The Art Of Breakcore + info & debates

Aankondiging, gepost door: Le Rouage Lytique, DJ Fobia, Worlds ab-art aka aleXdee, DJ Bart Hard op 27/11/2012 11:09:36

Waar: Hall of Fame, NS Plein 5, Tilburg, Netherlands (GPS lat: 51.560057 lon: 5.091700)
Wanneer: 22/12/2012 - 18:00

22 december vindt een experimentele muziek avond plaats in de Hall of Fame, te Tilburg met daarbij een debat over politiek/activisme en kunst/muziek en infostands van diverse actiegroepen.The Art Of Breakcore: breakcore & politix

breakcore avond met debat over politiek/activisme en kunst/muziek.

22 december 2012
Hall of Fame
NS Plein 5
5014 DA Tilburg

zaal open: 18.00 uur

entree: 4 euro

stijl: breakcore, digital hardcore, drum 'n' noise, phantomnoise

line-up:

Worlds Ab-Art aka aleXdee (Trash Tapes / Phantomnoise, Leipzig)
Le Rouage Lytique (Freak Animals / Utterly Wipe Out, Berlin)
Fobia (Seven Samurai Records, São Paulo / Berlin)
Kathinka Rouage (Freak Animals, Berlin)
Bart Hard (Not Your Monkey Not Your Robot, Tilburg)

The Art Of Breakcore is een wake up call voor de rauwere, experimentele kant van 'breakcore', welke niet per se gezien hoeft te worden als dance muziek, maar meer gericht is op experiment, het doorbreken van barrières, en (politiek) bewustzijn.

In de vroege jaren '90 ontwikkelde breakcore zich vanuit de '80's & '90's industrial, punk, hardcore breakbeat en noise. Sommigen noemden het fenomeen 'digital hardcore', anderen gaven de voorkeur aan de term 'breakcore', of noemden het 'Electronix'.
In alle verscheidene ontwikkelingen beïnvloed door gebeurtenissen in de wereld alswel binnen de muziek zelf groeide breakcore door de jaren heen uit tot een breed spectrum aan diversiteit. Sommige van de ontwikkelingen bleven doorgaan terwijl andere ontwikkelingen van het oppervlak leken te verdwijnen.
Binnen de breakcore zijn er veel obscure subgenres waar nooit veel aandacht aan besteed werd, maar welke juist zeer interessant en origineel waren.
Labels zoals Widerstand Records, Trash Tapes en later ook Phantomnoise, Seven Samuari Records en Formosan gaven een interessante benadering door het combineren van industrial, politiek-maatschappelijk bewustzijn en riot sounds op hun releases.
Event series als Utterly Wipe Out braken de barrières tussen noise, speedcore en breakcore, terwijl andere organisaties eerder richtten op jungle, rave en later dubstep.
Door de jaren heen is de eerstgenoemde categorie tot het obscure gaan behoren, daarom is nu besloten de idealen die toen in de muziek voorkwamen opnieuw onder de aandacht te brengen.

Tijdens deze avond wordt een speciale line-up aan artiesten gepresenteerd, welke elk op hun eigen manier hun visie geven op The Art Of Breakcore.

Alexander Dreyhaupt aka Worlds Ab-Art, is vooral bekend onder de naam aleXdee, maar werkte ook als Hagbard Celine en Amiga Squawk Tones. Hij is de oprichter van de labels Trash Tapes en Phantomnoise Records, en daarnaast is hij mede-oprichter van het "100% Fakecore Networt" en de "Strukturbruch Events" in Leipzig, samen met LXC van Alphacut Records.
In 1994 bracht hij zijn eerste tapes uit, geïnspireerd door de digital hardcore, gabber en punk muziek uit die tijd. Door de jaren heen bleef hij zijn eigen sound doorontwikkelen, waarbij hij in 1998 de kans kreeg om zijn eerste vinyl "Wer Sich Wehrt Ist Lebendig" uit te brengen, op het Oostenrijkse label Widerstand Records. Kort daarna richtte hij zijn eigen vinyl label Phantomnoise Records op, wat overigens het laatste "Label van de Maand" werd van de John Peel Show in oktober 2004, slechts twee weken voor Peel stierf.
Hierna is Phantomnoise gestopt met het op reguliere basis uitbrengen van muziek en heeft Alexdee zich vijf jaar lang op zijn radio show "The Fakecore Show" en diverse andere projecten gericht.
Op dit evenement zal hij een speciale dj performance geven. Verwacht geen catchy dance muziek, of een nep live-act met een aantal klaar om af te spelen mp3-bestanden op een sexy laptop, maar een echte stinkende vinyl set. Zijn set zal een korte geschiedenis van phantomnoise en alle aanverwante fakecore worden. Bon appetit & Bon voyage!

http://www.discogs.com/artist/aleXdee
http://www.discogs.com/label/Phantomnoise+Records
http://www.fakecore.org/

Le Rouage Lytique, voorheen bekend als Cocktail Lytique, is het brein achter de Geräuschinfusion, Utterly Wipe Out, Lacerated Fragments event series in Berlijn.
Als Orange is hij sinds lange tijd actief als (web) designer en fotograaf voor politiek bewuste scene in Berlijn; een van zijn belangrijkste projecten is http://www.freak-animals.org/
Hij is sinds de jaren '90 actief als dj en gebruikte namen als Sahid Rouage, Jimmi Rocket of Kathinka Rouage en heeft zich hiermee ontwikkeld in het draaien van o.a. industrial, noise en breakore, maar bijvoorbeeld ook queerbeat.
Als producer / live-act Cocktail Lytique / Le Rouage Lytique brengt hij extreem rauwe breakcore zonder compromis.

http://rouage.freak-animals.org/
http://www.cl.freak-animals.org/
http://www.discogs.com/artist/Cocktail+Lytique

Fobia is een experimental-breakcore-hiphop producer, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië. In 2007 richtte zij haar eigen label Seven Samurai Records op, waarmee werk werd uitbracht van o.a. Schizoid, Noize Punishment en Ashtar-DXD. In datzelfde jaar draaide zij voor het eerst in Nederland, met een breakcore set op Not Your Monkey Not Your Robot. Door de jaren heen maakte zij naam als dj in onder anderen Duitsland, Zwitserland en België. In het september 2012 ontmoette de organisatie van The Art Of Breakcore haar opnieuw en was onder de indruk van haar set op Noiseangriff in Berlijn, waar zij een spannende set opbouwde van experimentele soundscapes tot breakcore en noise, gemixt met een gevoel wat niet veel dj's hebben, waarna duidelijk was dat het hoog tijd was om Fobia opnieuw naar Nederland te halen.

http://soundcloud.com/cuthaedge
http://www.discogs.com/artist/Fobia
http://www.myspace.com/cuthaedge

Bart Hard is sinds 12 jaar actief binnen de underground scene als dj en als organisator. Hij is mede-oprichter van event series zoals Not Your Monkey Not Your Robot, maar werkt ook graag aan andere underground projecten. Zijn nieuwste project is bekend onder de naam 'The Art Of Breakcore'. Voor deze avond besloot hij artiesten, individuen en kleinere organisaties die hem door de jaren heen geinspireerd hebben samen te brengen. Bart Hard zal de afsluitende set deze avond draaien, waarbij breakcore de climax bereikt waarna het uiteen zal vallen in een veld van experimentele en ongehoorde melodieen.

http://www.mixcloud.com/barthard47/
https://www.facebook.com/djBartHard

Voor en tijdens het evenement kunnen bezoekers, artiesten en genodigden in gesprek over politiek, noise, breakcore en de manier waarop deze dingen samensmelten.
Ook zal het nieuwe Datacide magazine van Praxis hier verkrijgbaar zijn, als wel een infostand door genodigden die zowel de artistieke als politieke kant van het geheel ondersteunen en hier informatie over kunnen verschaffen aan de geïnteresseerden.

Het debat zal als hoofdthema muziek/kunst en politiek/activisme hebben, maar hierin zullen ook dingen zoals de verhouding tussen individu en stromingen (zowel politiek als wel muziek scenes), hoe idealen vervagen (zoals muziekgenres die vervlakken en politieke partijen die zoeken het midden om veilig te spelen) en het tegen iets zijn, maar onduidelijkheid geven waar voor te staan worden meegenomen.

Vanaf 21.00u zal er muziek door de artiesten worden gedraaid die ons door een divers geheel aan electronische muziek zullen leiden, wat als gezamelijk gedefinieerd kan worden onder de noemer 'breakcore'. Er zullen visuals vertoond worden, gekozen door de artiesten en door de vj's, welke het conceptueel idee achter het evenement zullen visualiseren.

Timetable:

18.00 aleXdee: dj set met rustigere muziek om er binnen te komen
19.00 introductie op de avond
19.00 eerste spreker
19.30 debat over kunst/muziek en politiek/activisme met in het pannel enkele mensen uit de breakcore scene en politiek activistische initiatieven
20.10 Inbreng / participatie vanuit het publiek
Tussendoor zullen er diverse activistische groepen zichzelf presenteren met infostands en zal er wat te eten beschikbaar zijn. De avond zal besloten worden met een flinke portie breakcore, waarbij de VJ's thema's die tijdens de avond aan bod zijn gekomen terug laten zien in de visuals, met muzikale optredens van:
- Worlds Ab-Art dj set (Journey through his past with music of Phantomnoise & connected labels)
- Kathinka Rouage dj set (diverse electronic music)
- Fobia dj set (soundscapes, noisescapes, oldschool breakcore)
- Le Rouage Lytique live (raw breakcore)
- Bart Hard dj set (harder than breakcore until it explodes and reaches a field of brighter sounds)

social network links:

http://www.facebook.com/pages/The-Art-Of-Breakcore/258767190895264
http://www.facebook.com/events/446705905360068

Tags: Breakcore debat kunst


Wie: 
kribbel

Wordt dit evenement herhaald? Of is het een one off? Ik ben namelijk heel erg geïntereseerd, maar kan die dag net niet.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech