Omdat we joden zijn

Ruis, gepost door: Rabbijn Mordechi Weberman (Nederlands door Martijn Paap) op 26/11/2012 11:03:15

Er zijn mensen die ons vragen waarom we strijden met de Palestijnen. Waarom houden wij de Palestijnse vlag omhoog? Waarom steunen wij de Palestijnse zaak?

"Jullie zijn Joden!" zeggen ze tegen ons. "Waar zijn jullie mee bezig?" En onze reactie is heel simpel: Het is juist omdat we Joden zijn dat we met de Palestijnen strijden en hun vlag hijsen! Het is juist omdat we Joden zijn dat we eisen dat het Palestijnse volk hun huizen en bezittingen terugkrijgt! Ja, volgens de Torah wordt van ons verlangd dat we eerlijk zijn. Het is onze roeping om gerechtigheid na te streven. En wat kan meer onrechtmatig zijn dan de eeuwig durende poging van de Zionistische beweging om andere mensen hun land binnen te vallen, ze te verdrijven en bezit op te eisen. De vroege Zionisten beweerden dat zij een volk waren zonder land, onderweg naar een land zonder volk. Onschuldig klinkende woorden, maar volledig en totaal onjuist. Palestina was een land met een bevolking. Een volk dat bezig was een nationaal bewustzijn te ontwikkelen. We hebben geen twijfel dat als Joodse vluchtelingen naar Palestina waren gekomen zonder de intentie om te overheersen, om een Joodse staat te vragen, bezit te onteigenen of de Palestijnen van hun grondrechten te beroven, ze met open armen zouden zijn ontvangen door de Palestijnen met dezelfde gastvrijheid die Islamieten hebben laten zien aan de Joden, de hele geschiedenis lang. We zouden samen hebben geleefd in vrede en harmonie, als Joden en Moslims voorheen deden in Palestina.

Aan onze Palestijnse en Islamitische vrienden wereldwijd, alsjeblieft hoor deze boodschap. Er zijn Joden over de hele wereld die jullie zaak steunen. En als we jullie zaak steunen bedoelen we niet een of andere petitie die is voorgesteld door de VN in 1947, die sowieso geen recht hadden om het aan te bieden. Wanneer we zeggen jullie zaak te steunen bedoelen we niet het snijden in stukken land van de Westoever, aangeboden door Barak op Camp David, samen met gerechtigheid voor minder dan 10% van de vluchtelingen. We bedoelen niks anders dan het gehele land, inclusief Jeruzalem, terug te brengen naar Palestijnse soevereiniteit! Op dat punt eist gerechtigheid dat het Palestijnse volk zou mogen beslissen of en hoeveel Joden er in het gebied zouden blijven. Dit is de enige weg naar ware verzoening. Maar we eisen nog meer. WIJ eisen dat het teruggeven van het land aan de rechtmatige eigenaars niet genoeg is voor ons. Er zou een verontschuldiging moeten plaatsvinden aan het Palestijnse volk die duidelijk en precies is. Zionisme heeft jullie onrecht aangedaan. Zionisme heeft jullie huizen gestolen. Zionisme heeft jullie land gestolen.

Door dit te verkondigen, verkondigen wij voor de wereld dat wij de mensen van de Torah zijn, dat ons geloof van ons eist dat we eerlijk en juist zijn, goed en aardig. We hebben honderden pro-Palestina demonstraties over de jaren bijgewoond en overal waar we komen groeten de leiders en het publiek ons met de warmte van de Midden-Oosterse gastvrijheid. Wat een leugen het is om te beweren dat Moslims in het algemeen en Palestijnen in het bijzonder joden haten. Jullie haten onrecht. Niet joden. Vrees niet, mijn vrienden. Het kwaad kan niet lang triomferen. De Zionistische nachtmerrie is op zijn einde. Het is uitgeput. Zijn recente wreedheden is het doodsgereutel van de terminaal zieken. We zullen allebei de dag meemaken dat Palestijn en Jood samenkomen in vrede onder de Palestijnse vlag in Jeruzalem...

En als uiteindelijk de verlossing komt voor de mensheid, zal het huidige lijden in de vergetelheid raken door de zegen van de toekomst.

Bron: http://www.marchforjustice.com/Becausewearejews.php


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech