Help de vluchtelingen in het Vluchthuis

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 26/01/2013 01:04:58

Wanneer: 26/01/2013 - 16:32

Sinds 12 januari hebben wij intrek genomen in de gekraakte kerk aan de Sportlaan in Den Haag. Nadat het goede bericht bij ons binnen kwam dat er een plek is waar wij kunnen verblijven zijn de eersten 20 vluchtelingen van onze groep ingetrokken in de kerk. De komende dagen zullen nog meer lotgenoten zich bij ons voegen. Daarom hebben wij behoefte aan een aantal spullen om ons verblijf te verbeteren.

Voedingsmiddelen:
De afgelopen weken hebben wij veel eten gekregen! Dat is erg fijn, maar om het iets overzichtelijker te maken voor mensen die graag eten willen komen brengen hebben we een lijst gemaakt met dingen waar we een tekort aan hebben of dagelijks gebruiken dus snel weer opgaan:

-Oplos koffie
-Koffie filters
-Koffiemelk
-Lang houdbare melk
-Suiker klontjes
-Kruiden voor het koken
-Honing
-Tomatensaus
-Noodelsoepjes
-Tomatensaus
-Sap en Limonade
-Vermicelli
-Olie (zonnebloem of olijfolie het liefst.)
-Brood
-Vers fruit (bananen en mandarijnen het liefst.)
-Dadels (of iets anders lekkers zoals een koekje.)

Praktische spullen die we hard nodig hebben:
-Douche cabines
-Kasten (voor kleding en spullen)
-Veel tapijt!
-Een stofzuiger
-Koelkast
-Een groot koffiezet apparaat
-Fietsen
-Rookmelders
-Branddekens
-Brandblussers

Bouwmaterialen
Zeer binnenkort willen wij gaan beginnen met het bouwen van slaapvertrekken en douches. Hierbij kunnen we hulp gebruiken! Wil je helpen, mail dan voor informatie naar logistiek@rechtopbestaan.nl. Ook kunnen wij voor het bouwen de volgende materialen nog goed gebruiken:

-Gipsplaten
-Houten balken
-Verlengsnoeren en Stekkerdozen
-Isolatie materiaal
-Verlichting (bijvoorbeeld bouwlampen, tot 500w)
-Spijkers, schroeven etc.

Overige spullen:
-Nooduitgang bordjes
-Matrassen
-Klapstoeltjes
-Opklapbare eettafels
-Plastic herbruikbare bekers
-Sokken en Onderbroeken (voor mannen)
-Thermo ondergoed en hemden.
-Pantoffels
-Plastic bakken om eten in te bewaren (Groot zowel als kleine zijn nodig)
-Prullenbakken
-Emmers
-Theedoeken
-Schoonmaakhandschoenen
-Afwasrek en een Wasrek
-Een kookpit die werkt op een gasfles
-Theelepels
-Handdoeken
-Papier en pennen en stiften
-Ducttape
-Materiaal om spandoeken te maken
-Lyca prepaid beltegoed bonnen (zodat de vluchtelingen met hun familie kunnen bellen)

Spullen kunnen gebracht worden bij de kerk, het adres is Sportlaan 127 in Den Haag. Heeft u een van de grote spullen van de lijst, of heeft u andere spullen waarvan u denkt dat ze van pas kunnen komen? Mail ons dan op logistiek@rechtopbestaan.nl zodat we een afspraak kunnen maken, en zodat wij u kunnen vertellen of de spullen nodig zijn.

Vervoer/Transport
Wij zijn op zoek naar mensen die, als dit zich aandient, een of meerdere keren voor vervoer van spullen zouden willen zorgen. Wilt u zich hiervoor opgeven, mail ons dan op logistiek@rechtopbestaan.nl met uw e-mail adres en/of telefoonnummer, en de grootte van uw auto. Het kan zijn dat we u dan benaderen met de vraag of u op een bepaald moment tijd heeft om iets te vervoeren.

Verder is ook alle hulp welkom om onze komende demonstraties een succes te maken! Informeer zo veel mogelijk mensen, verspreid het op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het tentenkamp ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com.

Ondersteuningsverklaring
De Steungroep Vluchtelingenkamp Koekamp Den Haag is een steunverklaringsactie begonnen waarmee organisaties en individuen zich solidair kunnen verklaren met de strijd van de tentenkampvluchtelingen. De steungroep stelt het op prijs als mensen die zich solidair hebben verklaard, dat ook in het openbaar laten weten, bijvoorbeeld via hun website, nieuwsbrief, maillijst en Facebook-pagina. Verder vraagt de steungroep aan ondertekenaars om anderen op te roepen om ook solidair te zijn met de vluchtelingen. Hoe meer steun de vluchtelingen krijgen, hoe meer kansen ze hebben om succes te boeken in hun strijd voor een menswaardig bestaan.

Je kan jezelf en/of je organisatie solidair verklaren met de vluchtelingen op de website van Doorbraak (daar is ook de tekst van de steun verklaring vinden). http://www.doorbraak.eu

Doneer!
Ook is er nog steeds geld nodig voor allerlei zaken op het kamp. Kun je iets missen, stort het op rekening 9474245 ten name van AFA Nederland,
onder vermelding van ‘Recht op Bestaan’. Bedankt!

Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid! Wij willen leven!

http://rechtopbestaan.nlWie: 
ketellinkie

"Je kan jezelf en/of je organisatie solidair verklaren met de vluchtelingen op de website van Doorbraak (daar is ook de tekst van de steun verklaring vinden). http://www.doorbraak.eu "

De directe link hiervoor is http://www.doorbraak.eu/?page_id=11547 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech