Tentenkamp Notweg - Osdorp - Amsterdam: Spullen en hulp nodig!

Nieuws, gepost door: nn op 30/09/2012 09:03:34

Wanneer: 30/09/2012 - 14:26

Er verblijven inmiddels zo'n veertig vluchtelingen in het tentenkamp aan de notweg in osdorp, en er worden nog steeds meer mensen verwacht. Veel buurtbewoners of mensen die van verder komen ondersteunen al, maar er zijn nog steeds een aantal dingen hard nodig!

[English below]

(Grote) haringen en scheerlijnen, veel tenten zijn incompleet of slecht,
Zeil
Matjes/bedjes
Jassen/sokken/truien/warme kleding
Allerhande toiletspullen, van tandebortels en deodorant tot scheermesjes en nagelschaartjes
Dekens/slaapzakken/kussens,
Schoenen,
Toiletpapier
Batterijen
Waxinelichtjes en andere dingen om het 's avonds gezelliger te houden of om licht te geven
Stoelen en tafels en keukenspullen, zodat er zsm gekookt en samen gegeten kan worden

Twee van de grootste problemen zijn het water en het sanitair, iedereen die daarvoor ideeen/inspiratie/kunde heeft kom alsjeblieft helpen! (misschien een composttoilet??)

[English]

About 40 refugees are staying in the camp at the notweg is amsterdam-osdorp right now and more are expected. Many people living around and further away are helping already but some things are still very much needed!

Stuff for the tents (a lot are incomplete or crappy), like the groundpins or lines, tarp, etc
Campingmatrasses/beds
All kinds of warm clothes (coats, sweaters socks, whatever)
Toileteries: toothbrushes, deodorant, shaving blades, nailcutters, etc etc
Blankets, sleeping bags, pillows,
Shoes!
Toilet paper,
Batteries,
Everything to make light at night, for safety and atmosphere
Chairs, tables and kitchen stuff, so that it's possible to cook and eat together

Two of the biggest problems are water and sanitation, do you have ideas/inspiration/knowledge and can you help please come! (maybe a composttoilet??)

Tags: No Borders osdorp tentenkamp


Wie: 
nn

Politiek in de clinch over vluchtelingenkamp Osdorp
http://www.parool.nl/parool/nl/4060/AMSTERDAM-NIEUW-WEST/article/detail/...Wie: 
nn

Re: Plees, en het zal wel flauw klinken, zeker gezien wat gezeur hierboven:

Maar als krakers met zonder voorzieningen groeven we een flink gat in de grond. Twee planken erover om op te zitten. (En er niet in pleuren, please!)

Je zal dit pakweg eenmaal per dag willen dichtgooien en dan herhalen op een volgende plek. Dus een eeuwige voorziening is het niet. Echter, gegeven wat ruimte kan het wel even mee gaan.

't Is een beetje hoe onze grootouders het deden. Die hadden daar overigens een vaststaand huisje voor (het buitenhuis of gerief of hoe heette zo'n ding), 't is heus niet zo vies als het klinkt. Succes ermee.Wie: 
nn

btw Ik weet niet wat dit zal opleveren qua sanitair en zo (waarschijnlijk bitter weinig), maar op zich een handige site qua zelfvoorziening is wel http://www.lowtechmagazine.be/ .Wie: 
nn

Op het tentenkamp in Den Haag staan twee dixies. Die dingen kosten ongeveer 25 euro per week. Met een beetje inzamelen moet dat in Amsterdam toch ook kunnen?Wie: 
nn

25 euro per week per dixie? M2M heeft die mensen daar neergezet en zet onder alle mailings een gironummer, dusseh.. neem verantwoordelijkheid zou ik zeggen.Wie: 
Sjerp

Een dixie mag niet van de gemeente, en daarom wordt ie niet neergezet.

Aanvullend: deze mensen staan er niet omwille van het kamp, maar om zo dichter bij een oplossing voor hun asielprobleem te komen. Waar ze vooral behoefte aan hebben, dit benadrukken ze zelf, is dat er meer druk komt op de instanties en de overheid. Het kamp is een middel, geen doel.

Nog een verslag, met een interview met een van de organisatoren:
http://socialisme.nu/blog/nieuws/30497/vluchtelingenkamp-osdorp-het-enig...Wie: 
@Sjerp

"Een dixie mag niet van de gemeente, en daarom wordt ie niet neergezet"
Ik neem aan dat je dit zelf verzonnen hebt uit IS propagandistische overweging.
Ze hadden toch gewoon Dixies neer kunnen zetten. Ze hebben tenslotte ook niet aan de gemeente toestemming gevraagd om op een kinderspeelplaats te gaan kamperen.Wie: 
nn

ik denk dat de gemeente meer baat heeft bij een dixie, dan bij mensen die op de speelplaats hun behoefte doen. Zou me verbazen als ze er veel problemen rond maken. Maarja, met de overheid weet je maar nooit natuurlijk.Wie: 
nn

"Aanvullend: deze mensen staan er niet omwille van het kamp, maar om zo dichter bij een oplossing voor hun asielprobleem te komen. Waar ze vooral behoefte aan hebben, dit benadrukken ze zelf, is dat er meer druk komt op de instanties en de overheid. Het kamp is een middel, geen doel."

en omdat het een middel is worden geen toiletten van enig soort neergezet? Zo van: laat ze maar in hun shit zitten, die vluchtelingen, dan moet de gemeente wel? Dat is politiek bedrijven over de ruggen van mensen heen, dunkt me. Zet toch gvd wat neer daar!

Natuurlijk is het tentenkamp een middel. Het is een actiemiddel. Zie Koekamp Den Haag. Dat weerhoudt de groep die daar bezig is, Recht op Bestaan, er niet van om naar de WC te gaan! (het actiemiddel zou er voorts nog uit kunnen bestaan dat men alle stront verzamelt om uit te storten op de stoep van de tweede kamer of i.d. maar gezien dit niet zo is.. is het maar beter enige hygiëne en comfort te hebben)Wie: 
nn

waarom kraakt niemand die leegstaande school voor ze?


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech