Kerstdemo voor vluchtelingenkinderen in uitzetcentrum Ter Apel

Nieuws, gepost door: No Border op 23/12/2012 12:07:45

Wanneer: 23/12/2012 - 19:19

Zaterdag was er een lawaaidemo bij de vrijheidbeperkende locatie ter Apel om aandacht te vragen voor het gebrekkige onderwijs aan vluchtelingenkinderen in detentie- en uitzetcentra. Dozen vol school- en leesboeken, die door onderwijsinstellingen gedoneerd zijn, werden ter plekke afgegeven voor vluchtelingenkinderen.


In de besprekingen over de lawaaidemo voor vluchtelingenkinderen bij uitzetcentrum Ter Apel met de Gemeente en het COA is de stelling, dat vluchtelingenkinderen in detentiecentra en vrijheidsbeperkende locatie`s, geen goed onderwijs krijgen besproken.

In een gesprek in december met COA woordvoerster Jacqueline Engberts is daarop niet afwijzend gereageerd en is zelfs erkend door de woordvoerster, dat er grote problemen zijn met onderwijs voor vluchtelingenkinderen in de lokatie`s Katwijk en Gilze-Rijen.

In de Leeuwarder courant van vrijdag 21 dec.j.l. is dit nogmaals bekrachtigd in een artikel welke is geschreven in het kader van de onderwijsproblematiek voor vluchtelingenkinderen. Het artikel beschrijft tevens het No Border netwerk in Nederland en Europa.

Zie No Border voor het videoverslag en het fotoverslag van de lawaaidemo.

Tags: lawaaidemo Ter Apel vluchtelingenkinderen


Wie: 
http://infogroepalaska.wordpress.com

Reactie op de aankondiging van de lawaaidemonstratie

"Het doet pijn om te lezen dat volgens u de kinderen van het vbl in Ter Apel gebrekkig onderwijs krijgen. Toevallig werk ik op de basisschool waar deze kinderen school gaan en ik kan u melden dat er met het onderwijs niets, maar dan ook werkelijk niets mis is. Ik vraag me af waarop u uw uitlating met betrekking tot “gebrekkig onderwijs” baseert. Dit is een gevoelige trap tegen de schenen van iedere leerkracht die zich met hart en ziel voor deze kinderen inzet."

Reactie van info onderzoeksgroep Akaska

"Bedankt voor uw reactie en ik begrijp dat u werkzaam bent op de Interschool. Volgens AFA-Fryslan is mede het onderwerp van de demonstratie dat vluchtelingen kinderen normaal onderwijs krijgen. Alaska is het hiermee eens.
Een ieder kind heeft recht op onderwijs en er is wat ons betreft geen reden om elders het onderwijs te volgen tenzij de ouders dat volledig gebaseerd op vrijheid van keuze doen. De ouders en kinderen in Ter Apel hebben niet vrijwillig gekozen om te verblijven in een uitzet centrum."

'We bieden de vluchtelingen kinderen en het uitzetcentrum les- en leesboeken aan als protest tegen het geen goed/normaal onderwijs geven aan vluchtelingen kinderen in detentie of vrijheidsbeperkende centra', aldus AFA-Fryslan.

"Ik snap dat u hierover verontwaardigd kunt raken omdat u verteld dat er met het onderwijs niets mis is. Alaska is van mening dat een ieder recht heeft op gelijkwaardig wonen, werken, huisvesting en gezondheidszorg. U geeft willens en wetens les aan kinderen die met hun ouders in de verdrukking zijn geraakt en u weet dat de situatie van hen uitzichtloos is door een structureel maatschappelijke onrecht. Ze zijn een speelbal van het racistische vreemdelingenbeleid."

"Alaska heeft een maatschappij kritiek waarin alle grenzen open zijn, geen mens illegaal kan zijn en er geen vreemdelingenbeleid is t.a.v. migranten en vluchtelingen. Het is uw keuze om werkzaam te zijn op de Interschool en daarover willen we ook niet in discussie. Mijn excuses dat op de poster ‘gebrekkig onderwijs’ staat vermeld. U zult het ongetwijfeld anders ervaren en zoals u zegt geeft u met hart en ziel onderwijs.

Als u uitgebreider met ons in discussie wilt gaan of met de aanverwante organisaties kunt u contact zoeken via de vermelde e-mails op de poster. Tenslotte nog bedankt voor u reactie en ik wens u fijne feestdagen en goede jaarwisseling."

Namens info onderzoeksgroep Alaska, Sytze Kout

PS Verdere correspondentie is intern gemaild.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech