Utrecht; intimidatie door Mitros

Nieuws, gepost door: nn op 27/11/2012 11:03:57

Wanneer: 27/11/2012 - 15:05

Mitros stelt onredelijke eisen aan kraakpand aan de Boelesteinlaan met hulp van Politie.

Utrecht, 26 november 2012

Intimidatie door Mitros.

Gisterochtend hebben krakers uit het gekraakte flatblok op de boelesteinlaan bezoek gehad van Mitros. Zij kwamen, onder begeleiding van een wijkbeheerster van Mitros, met een aantal bouwlieden en Mitros medenwerkers, om deuren van de kelderboxen dicht te planken. Hier was al over gecommuniceerd tussen de bewoners en Mitros en de bewoners hadden aangegeven dat de klederboxen door hun in gebruik waren. Tevens is vermeld aan Mitros dat de kelderboxen goed afgesloten waren en dat dichtplanken dus onnodig was. Het is sowieso belachelijk en illegaal dat Mitros vanuit hunzelf besluit deuren van gekraakte panden af te sluiten.
Een aantal bewoners waren direct gealarmeerd en hebben door middel van gesprek geprobeerd te achterhalen waarom Mitros dit zonder overleg besloten heeft. De wijkbeheerster deelde mede dat Mitros dit besluit heeft genomen om "brandveiligheid" rond oud en nieuw. De deuren van de kelderboxen waren afgesloten met sloten, sommige kelderboxen werden gebruikt door bewoners van de gekraakte panden als opslag, sommige kelderboxen staan in verbinding met de appartementen en dienen dus als voordeur. De woordvoerster van Mitros zei dat Mitros schriftelijk toestemming had om dit te doen. Vanuit welke hoek deze toestemming was gegeven werd niet verteld en ook is dit document niet getoond, ook niet toen de bewoners hier meerdere keren om gevraagd hebben.
Communicatie was niet goed mogelijk van beiden kanten (de bouwvakker die in discussie was met de bewoners nam een dreigende houding aan en stond met een breekijzer in zijn handen). Door de chaos van de hele situatie was de Politie snel ter plaatse met 5 wagens en minstens 12 agenten, en ook alle betrokken bewoners waren naar buiten gekomen en toeschouwers waren aanwezig. Een van de bouwlieden zei dat hij bedreigt was met een breekijzer door een bewoner (terwijl de bouwlieden de enige waren die een breekijzer in hun handen hadden!) en dus trachtte de politie die kraker te arresteren. Doordat de bewoners/toeschouwers de Politie/bouwlieden in de ogen van de Politie niet de ruimte gaven hun werk uit te voeren besloot de Politie hun knuppels te trekken en de bewoners weg te slaan.

Na veel machtsvertoon, 2 arrestanten en blauwe plekken is het Mitros gelukt een aantal kelderboxen af te sluiten. Dat dit onnodig was, en ook gewoon beter overlegt had kunnen worden met de bewoners is voor ons duidelijk genoeg. Dit is niet de eerste keer dat Mitros (on)aangekondigd de gekraakte panden, onder begeleiding van Politie, bezoekt en de meest onredelijke eisen stelt aan de krakers.

Genoeg is genoeg!Wie: 
nn

Update: Door goed contact met de advokaat zijn de 2 arrestanten inmiddels vrij gelaten.
Voor zover ik weet heeft terminste 1 arrestant een aanklacht wegen "belediging van abtenaar in functie".Wie: 
nn

Vergeet ook niet de vorige keer toen mitros met de politie langs kwam, toen waren ze er ook vanwege onze brandveiligheid.
Onze zelfgemaakte voordeur niet veilig zijn. Dit verhaal liep ook uit op machtsvertoon, een bevel tot binnentreden en een arrestatie van een vermeende illegaal. Die een uur later weer buiten stond met een boete voor het niet tonen van zijn ID.Wie: 
nn

Nog een aanvulling, de politie heeft aan de bewoners eerder aangegeven dat de opslagruimtes bij de woningen horen, en dus van van de bewoners zijn. Hier was de wijkbeheerder van mitros bij, maar ze ontkent hier iets van af te weten.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech