Mobilisatieoproep: protesteer vrijdag 30 nov tegen ontruiming Kamp Osdorp

Nieuws, gepost door: nn op 26/11/2012 11:06:33

Wanneer: 26/11/2012 - 05:59

Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem.

Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Aanstaande woensdag, 28 november, besluit de rechter of ons tentenkamp mag blijven. Als woensdag het besluit negatief valt, dan vragen wij jullie een voor een, alle broeders en zusters om vrijdagochtend vroeg naar het kamp te komen en ons protest tegen dit besluit te ondersteunen. Zelf hebben wij niet genoeg kracht om te protesteren tegen dit beleid. Wij hopen dat we samen die kracht wel hebben.

De ontruiming zal vroeg in de morgen plaatsvinden, om 7 uur. Daarom willen wij jullie vragen zo vroeg mogelijk te komen om ons bij te staan tegen de politie. Het zou fantastisch zijn als jullie al om 5 uur aanwezig kunnen zijn. Jullie zijn ook van harte welkom om donderdagavond of donderdagnacht al te komen!

Wij zullen blijven demonstreren totdat er een oplossing is gevonden. Wij verdienen een menswaardig bestaan. Dat is ons mensenrecht. Wij zijn hier en wij zullen hier ook blijven!

Wij hopen op jullie steun en solidariteit.

Vrijdagochtend
30 november
Notweg,
Amsterdam Osdorp

http://no-border.nl/mobilisatieoproep-protesteer-vrijdag-30-nov-tegen-on...

http://kamposdorp.blogspot.nl/Wie: 
nn

Op 28 november gaat de rechter zich uitspreken over het voornemen van Van der Laan om het kamp te ontruimen op 30 november. Als de rechter de ontruiming van het tentenkamp goedkeurt, dan organiseren de vluchtelingen op 29 november een passend afscheid om de buurtbewoners te bedanken voor hun steun en inzet. In geval van goedkeuring van de ontruiming is de kans groot dat de politie op 30 november vanaf 7:00 uur, het tijdstip waarop het ultimatum van de burgemeester afloopt, de vluchtelingen een voor een komt wegslepen uit het kamp. Vermoedelijk zal men het kamp dan zodanig afsluiten dat er van buiten niemand meer wordt toegelaten. De vluchtelingen vragen daarom iedereen die hen wil ondersteunen, om eerder op het kamp aanwezig te zijn.

Woensdag 28 nov. 2012

- Rechtbank Parnassusweg, Amsterdam
9:00 uur Uitspraak rechter over ontruiming
- Tentenkamp, Notweg, Amsterdam
17:00 uur Persconferentie over de uitspraak

Donderdag 29 nov. 2012

- Tentenkamp, Notweg, Amsterdam
12.00 uur: Buurtbewoners komen afscheid nemen, kamp bedankt hen voor hun hulp.
14.00 uur: Start manifestatie met live muziek en sprekers e.d.

Vrijdag 30 nov. 2012

- Tentenkamp, Notweg, Amsterdam
Vanaf 5 uur 's ochtends iedereen welkom om te ondersteunen en om te zien wat komen gaat.

***

Op hun website schrijven de vluchtelingen:

“Al twee maanden wonen wij, vluchtelingen van Osdorp, op straat. Wij wonen in een tentenkamp omdat we letterlijk op straat gezet zijn. Wij mogen niet in Nederland blijven, maar de overheid kan ons ook niet uitzetten. Wij zitten muurvast in het immigratiesysteem. Ons tentenkamp aan de Notweg in Osdorp dreigt aanstaande vrijdag ontruimd te worden. Waar moeten wij dan heen? Wij willen een blijvende oplossing zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.”

“Na een ontruiming zullen de meesten van ons belanden in vluchtelingengevangenissen. Waar? Geen idee. Hoe lang? Geen idee. We zullen blijven actievoeren in ons kamp totdat de politie komt. Maar omdat het eind nabij is, willen we nog één keer de straat op voor een publieke demonstratiemars, deze dinsdag! We willen dat iedereen weet, vooral de regering, dat we hier zijn en dat we zullen blijven.”

“Het punt is, zoals altijd, dit: ze kunnen ons arresteren, maar dat verandert niets. Ze kunnen ons op straat gooien, maar dat verandert niets. Ze zouden alleen ons lijden vergroten. Waarom doen ze dit ons aan? Het probleem is veroorzaakt door de IND en overheidsregels waardoor we hier niet mogen blijven, maar zij kunnen ons tegelijkertijd niet deporteren. Dus zitten we vast in het systeem. De enige oplossing, zoals wij altijd hebben gezegd, begint met het heropenen van onze dossiers en dat de IND onze verhalen gelooft. Als we een verblijfsdocument hadden, dan zouden we hard werken om een toekomst in Nederland op te bouwen. Vluchtelingen en immigranten zijn hardwerkende mensen! Geef ons deze kans; het is ons mensenrecht!”

“Dus ja, dit is waarschijnlijk onze laatste actie voor nu. Maar vluchtelingen zijn al langer dan een jaar bezig met tentenkampacties. Altijd arresteren ze ons, altijd komen we terug. Ze geven namelijk geen oplossing. Dus we zullen terugkomen.”

“Als er ontruimd wordt, zal dit vroeg in de morgen plaatsvinden, om zeven uur. Daarom willen wij jullie vragen zo vroeg mogelijk te komen om ons bij te staan tegen de politie. Het zou fantastisch zijn als jullie al om vijf uur aanwezig kunnen zijn. Jullie zijn ook van harte welkom om donderdagavond of donderdagnacht al te komen!”

“Wij zullen blijven demonstreren totdat er een oplossing is gevonden. Wij verdienen een menswaardig bestaan. Dat is ons mensenrecht. Wij zijn hier en wij zullen hier ook blijven! Wij hopen op jullie steun en solidariteit.”

“En onze broeders in Den Haag (http://rechtopbestaan.nl/) zijn ook nog steeds actie aan het voeren.”

Tot zover het bericht van de Amsterdamse tentenkampvluchtelingen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech