Internationale actiedag: vluchtelingen demonstreren voor verblijfsrecht en onderdak

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 16/02/2013 02:09:22

Wanneer: 16/02/2013 - 21:28

Vandaag (16-02-2013) demonstreerde wij, de groep vluchtelingen uit het Vluchthuis in Den Haag en de Vluchtkerk in Amsterdam door de Haagse binnenstad. Vandaag was uitgeroepen tot internationale actiedag en gingen er buiten de demonstratie in Den Haag in nog veel meer landen vluchtelingen en sympathisanten de straat op onder het motto: Verblijfsrecht en onderdak voor iedereen!


Zo’n 100 mensen verzamelde zich bij het Huijgenspark in Den Haag, daar hield een van de sympathisanten een toespraak.
“Vandaag demonstreren wij hier voor een humane oplossing voor deze vluchtelingen, in het bijzonder de vluchtelingen die nu actie voeren in Den Haag en Amsterdam. Maar als er voor deze groep een oplossing is zal er weer een nieuwe groep zijn die door de overheid als oud vuil wordt behandeld. Zolang Nederland weigert om mensenrechten te respecteren van alle mensen die zich in Nederland bevinden blijft het probleem bestaan.”

frontDaarna startte de demonstratie die door de Haagse binnenstad naar het Centraal Station liep. Bij de Tweede Kamer waar ook het Artikel 1 monument zich bevind werden er door vluchtelingen uit Den Haag en Amsterdam toespraken gehouden.
“Na jaren wonen en leven in Nederland zeggen ze, ga maar terug naar het land waar je vandaan komt, het is daar veilig. Maar elke dag zijn er aanslagen en schietpartijen, ik wil niet terug, ik kan niet terug. Wij willen werken en een normaal bestaan kunnen opbouwen!“

Ook op het eindpunt van de demonstratie, het plein voor het Centraal Station werden een toespraken gehouden door twee sympathisanten.
“Het Nederlands migratiebeleid is een racistisch en xenofoob beleid dat mensen uitsluit, opsluit of op straat laat verrotten”

Het recht op onderdak, het recht op een menswaardig leven en het recht op goede zorg, deze recht zouden voor ieder mens moeten gelden maar tot nu toe niet voor ons. Wij willen een normaal leven en participeren in de maatschappij, werken en studeren maar dit word ons onmogelijk gemaakt door de Nederlandse staat.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Meer informatie over protesten van vluchtelingen buiten Nederland zie de website va onze broeders en zuster in Wenen:http://refugeecampvienna.noblogs.org/post/category/transnational/

https:www.rechtopbestaan.nl

Tags: vluchthuis vluchtelingen demonstratie


Wie: 
Recht op Bestaan!

Foto's

Foto: 


Wie: 
Recht op Bestaan!

Update: Vluchtelingen van de Vluchtkerk hebben onderweg terug van de demonstratie in Den Haag een solidariteitsactie gehouden bij het detentiecentrum bij Schiphol. Zie hier een video: https://www.youtube.com/watch?v=6zggjA0xk2Y



Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
✖ AИTI★OЯDE ✖

➘ ➘ ➘
video en nog een video ← ← ←
➚ ➚ ➚


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech