Cyberaanval, succes of niet?

Nieuws, gepost door: Henny A.J. Kreeft op 08/04/2013 04:05:52

Wanneer: 08/04/2013 - 16:13

De laatste dagen zijn internetaanvallen weer een hot item, zeker als we de media moeten geloven over de DDoS aanvallen op de banken. Maar er speelt meer in de schemerige wereld van het internet.De sites van banken in Nederland, m.n. ING, maar ook de site van IDeal waren tijdelijk niet bereikbaar de laatste dagen, doordat hackers een cyberaanval hadden uitgevoerd; in dit geval een DDoS-aanval. Een DDoS-aanval houdt in dat tegelijkertijd verschillende mensen van verschillende plaatsen grote hoeveelheden data sturen naar een specifieke website, zodat de server waarop de site ‘staat’ het niet meer aankan en vastloopt. Dit is mogelijk gebeurd met een aantal sites in Nederland de afgelopen dagen, zoals banken, maar ook van bv. Albert Heijn en zondag 7 april waren de hostingservers van TransIP aan de beurt.

Opvallend in het geheel was dat er meer gebeurde op de wereld: op 4 april kwam naar buiten dat het officiële Twitter- en Flickr-account van Noord-Korea overgenomen zou zijn door het hackerscollectief Anonymous en dat de twee sites van de staatsmedia niet meer te bereiken waren. Tevens was op 4 april een persbericht van Anonymous te vinden op de site www.anonpaste.me waar uitleg werd gegeven over de cyberaanval van 7 april. Hierin werd ondermeer aangegeven dat de media één maal heeft geschreven dat Israël het staakt-het-vuren had geschonden, echter over de andere schendingen wordt nergens gesproken. Er zijn meer dan honderd schendingen van het staakt-het-vuren voorgekomen, waarbij vier doden en tientallen gewonden in Gaza vielen tussen 21 november en heden. Bovendien worden de Palestijnen nog steeds aangevallen, overvallen, afgesloten van de wereld, opgesloten en gemarteld in gevangenissen, terwijl de onbeschofte landroof door illegale nederzettingen en anderszins gewoon doorgaat, zonder dat iemand wat doet. Anonymous: “Israël, u heeft laten zien, dat u niet wilt stoppen met het schenden van mensenrechten, dat u niet wilt stoppen met illegale nederzettingen, dat u geen respect hebt voor het internationale recht. Daarom zal op 7 april de verenigde elite van cyber-squadrons van over de gehele wereld zich gaan verenigen in solidariteit met het Palestijnse volk en Israël wissen uit de cyberspace.”

Daarna zijn de aanvallen van alle kanten begonnen. De Nederlandse media heeft weinig tot geen aandacht besteed aan de cyberaanval, behalve misschien een artikeltje in www.nu.nl met de kop “Cyberaanval Anonymous op Israël zonder grote gevolgen”. Maar dat is een vraag die nog niet beantwoord kan worden.
De aanval met codenaam #OpIsrael was te volgen via Twitter en Facebook; van alle kanten kwamen boodschappen binnen van websites die aangevallen waren. Volgens Twitterberichten waren er minimaal 5000 Anonymous hackers actief uit Palestina, Frankrijk, Spanje, Indonesië, Argentinië, Syrië, Iran, Libanon, Algerije. Het resultaat was dat 100.000 sites, 40.000 Facebook pagina’s, 5000 Twitteraccounts en 30.00 Israëli Bankaccounts werden gehackt. Volgens ingewijden zou de aanval al direct 3 miljard dollar aan schade hebben opgeleverd, mede gezien dat de beurs in rap tempo naar beneden ging.

Op verschillende sites en FB pagina’s was te lezen, welke sites ‘under attack’ hebben gelegen. Op een bepaalde FB pagina waren zelfs op 8 april nog Israëlische sites te vinden, die nog steeds gehackt waren.

Natuurlijk kan een Nederlands internet site aangeven, dat de cyberaanval van Anonymous zonder grote gevolgen is, maar daar kan je toch je vraagtekens zetten.

Wat zijn de gevolgen voor al die sites, die moeten gaan werken aan een nog hoger beveiligingsniveau?
Wat is het gevoel van de gemiddelde Israëliër die wederom kan zien dat van buitenaf zijn of haar land erg zwak is, zeker virtueel gezien?
Wat zal het imago worden van de regering van Israël, wereldwijd gezien?

Veel belangrijker zal zijn, wat de (in)directe gevolgen zullen zijn voor het standpunt van Israël richting Palestina en tevens de reactie van de wereld richting Israël. Mijn onderbuik gevoel zegt dat de derde Intifada is begonnen en dat we nog veel van Anonymous zullen horen, als solidariteit voor de Palestijnse gevangenen, voor de Palestijnen die gevangen worden genomen en gemarteld.Wie: 
nn

Mweh ik vraag me af of het allemaal 'anonymous' is. Nouja, de daders zijn wel anoniem, maar of ze onder dezelfde groep vallen die jij en ik bij die groep voor ons zien.
De aanvallen op de banken in amerika is hoogstwaarschijnlijk van een groep die doet alsof ze islamistische hackertjes zijn, maar waarschijnlijk door Iran zijn betaald.

Daarnaast klinkt 'platleggen' altijd heel spannend, maar tis niet veel meer dan heel vaak de pagina vernieuwen totdat de site het niet meer aan kan :) Mediaschade is er heus wel maar technisch gezien is het kleuterwerk. Wb de vreemde gewijzigde saldo's bij ING vermoed ik dat het andere redenen heeft dan dat ze nu zeggen.Wie: 
nn

Tja. Natte dromen over veronderstelde cyber-aanvallen van Anonymous op Israel... Ik kan hier niet echt enthousiast van worden. En ik geloof er ook niet veel van! Als er al iets aan de hand is, lijkt mij ook dat het eerder Iran is die erachter zat. Gecombineerde aanvallen op Nederlandse banken en bedrijven wijzen ook eerder in die richting: Nederland staat in het Midden-Oosten meer bekend als trouwe bondgenoot van Israel en de VS dan bij de kleuters van Anonymous.
Maar de doorgewinterde anti-zionist zal het natuurlijk niet veel uitmaken in welk kamp hij belandt met al zijn anti-zionistische retoriek. De holocaust-ontkenners in Teheran, de jihadisten, de pan-arabistische fascisten, de laatste beschimmelde restanten van het stalinisme en de gewone herkenbare Europese neo-nazi's, ziedaar het grote eenheidsfront tegen de wereldwijde zionistische samenzwering! Gezellige club, die derde Intifadah. Wil Anonymous daarbij aanschuiven?Wie: 
ketellinkie

Uit de reeks leuk effect wel, AD: 'Congres VS haalt omstreden internetwet uit de kast', http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3422445/2013/04/09... .Wie: 
nn

"Gezellige club, die derde Intifadah. Wil Anonymous daarbij aanschuiven?"... Wil jij soms bij Israël aanschuiven? Je kritische noot is wel terecht. Maar een staat, elke staat, maar zeker een gebaseerd op één etniciteit ten koste van alle andere etniciteiten in dat land en de door haar bezette gebieden, moet bestreden worden. Israël is een nationaal socialistische staat. Ze doet waar die andere fascisten en nazi's alleen nog maar van dromen. Iran of die nazi's zijn mijn vrienden niet, maar dat is Israël zeker ook niet en een cyberaanval als deze valt wel te verdedigen.Wie: 
nn

Erg subtiel ook van deze haatbaarden om deze aanval uit te voeren op de dag van de herdenking van de holocaust. Overigens zijn de meeste Arabische staten gebaseerd op één etniciteit ten koste van anderen etniciteiten en staan heel wat dichter bij het nationaal
socialisme dan Israel.Wie: 
nn

Alleen al deze zin:
"Wat is het gevoel van de gemiddelde Israëliër die wederom kan zien dat van buitenaf zijn of haar land erg zwak is, zeker virtueel gezien?"

Na alle moordzuchtige praktijken op holocaust-overlevenden, de afgelopen eeuw, wil je mensen nog meer angst aanjagen? Wat denk je daarmee te bereiken?
Het vergelijken van Israel met nazi-Duitsland is op zich al een onvervalste vorm van antisemitisme. Maar ach, daarvoor heeft Indymedia altijd al een open platform geboden.Wie: 
nn

Wat een onzin artikel.

Kan dit niet verwijderd worden want het zet Indymedia op een level waarin de gemiddelde rioolrat met kop en schoudertjes bovenuit steekt :).
Dacht je nu werkelijk dat de Anonymous beweging DDos aanvallen gaat plaatsen :).
Die hebben wel betere wapens in huis dan dit amateuristische gedoe.

En dat verhaal Israel/Palestijnen ....
Iedereen die het op deze manier over loopt te kletsen weet echt niet waar hij het over heeft.
Er zijn gelukkig nog Israeli's en Palestijnen die geen boodschap hebben aan orthodoxe joden en Hezbollah.

Heb het eens over deze mensen.
Steun deze mensen eens ipv te gaan kiezen voor "de palestijnen " of de "israeli's".
Indien je kiest voor 1 van deze partijen ben je net zo'n stuk vergif als die gasten die verantwoordelijk zijn voor de huidige ellende daar.

"Kiezen voor" is veroordelen van...
En dat heeft tot nu toe nergens toe geleid en de tegenstellingen daar versterkt.
Staat natuurlijk wel stoer om met zo'n Palestijnensjaaltje te lopen maar je toont er mee aan dat je nog niet rijp ben voor het echte werk.Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech