Zwart behang: Solidariteit met Villa Amalias en alle bedreigde anarchistische ruimtes

Nieuws, gepost door: aga op 18/01/2013 01:11:40

Wanneer: 18/01/2013 - 11:12

Er is een nieuw Zwart Behang uit, de anarchistische muurkrant. Gaat heen en plak!

De pdf vind je onderaan deze post. Op te halen in de Bollox, eerste schinkelstraat 14-16 Amsterdam. Of op de boekenbeurs in Utrecht morgen!


De tekst van de poster:

Solidariteit met het verzet,
solidariteit met Villa Amalias en alle bedreigde anarchistische ruimtes

In Griekenland is de economische en sociale situatie in de afgelopen jaren geëxplodeerd. De economie stortte in, met als belangrijkste resultaat een heel zwaar leven voor de inwoners van Griekenland, omdat mensen uit hun huis worden getrapt, hun elektriciteit wordt afgesloten en ze hun rotbaantjes verliezen. De Europese economische krachten bemoeien zich met het land, ze eisen alles van de mensen- maar de leningen gaan voornamelijk naar de banken en naar controle en repressie door de staat.

Het geld dat gespendeerd wordt aan duizenden nieuwe politieagenten en ‘veiligheidsmaatregelen’, is alleen in het belang van een verschrikkelijk systeem en de rijken. In Griekenland zijn er veel mensen die zich verzetten, om hun levens en waardigheid op te eisen. Zoals in de kraakpanden, vrije ruimtes waar mensen zichzelf organiseren, onafhankelijk van leningen en controle. De staat kan dat niet accepteren, omdat het de dreiging voor hun positie die hiervan uitgaat begrijpt.

Het is bijvoorbeeld normaal voor krakers om volkskeukens (gratis eten op straat) te organiseren. Dit concept werd in 2011 nagedaan door buurtcollectieven, maar werd snel verboden door de staat. Daklozen besloten het idee van kraken over te nemen, om maar een dak boven hun hoofd te krijgen- maar ze werden al snel ontruimd omdat de staat geen concurrentie duldt. In de laatste jaren zijn er tientallen mensen doodgegaan op straat door de kou.

Nu is de staat begonnen met het ontruimen van anarchistische sociale ruimtes, de kraakpanden waar we het eerder al over hadden. De politie heeft verklaard 40 van deze gekraakte ruimtes te willen ontruimen in de komende maanden. Het is een duidelijke, strategische beslissing van de politie, omdat het op deze manier heel moeilijk is om de projecten van de panden voort te zetten, nu ze bezig moeten zijn met het verdedigen van hun sociale ruimtes en juridische consequenties tegemoet zien.

Het is ook een strategische beslissing omdat de eerste ontruimde kraakpanden op de grens liggen tussen fascistische en antifascistische buurten. De fascistische partij Gouden Dageraad is enorm gegroeid in de afgelopen jaren, omdat de staat de immigranten de schuld geeft van de problemen van het land. Dit leidt tot confrontaties op straat, waar de fascisten geholpen worden door de politie. De kraakpanden zorgden voor een fysieke bescherming tegen de pogroms, mishandelingen en steekpartijen door de neonazi’s van de Gouden Dageraad.

We voelen ons verbonden met de mensen in de straten van Griekenland, Europa en de hele wijde wereld. Omdat we moeten vechten tegen onze bazen om vrij te kunnen zijn- omdat hoe meer ze ons collectieve bewustzijn proberen te breken, des te harder het nodig is voor individuen om samen te komen tegen de economische en repressieve krachten. Solidariteit en actie!

File: zwartbehangnr4-1.pdf

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech