And we are back...!

Nieuws, gepost door: indy op 04/04/2013 04:11:02

Wanneer: 04/04/2013 - 22:42

Beste indymediagebruikers zoals jullie hopelijk hebben gemerkt ging er even iets mis, maar geen paniek, er is geen sprake van juridische problemen of repressie, het ging slechts om een technisch probleem dat desalniettemin niet zo heel snel bleek op te lossen.
Onze excuses hiervoor en voor het feit dat deze verklaring voor velen nu pas een beetje meer duidelijkheid zal geven, maar ja zonder site zijn we een soort troubadours zonder stem.


We zijn nu van hosting veranderd en daarmee is het probleem opgelost, maar... we hebben nog geen volledig overzicht van wat dit exact betekent voor de security. In principe hopen we natuurlijk altijd dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen veiligheid (en die van anderen) maar een beetje extra voorzichtigheid kan nu geen kwaad. Kies de mate van security die past bij je daden en posts. Voor meer informatie hierover zie bijvoorbeeld deze manual voor basic internet security (als link: http://en.flossmanuals.net/basic-internet-security/) of gebruik tor (link: https://www.torproject.org/).

We hopen de komende dagen posts te zien van alle vette acties die er hebben plaatsgevonden in de tijd dat we offline waren en natuurlijk dat jullie niet massaal een nieuwe startpagina hebben geïnstalleerd maar ook in de toekomst acties en andere bijdragen blijven delen.

En heb je de afgelopen dagen wellicht indymedia gemist en je gerealiseerd welke bijdrage de site kan leveren?
We willen tijdens de pinksterlanddagen graag weer eens een discussie met gebruikers over het functioneren van de site, een meer uitgebreide oproep hiervoor volgt nog.

strijdbare digigroeten van het indyteamWie: 
Molotof

hè gelukkig

http://www.youtube.com/watch?v=OdI3_18wgvkWie: 
nn

Helaas is IndyMedia nog niet te bereiken door indymedia.nl in de adresbalk in te toetsen.
Er moet perse www. voor.

Ik doe dit normaal bij geen enkele URL meer. Misschien zijn er meer mensen die geen www. meer gebruiken. Kunnen jullie dit niet doorlinken?
Tevens ben ik zelf een digibeet.. Dus qua technische mogelijkheden weet ik van geen wanten.Wie: 
nn

@nn

had ik ook last van! Het lijkt nu net (de afgelopen 5 minuten) opgelost te zijn :D En ik maar denken dat indy nog steeds down was.......Wie: 
nn

fijn dat jullie er weer zijn! Begon al ontwenningsverschijnselen te krijgen ;-)Wie: 
nn

het is 2013
de mogelijkheid om te discussiëren hebben ze nog steeds uitgeschakeld.Wie: 
moe mod

"de mogelijkheid om te discussiëren hebben ze nog steeds uitgeschakeld."
Ja joh, ik zeg het je, tis gewoon een complot. Ze hebben daar in hun geheime kelder een grote schakelaar, en ze schakelen zo maar dingen aan en uit naar goed dunken.. Nee maar serieus, dat heb je goed gezien, de issue waardoor het hele ding plat lag is een andere dan de issue die maakt dat de discussie gebeuren zichzelf op slot zet zodra je iets wil posten. Daar moeten we nog iets aan doen, dat klopt.Wie: 
nn

+1 voor moe mod!Wie: 
nn

Gewoon een stelletje incompetente faalhazen!Wie: 
nn

@za, 06/04/2013 - 10:18
geplaatst door: nn

Weet je wie ik echt de faalhazen vind? Diegene die van de zijlijn pissen en alleen maar reaguren. Facta, non verba. Als je het beter kan, moet je het beter doen en tot die tijd STFU. Ik ben erg blij dat het weer overeind is. Je weet niet wat er aan de hand was/is.Wie: 
nn

Enige uitleg over wat er aan de hand was zou wel op zijn plaats geweest zijn.Wie: 
ketellinkie

"Enige uitleg over wat er aan de hand was zou wel op zijn plaats geweest zijn."

Nou, kennelijk was het down, & nu is het weer up ;)

Hatsekidee.Wie: 
nn

Erg communicatief is het huidige "indymedia" team in ieder geval niet.Wie: 
mod

Het gratis rack bij xs4all waar jarenlang van gebruik is gemaakt was plotsklaps opgeheven, doordat blijkbaar niet iedereen meer wist dat daar nog een werkende server in zat. Een ongelukkig misverstand dus. Een en ander draait nu op een nieuwe server.Wie: 
nn-db

"stelletje incompetente faalhazen" , is wat cru uitgedrukt, maar in essentie heeft nn een punt, al vraag je 't mij.

*meld in de verklaring wat er mis is gegaan.
*zorg dat je meer kennis hebt over dit soort zaken.
*meld op andere websites dat er iets mis is.
*gaat NIET op de pinksterlanddagen een indymedia bijeenkomst houden. Te politiek uitgesproken lijkt mij, organiseer zelf een bijeenkomst ergens centraal in het land.
* en doe alsjeblieft niet zo verontachtzaamd alsof er niets aan de hand is...

En willen al die 'nn-losers' nu eens gewoon een pseudoniem gebruiken, dan kan er nog wat gediscussierd worden. In die zin namelijk is 'faalhaas-nn' zelf een faalhaas laat dit duidelijk zijn. Ondanks dat Ketellinkie vaak maar wat bralt in mijn optiek hecht ik aan zijn/haar bijdrage meer dan aan al die nep nn'ers hier.Wie: 
nn

Dit wordt wel een beetje off-topic zo, maar eh, nn-db die over 'losers' spreekt... ROFL! En dan is ie ook nog zo aardig om wat dwingend advies te geven :-D. Nee maar, als die gast niet zo terribly zielig was zou je er om gaan lachen. Nu Indymedia weer online is, wordt het hoogst tijd voor een automatisch filter tegen nn-db en nog zo'n paar beroepszeikerds, ze posten noooit wat maar overheersen de comments-gedeelte (en nu even de aanvullingen-gedeelte) met vermoeiende troll-achtige gedrag. Een beetje troep kan een open-posting site als Indymedia best hebben, maar op die manier is het allang niet leuk meer.
@ indymedia-crew: als jullie principieel tegen het ip-bannen van zo'n figuur zijn, dan is het misschien een oplossing om 'm een keer thuis op te zoeken en zijn computer cq internet aansluiting goed te verwijderen, dan zijn we hier in ieder geval een tijdje verlost van zijn digitale kots (totdat ie weer online is natuurlijk, maar het gaat om het idee). Ik wil best meehelpen, als er maar geen geweld tegen personen wordt gebruikt.Wie: 
nn

-een keer thuis op te zoeken-geeft toch weer een mooie inkijk over hoe sommige zelfbenoemde linksen (puur fascisten) denken.
BAM! BAM! AUFMACHEN!
en bij deze is er weer een stukje "links"afgestorven.wees er maar weer trots op.
hou de vaandels hoog en de rijen gesloten kameraden.(diepe zucht laten doet).Wie: 
nn

GRAAG REAGEREN INDY TEAM!!!!!!Wie: 
mod

@ "GRAAG REAGEREN":

1. Er is iets mis met je toetsenbord, je capslock blijft hangen.
2. Zou je kunnen verduidelijken waarop je graag zou willen dat er gereageerd wordt, en waarom? Anders kunnen we dit aanvulling moeilijk anders lezen dan een enigszins zielig aandoende schreeuw om aandacht, en daar is Inydmedia.nl toch echt niet de platform voor.Wie: 
Hooli

Is het waar dat de servers op bureau Hengeveld stonden?Wie: 
autonome antifa

waarom zie ik
https://indy.puscii.nl/
in de adresbalk
???Wie: 
mod2

@ Hooli:
grappig, ik weet niet waar je dit verhaal vandaan heb, maar nee, zo was het niet. Overigens zou het bijzonder weinig zin hebben om Indymedia server in beslag te nemen, aangezien alles wat erop staat ook gepubliceerd is en te lezen is op internet.Wie: 
mod

@ autonome antifa:
erh, dat zal wel te maken hebben met stukjes codes die daarvandan komen, huh. Staat overigens keurig te lezen op http://www.puscii.nl/home.html : "Facilitating IndyMedia".Wie: 
nn

een discussie op de pld over indymedia.nl lijkt me weinig zinvol aangezien het huidige modereer beleid maar bar weinig met anarchisme te maken heeft,sowieso begin ik me steeds meer af te vragen wie er ooit mee ingestemd heeft om een uit de kluiten gewassen kleuter als "leon"hier aan de knoppen te zetten.

iets hierboven roept ene nn op om bij mensen thuis op bezoek te gaan,een soort van verkapte bedreiging,en dit blijft doodleuk staan!?
of wacht,dat heeft natuurlijk met het feit te maken dat nndb het enige nog bestaande kraakpandje in die stad is.
en die ene nn een huisgenootje van "leon"is waardoor een bedreiging gewoon mag blijven staan hier.

een beetje de stoere interresante jongens uit hangen vanuit jullie anti-kraak pandje?

triest maar ook vooral sneu,jullie vergeten de 30ste toch niet om het koningslied mee te zingen?Wie: 
kettelinkie

@ Autonome Antifa,

Misschien begrijp ik de vraag verkeerd, maar waarom zou je geen https zien? Dat duidt op een vorm van versleuteling, veilig gevoel, niet. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Https .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech