Global Switch breidt grootste carrier neutral multi-tenant datacenter in Nederland fors uit en verhuurt fase 1

Ruis, gepost door: Global Switch op 30/01/2013 01:08:02

Wanneer: 30/01/2013 - 09:00

Global Switch, de eigenaar en exploitant van multi-tenant datacenters voor IT-bedrijven in Europa en Azië breidt haar datacenter in Nederland fors uit. Het huidige datacenter van Global Switch in Amsterdam is nu al het grootste carrier neutrale multi-tenant datacenter in Amsterdam.

De uitbreiding wordt opgeleverd in fases van 2 MW tot 4 MW aan vermogen voor IT-toepassingen en wordt ondersteund met een gedeelde infrastructuur die een uitermate flexibele, schaalbare en snelle implementatie mogelijk maakt zodat het volledig kan voldoen aan de individuele vereisten van klanten.

Fase 1 van de geplande 25.400 m2 (bruto) uitbreiding is inmiddels verhuurd aan een toonaangevende internationale telecommunicatie service provider. De bouw van deze eerste fase begint in de komende weken en het datacenter zal operationeel zijn in het eerste kwartaal van 2014. Het nieuwe datacenter beschikt over een gemiddeld vermogen van 1.500 watt per vierkante meter met de flexibiliteit om indien nodig hogere vermogens te kunnen leveren.

Zodra alle geplande fases van de €240 miljoen kostende uitbreiding zijn voltooid, biedt het Global Switch datacenter in Amsterdam klanten toegang tot een bruto-oppervlakte van 64.000 m2 met 100 MW aan beschikbare capaciteit op locatie via twee gescheiden hoogspanningskabels van 50 kV, direct vanuit het nationale stroomnet. Daarbij wordt voor de uitbreiding naar een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,25 gestreefd.

De uitbreiding profiteert van de nu al uitstekende connectiviteit van het bestaande datacenter met een ruime keuze uit tientallen internationale en lokale telecombedrijven. De uitbreiding profiteert ook van de bestaande aansluiting op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten ter wereld. AMS-IX bevindt zich in het datacenter van Global Switch en staat dan ook garant voor uitstekende betrouwbaarheid en snelle verbindingen binnen en buiten Nederland.

Global Switch heeft zich tot doel gesteld om de gevolgen van zijn datacenters voor het milieu te beperken en stijgende energiekosten tegen te gaan. Global Switch Amsterdam koopt al sinds 2008 100% groene energie en heeft tevens het ISO 14001 (Environmental Management) certificaat ontvangen en dit certificaat zal ook van toepassing zijn op de uitbreiding. De locatie is verder gecertificeerd voor ISO 9001 (Quality Management), ISO 27001 (Information Security Management) en ISAE 3402 (Assurance Reports on Controls at Service Organisations) en later dit jaar zal daar het ISO 18001 (Occupational Health & Safety Management) certificaat aan toegevoegd worden. Tijdens de bouw van de uitbreiding zullen uiteenlopende initiatieven voor energiebesparing in gang worden gezet: van vrije luchtkoeling tot herconfigureerbare energie- en koeltechnologie. De doelstelling voor de uitbreiding in Amsterdam is om het BREEAM-keurmerk te behalen. Deze initiatieven voor energiebesparing zullen, in combinatie met de schaal van het datacenter, klanten doorlopende besparingen opleveren.

John Corcoran, Executive Chairman van Global Switch: “De uitbreiding van ons datacenter in Amsterdam speelt direct in op de behoefte van onze klanten aan aanvullende, zeer flexibele technische ruimte en extra vermogen. Amsterdam is voor veel van onze klanten een aantrekkelijke locatie, omdat Nederland vanwege de centrale ligging en toegankelijkheid wordt gezien als de toegangspoort tot Europa. Met het volledige eigendom van het datacenter en het omliggende terrein in Amsterdam, beschikken wij over de volledige flexibiliteit om mee te groeien met onze klanten. Wij kunnen op deze manier nauw met hen samenwerken en kosteneffectieve oplossingen op maat aanbieden.

Johan Groeneweg, Managing Director van Global Switch in Amsterdam voegt hieraan toe: “Global Switch is met het datacenter in Amsterdam de eigenaar van het grootste carrier neutrale datacenter in Nederland. Onze betrouwbaarheid, onze internationale kennis en ervaring, de huidige omvang van de locatie, de uitstekende connectiviteit en tevens de groeimogelijkheden van de bestaande locatie zijn zeer aantrekkelijke aspecten voor onze klanten. We zijn er trots op dat Fase 1 van onze uitbreiding nu al is verhuurd.”


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech