van pa-pandreou naar pa-pademos, onrust!

Nieuws, gepost door: Notos op 15/11/2011 11:02:15

Wanneer: 15/11/2011 - 01:47

Lucas Papademos van de Europese Centrale Bank, is de nieuwe minister president van Griekenland: de bank d'etat is compleet.

Lucas Papademos, de voormalig vicepresident van de ECB (tot vorig jaar) is gedegradeerd tot Griekse minister president. Het democratische regime laat zijn ware gezicht zien- een regime dat zich niet laat lastig vallen door schijnverkiezingen, als de zaken niet zo gemakkelijk gaan. Hoe wanhopig ze proberen een beeld van orde te handhaven, en hoe verdoemd de heersende klasse eruitziet, verenigd in hun ontzetting.Junta for ever!
Al vrij lang zijn ze de weg aan het vrijmaken. Het land is in gevaar; een reeks onbegrijpelijke en fictieve constructies van kapitaal en speculatie, hebben een tastbare bedreiging voor het levensonderhoud van de mensen gebracht. Zo is er een dringende noodzaak voor mensen om hun verzet tegen de aanval van het kapitaal te staken, en een linie te vormen achter welke 'nationale redder' dan ook. De dringende noodzaak voor een terugkeer naar een vorm van normaliteit, wat dan ook om de sociale cohesie te herstellen, de dringende noodzaak om terug te keren naar orde.

In de woorden van een dichter, “ruikt de orde naar menselijk vlees” -- en volgens een anarchistische leus die dat jaren later benadrukt, heeft nationale eenheid die specifieke geur ook. Een serieus ogende bankier vraagt om toestemming van de mensen, en om de offers die ze zullen moeten maken te verdragen. Wie zei dat bankiers geen gevoel voor humor hebben? Zelfs op dit moment waarin hij gedegradeerd word van ECB vice-president tot minister president van de Griekse sectie, maakt deze mensachtige grappen. En dit in het gezicht van een van de diepste crisis' die het kapitaal te verduren kreeg op dit continent in zoveel jaar: op dit precieze moment, heeft soevereiniteit de sluier van de representatieve democratie afgetrokken, de sluier van wat voor een democratische procedure dan ook. Wat zal ons verrassen?
“Soeverein is hij die beslist over de staat van uitzondering.”

En zo, hebben ze besloten. Ze hebben iets waar wij al jaren over murmelden genomen en het in de openbaarheid gegooid. Als dit geen angst is, wat dan wel? Als dit niet de beste kans van ons leven is om het democratische regime bloot te leggen, de puinhoop, wanneer zou het dan zijn?

Maar de angst regeert niet
van athens.indymedia.org
Jullie zeggen nationale eenheid, wij zeggen plunder! Robin Hood slaat weer toe in Athene
Op 3 november hebben kameraden een supermarkt geplunderd, en de goederen op een dichtbijgelegen markt verspreid. Dit is de tekst van de flyer die ze uitdeelden:
***
Laten we onszelf niet voor de gek houden. Achter de licht verteerbare retoriek over de oplichters en de gouden jongens, de slechte Duitsers en de -in het algemeen en vaag- genadeloze markt, licht de tijdloze uitbuiting en plundering van de geproduceerde rijkdommen door de kliek van de bazen verscholen. En het is glashelder dat zolang zij levens domineren, zij ons zullen blijven wegstrepen, ze ons zullen proberen te vernietigen om hun winsten veilig te stellen. En de opeenvolgende klappen die we krijgen, worden slechts uitgedeeld om hun verenigde klasse-belangen te dienen. Op hetzelfde moment, verspreiden zij angst om hun autoriteit te bewaren: meer politie, migrantenjacht, het asiel opheffen (in de universiteiten, nvdv), aanwakkeren van racisme en vaderlandsliefde.
Geen luiheid meer. Laten we onze levens in onze handen nemen!
Het vooruitzicht voor de klasse van onderdrukten, is niet de strijd voor overleven, of het wegduiken in een positie van overgave en verarming. Het vooruitzicht wordt hier en nu in elkaar gezet, in de kleine en grote momenten van ontkenning en in onze strijden. In dagelijkse confrontaties met bazen en bij de algemene staking; op demonstraties, 'popular assemblies' en structuren van wederzijdse hulp; bij de bezettingen van publieke gebouwen, scholen en universiteiten; in de woede tegen de smeris en de solidariteit tegen de repressie; in agressieve daden tegen de kapitalistische-staats doelen; in de beweging van betaal-weigeraars, van elektriciteitsrekeningen tot tolwegen; in collectieve plunderingen van supermarkten, en de publieke herverdeling daarvan.

Laten we onze collectieve kracht grijpen.
Laten we het plan voor sociale en individuele emancipatie uitwerken.
Oorlog tegen de oorlog van de bazen.
Iedereen naar de Algemene Stakingen!
***

En nu verder – op naar 17 november

De voorbereidingen voor de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten van de anti-dictatoriale studenten opstand in 1973 zijn vol op gaande. Er worden demonstraties in heel Griekenland gepland. In ieder geval in Athene en Heraclion, zullen sommige anarchistische blokken de leus gebruiken van de EAM, de communistische beweging van gewapend verzet tegen de nazi bezetting:

“Wanneer mensen geconfronteerd worden met de dreiging van tirannie, kiezen ze de kettingen of de geweren”.

*Alles hierboven van www.occupiedlondon.org/blog , bijeengeraapt in de afgelopen dagenWie: 
nn

Mario Monti, nieuwe premier van Italie was eurocommissaris en lid van de Kangaroo Group. Kangaroo Group is een belangrijk lobbykanaal voor realisatie van een Europese eenheidsmarkt,later aangevuld met een focus op veiligheids- defensie beleid. Het orgaan heeft meer dan 50 bedrijfsleden uit verschillende sectoren waaronder Goldman Sachs, BP, Volkswagen maar ook wapenproducenten zoals EADS, Thales en Saab.
Hoe onpartijdig is de nieuwe premier als je kijkt naar bovenstaande tekst?


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech