diegene die in hun eigen land vervolgd worden of een risico lopen op onmenselijke behandeling door de autoriteiten of anderen tegen wie de overheid geen bescherming kan bieden. Yeah right

File: inspectierapport-dolmatov.pdf
Tags: asiel


Wie: 
John Postma

Alexander Dolmatov is allesbehalve een politieke vriend van ons. Je moet een beetje weten wat “oppositie” in de Russische context is – hij was een nazi – van de strekking die men nationaal-bolsjewisten noemt. De nazi’s hadden tot nadat ze aan de macht waren gekomen een arbeideristische “linker”-vleugel. In Duitsland, waar de Strasser-lijn van de nazi’s weer bovengronds is gekomen eind jaren zeventig, spreekt men van Die linke Leute von Rechts. Dat er verkeer is tussen uiterst links en uiterst rechts illustreerde bijvoorbeeld RAF-(lid)advocaat Horst Mahler die bij de uiterst rechtsen terecht is gekomen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech