Debat op 30 04 013 over de monarchie in zaal hotel Die Raeckse Haarlem gaat niet door vanwege zaalverhuurder.

Nieuws, gepost door: debat.30.04.013@gmail.com op 05/04/2013 04:05:07

Wanneer: 05/04/2013 - 16:37

Debat monarchie op 30 april 2013 12 : 00 in zaal hotel Die Raeckse gaat niet door omdat de verhuurder hotel Die Raeckse onverwacht medewerking heeft opgezegd vanwege inhoud debat en overleg met politie.


http://debat3004013.wix.com/home

Het debat in Haarlem op 30 april 2013 in zaal Die Raeckse gaat niet door. Zie de onderstaande mail die ik op 28 03 2013 stuurde : " Geachte heer Clement om 11 : 46 werd ik gebeld door de medewerkster van hotel Die Raeckse in Haarlem die mij ook de zaal in Die Raeckse had verhuurd. Ze is te vinden in dat hotel achter de receptie. De dame vertelde me direct dat ze niet meer wilde verhuren en het geld zou terug storten en dat ze dat zou bevestigen per mail. De bevestiging van nu niet meer verhuren zaal door Die Raeckse heb ik inmiddels ontvangen. Om volgens haar volgende redenen : ze had niet begrepen waar om het ging en ze had bezoek gehad van de politie. Volgens haar had de politie niets verboden maar gewaarschuwd. Hoe de politie medewerker heet kon ze me niet zeggen toen ik dat vroeg.
Verder is het druk met hotel gasten volgens haar met pasen en dat is dan ook een argument voor haar om af te zeggen.

Ze wist heel goed waar het om ging toen ik de zaal besprak een collega van haar zei me in het hotel - ze werd er bij geroepen door de receptioniste toen ik besprak - dat ze zelf nog had overwogen om lid van het NRG te worden.

Verder zei de dame me op 28 03 2013 telefonisch " dat ze zo iets nog nooit had mee gemaakt want ze was gebeld door het Haarlems Dagblad. " Ik had namelijk telefonisch met mevrouw Judy Nihof journalist stadsredactie Haarlem Haarlems Dagblad gesproken naar aanleiding van mijn mail aan haar met aankondiging debat middag. Mogelijk heeft de journaliste toen het hotel gebeld. Ik moet dat de journaliste nog vragen aangezien ik vandaag in een cursus zat.

Ik waarschuwde de dame van het hotel Die Raeckse tijdens telefoongesprekje om 11 : 46
28 03 2013 dat het debat is aangekondigd door mij o.a. op indymdia.nl en http://www.aktieagenda.nl/
Ze zei me een briefje te zullen ophangen op 30 04 2013 dat het debat niet door gaat.
De vraag is voor mij wat er dan gaat gebeuren. Mogelijk helemaal niks. Ik ga niet naar het hotel toe op 30 04 2013 om te kijken.

Ik kon de dame niet als nog overhalen tijdens het gesprekje om te verhuren want zo zei ze me ze wilde nog niet een procent risico nemen. Dat ze geen risico wilde nemen heeft ze enkele keren herhaald.

Ik ga niet opnieuw een zaal zoeken in Haarlem voor 30 04 2013. Volgens mij is het tamelijk
hopeloos gezien mijn eerdere zoek pogingen en is er maar een alternatief namelijk
de straat. De vraag is voor mij is of er in Haarlem zo als in Amsterdam door de gemeente Haarlem ook voor zien is in een plek voor anti monarchisten op straat. Ik weet niet van een aankondiging met de strekking.
Het lijkt mij niet nodig om een demonstratie vergunning aan te vragen als er met enkele mensen
word afgesproken die dag voor een kleine discussie samenkomst op straat. Maar daar kan ik me in vergissen en een jurist / advocaat ter zake kundig zal dat onafhankelijk uitsluitsel over kunnen geven denk ik.

Hoe erg is het inmiddels in Nederland ? Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nu zeggen Raymond ik had je dat kunnen voorspellen je bent naif geweest om te denken dat er zo maar een hotel zaaltje gehuurd kan worden voor zo'n debat. Dan zeg ik onzin dit is een beschaafd debat initiatief als dat al niet kan en als alleen de straat over blijft dan maak ik me nog meer zorgen dan eerst over wat er ( nog ) kan in NL.

Ik bel u nog over bovenstaand.

Groeten Raymond Ton "

Tot zo ver de mail. Het is nog steeds onduidelijk voor me wie de politie medewerker is die de verhuurder van de zaal in hotel Die Raeckse heeft gesproken.
Ook is me nog steeds onduidelijk wat het " risico " dan zou zijn wat de zaalverhuurder noemde. Inmiddels hebben journalisten van NRC next en Haarlems Dagblad met me gesproken over het afzeggen van de zaal. Het is voor mij niet mogelijk alleen wat op straat - het alternatief - in Haarlem te organiseren met name een debat op straat of een speakers corner op 30 04 013. Ik zal niet verder proberen een andere zaal te huren voor 30 04 013 in Haarlem. Er is schade door de
opstelling van hotel Die Raeckse. Er is immers een mondelinge en schriftelijke huur overeenkomst en er was betaald. Inhoeverre die schade op hotel Die Raeckse zal worden verhaald valt nog te bezien. Zie ook de site van het Nieuw Republikeins Genootschap over deze zaak. Het was een interessante ervaring al met al wat een stelletje angsthazen allemaal wie ik ook om medewerking vroeg allemaal hadden ze wel een smoes en vaak erg doorzichtig. Ik blijf de regeringsvorm een uiterst belangrijk onderwerp vinden. De monarchie is een essentieel onderdeel van een gevestigde orde die ik verwerp. Ik zie graag vandaag nog een democratisering van de bedrijven arbeidsorganisaties om te beginnen. Geheel tegen de tijdgeest in schrijf ik N O P A SA RAN ! Als je nog vragen heb mail me a.j.b.
Groeten; Raymond.

Tags: april debat monarchie


Wie: 
ketellinkie

Raymond,

Aan je goede bedoelingen twijfel ik niet, maar zoals je zelf wel zult merken, kleven er nogal wat haken en ogen aan dat ge-freewheel.

Je kan niet zeggen dat er organisaties aan je bijeenkomst deelnemen, als je daar nog helemaal geen toezegging voor hebt. Je kan niet zeggen dat je een zaal op orde hebt, als dat bij nader inzien niet zo blijkt te zijn. Ik zou eerst zien dat je dat soort dingen echt rond hebt, alvorens te gaan aankondigen.

Minst van al kun je dan dus verongelijkt gaan zitten doen, zo van dan deugt er iets niet aan die organisaties (op een toon van kennelijk snappen ze niets van anti-monarchisme, nou ja misschien zijn ze gewoon even met andere dingen bezig weetjewel, of vinden ze het niet zo zinvol om tijd en energie in de a.s. kroning of jouw happenings daaromtrent te steken) , of ik word hier keihard gerepressie'd door m'n hotelzaaltjeseigenaar of weet ik wie het nu weer gedaan heeft. (Dus je hebt als ik het goed begrijp je debatmiddag gebaseerd op een praatje met een receptioniste, ik neem aan door even binnen te waaien? Lieve help. Ik dacht al, Hotel Die Raeckse, doet bij mij nou niet een belletje rinkelen als bekende anarchistische of socialistische of republikeinse oid vergaderzaal, maar ik kan best iets gemist hebben.)

(En op eenzelfde manier kun je je natuurlijk niet manifesteren als kritische Voedselbank-ombudsman, terwijl dat in feite een eenmansactie is met een twitteradres oid. Ook kun je bepaalde dingen niet organiseren, of niet voorbij een zekere hoogte, via wat babbelberichten op zeg een Indymedia. Zo werkt het gewoon niet.)

Nou ja, succes ermee, en probeer eens aansluiting te zoeken bij anderen, zonder à priori de gebeten hond uit te hangen. Er is zat werk te verrichten her en der. Zaaltjes in Amsterdam of Haarlem zijn best te vinden lijkt me, maar ja dat vergt dan dus netwerken en organisatie en overleg en tijd, en als het niet blijkt te willen, dan wil het niet, het wil nog niet zeggen dat er met iedereen iets mis is. Misschien zoek je het wel in de verkeerde hoek, het is dan zaak je goede intenties in overeenstemming te brengen met de praktijk. Als je je al op voorhand presenteert als 'er doet hier ook niemand wat', dan wordt het misschien een beetje een self-fulfilling prophecy; mij verbaast het helemaal niets om dit plan faliekant te zien kelderen.Wie: 
Raymond

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/11/meer-leden-en-oorlogskasje-republike...

In het NRC Handelsblad van 11 04 2013 heet ik plotseling RONALD Ton. Het is RAYMOND Ton.
Verder is de naam van het hotel door de krant verkeerd gespeld het is Die Raeckse i.pv. Die Reackse.
Wel een aardige zet fout Die Reackse lees ik als De Reactie ! Ik ben voor directe democratie dat is wat anders dan directere democratie zo als er in het artikel in NRC Handelsblad staat. Als er mensen zijn die zich afvragen waarom ik het risico neem met naam en woonplaats in de krant te staan en op Indy nou ik gebruik sinds kort TOR bundle. Wat staat daar geniepig boven. Are you using Tor. Ik bedoel je moet een hele studie doen als je er voor kiest anoniem te blijven encryptie en dergelijke. Ik kies er voor uit de anonimiteit te treden. Lijkt me beter voor mijn bijdrage aan directe democratie.Wie: 
hetis2013

Dus dan naar het Waterlooplein 30 april!

https://indymedia.nl/node/14789

https://indymedia.nl/node/14660

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech