OPROEP TOT ALGEMENE STAKING OP 14 NOVEMBER 2012

Nieuws, gepost door: Redi Mokro op 12/11/2012 11:06:48

Wanneer: 12/11/2012 - 17:56

OPROEP TOT ALGEMENE STAKING OP 14 NOVEMBER 2012 : “De straat op tegen de armoedepolitiek – voor de internationale solidariteit!


Voor 14 november zijn in Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, Cyprus en Malta algemene stakingen tegen de armoedepolitiek, voor arbeidsplaatsen en solidariteit uitgeroepen. Tegelijkertijd worden in de andere landen van de Europese Unie belangrijke mobiliseringen voorbereidt. Op deze dag zal de eis van de arbeiders en arbeidsters voor een afgestemde en enige internationale antwoord op deze politiek tot uitdrukking komen.

De leiders van de EU-regeringen hebben een heel arsenaal aan neo-liberale instrumenten opgebouwd, zoals het nieuwe financiële verdrag, die de lasten van de crisis op de schouders van de arbeiders en de Europese volkeren legt. Met het oog op een nieuwe recessie worden nu weer lagere lonen, langere werktijden, hogere flexibiliteit, een korting van de pensioenen en sociale uitkeringen, belastingverhogingen en privatiseringen, opheffen van CAO-verdragen geëist, evenals de arbeids-, sociale- en politieke rechten van alle arbeidsters en arbeiders verder wordt afgebroken. Dit alles leidt tot massale ontslagen en inkrimpingen, terwijl de financiersoligarchie maximale winsten binnenhaalt.

14 november 2012 biedt de belangrijke mogelijkheid, om de verschillende strijd te verenigen en de internationale solidariteit tussen de volkeren te ontwikkelen – de arbeiders en volkeren die onder deze zelfde politiek lijden, die uitsluitend de belangen van de imperialistische monopolies dient.

Op 14 november gaan wij de straat op, om tegen de aanvallen van deze politiek verzet te bieden en onze belangen strijdbaar en verenigd te behartigen. Wij roepen de arbeiders, werklozen, de jeugd en vrouwen op, deel te nemen en deel van de algemene staking en mobiliseringen op 14 november te worden, om de eenheid van de arbeidersklasse en de eenheid tussen de volkeren te scheppen, die het slachtoffer van deze politiek zijn.

Verenigen wij ons in een sterk strijdfront tegen het kapitalistisch offensief, tegen de politieke reactie en tegen de bedreiging door imperialistische oorlogen, laat ons verenigd strijden, tegen de uitplundering van de natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen. Wij strijden voor een revolutionaire breuk met het neo-liberalisme en sociaal-liberalisme, voor de breuk met het systeem dus, die steeds weer crisis met zich meebrengt.

Wij brengen onze verachting voor de regeringen en instituten van het monopolie-kapitaal tot uitdrukking en bevestigen het recht van de volkeren, de Europese Unie van de monopolies, de EU van de reactie en oorlog net zo te verlaten als de NAVO, de gewapende arm van het imperialsme.

Uit alle landen, waar communisten hun strijd voeren, brengen wij onze strijdbare solidariteit met de arbeiders en volkeren naar voren, onze solidariteit met de revolutionairen en arbeiders die moedig hun strijd tegen kapitalisme en imperialisme voeren.

14 november is een eerste stap naar beter, naar nieuw.

Lang leve de strijd van de arbeidersklasse, lang leve de internationale solidariteit van de arbeiders en volkeren!

Tunis – november 2012

Organisatie voor de opbouw van een Communistische Arbeiderspartij van Duitsland

Communistische Arbeiderspartij Denemarken (APK)

Communistische Partij Spanje/Marxisten-Leninisten (PCE/ML)

Communistisch Platform Italië

Communistische Arbeiderspartij Frankrijk (PCOF)

Marxistisch-Leninistische Organisatie Revolution Noorwegen (Revolusjon)

Revolutionaire Communistische Partij Turkije (TDKP)

Arbeiderspartij Tunesië (POT)

Revolutionaire Communistische Partij Ivoorkust (PCRCI)

Communistische Partij Benin

Revolutionaire Communistische Partij Volta (PCRV)

Democratische Weg Marokko

Communistische Arbeiderspartij Dominicaanse Republiek (PCT)

Communistische Partij Mexico/ Marxisten-Leninisten (PCMML)

Communistische Partij Marxisten-Leninisten Venezuela (PCMLV)

Communistische Partij Marxisten Leninisten Ecuador (PCMLE)

Revolutionaire Communistische Partij Brazilië (PCR)


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech