Arrestaties en brand op Lesbos

Nieuws, gepost door: nn op 19/07/2017 07:10:53

Wanneer: 19/07/2017 - 21:10

Vorige week werd er al brand gesticht in kamp Moria, het akeligste vluchtelingenkamp op Lesbos met bijna 4000 bewoners, waaronder kinderen. Gister, 18-7, was er weer een demonstratie op het terrein van ongeveer 1000 mensen. Al snel greep de oproerpolitie in met stungrenades en traangas. Hierop werd moedig gereageerd met stenen, en er werden meer brandjes gesticht.
Er valt wenig te verliezen in deze hel op aarde, hier heeft de mens dagelijks te maken met (politie)geweld, verkrachtingen(!), eten waar de zwerfhonden hier hun neus voor ophalen en een gebrek aan water- en dit is nog maar een fractie van de narigheid.

In deze openluchtgevangenis met min of meer open deuren, maar ook een gesloten gedeelte, zitten mensen soms meer dan een jaar in afwachting van nieuws over hun status, door een falende bureaucratie- of misschien komt het de EU wel goed uit; een uitzichtloze, stoffige, vieze plek waar je de rij voor het eten terug in wordt geslagen door bewakers als je je niet netjes genoeg achter elkaar opstelt... Dat zal ze leren, hadden ze de levensgevaarlijke oversteek maar niet moeten ondernemen. Als je, in de problemen door oorlog, het klimaat, westerse uitbuiting of nog iets anders ernstig toe bent aan vrijheid en waardigheid, is dit waar je terecht komt.

En toch zijn er mensen temidden van dit alles de moed vinden om in opstand komen. Een poging om eindelijk weer een piepklein beetje invloed te hebben op het eigen bestaan.

Wij moeten achter en naast ze staan. Er zijn gister veel mensen enorm in elkaar geslagen, maar er zijn ook 35 mensen als wraak opgepakt in kamp Moria. Vandaag zijn ze voorgeleid bij de rechtbank van Mytilene, ze worden verdacht van oa samenzwering, vernieling, verzet bij arrestatie, het in gevaar brengen van menselijk leven(wtf). Meer nieuws over hun vervolging zal snel komen.

Het heeft geen zin hier verder in te gaan op de omstandigheden op het eiland, omdat dit een situatie is die aan een groot gedeelte van de grenzen van Fort Europa speelt, en die logisch voortkomt uit het bestaan van staten, kapitalisme en de bijbehorende oorlog en uitbuiting van de aarde. Laten we duidelijk maken wie hier verantwoordlijk voor zijn. Laten we diegenen die verantwoordelijk zijn minstens een koekje van eigen deeg geven. Denk aan de beveiligingsbedrijven, de banken, de multinationals. Denk aan alle politiebureaus van de wereld, de ambassades en al die meer. Bij Moria zijn auto's van medewerkers en de chef van de poltie in ieder geval al gesloopt.

Vrijheid voor de arrestanten van 18 Juli Moria. Voor een einde aan alle grenzen en gevangenissen.Wie: 
nn

Toddy And tomorow their court cases are taking place.

For a detailed description of the situation on the island check: www.camplesbos.nobligs.nl

More news of last week: https://greekcitytimes.com/migrant-riots-moria-lesvos/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech