Woonrecht en Dakloosheid - theater, debat en Food Not Bombs

Aankondiging, gepost door: Theater de Generator ism Vrijplaats Leiden op 06/03/2017 03:04:23

Waar: Theater de Generator, Middelstegracht 36, Leiden, Netherlands
Wanneer: 17/03/2017 - 19:30

Een avond over wonen, kraken, dakloosheid, precair wonen. Vol theater en actie. Met: “Zie je (mij) wel” van Theaterwerkplaats SMIT i.s.m. Binnenvest Leiden, “HIP” van de Britse Jolie Booth, een panelgesprek, gratis eten volgens het Food Not Bombs principe en een modeshow van de Weggeefwinkel.


Theater en productiehuis De Generator organiseert theater- en debatavonden onder de noemer ON PROBATION. Met dit keer het thema woonrecht, waarbij verschillende menselijke verhalen bij elkaar worden gebracht. Een divers programma met verhalen van mensen die dagelijks te maken hebben met het falen van het woonrecht. Dak- en thuislozen, (ex)krakers en flex-woners. De avond richt zich tot het publiek, wat is onze verantwoordelijkheid als samenleving?

Op deze avond serveert de keuken van de Vrijplaats gratis eten, volgens het Food Not Bombs principe, met gedoneerde ingrediënten van winkels uit heel Leiden. Tussen de voorstellingen door is er een gemodereerd panelgesprek over woonrecht met direct betrokkenen bij dakloosheid, precair wonen en kraken. Er zal een exclusieve modeshow van de Weggeefwinkel te zien zijn, met spullen die je daarna gratis mee naar huis mag nemen.

De eerste voorstelling van deze avond genaamd “Zie je (mij) wel”, is gemaakt door Leids Theaterwerkplaats SMIT met dak- en thuislozen van de Binnenvest in Leiden. Het geeft niet alleen een inkijk in de schrijnende bureaucratische vicieuze cirkel dat dakloosheid in stand houdt, maar ketst ook de bal terug naar het publiek.

De tweede voorstelling “HIP” is gemaakt en wordt gespeeld door de Britse Jolie Booth. In 2002 kraakte Jolie Booth een huis in Brighton. De voorwerpen die zij daar aantrof gebruikt ze om een reconstructie te maken van het leven van Anne Clark, oud bewoonster van het pand. Jolie verweeft in "HIP" het verhaal van Anne met haar eigen leven en maakt het publiek onderdeel van deze associatieve reis.

Entree: gratis/vrijwillige bijdrage

--------------

Theater de Generator is een nieuw Leids initiatief voor professioneel maatschappelijk geëngageerd theater en grensoverschrijdende kunst, dat in 2018 officieel open gaat, maar al volop evenementen organiseert. Het is gevestigd op de Middelstegracht 36, in het gebouw van Vrijplaats Leiden.

Onder de noemer ON PROBATION heeft toekomstig Theater de Generator in 2016 al een aantal goedbezochte voorproefjes van het theater gerealiseerd, met o.a. theater over privacy, racisme en democratie. In 2017 gaan ze een stapje verder door de ON PROBATION avonden van een specifiek thema te voorzien en die te organiseren in samenwerking met Leidse instellingen en individuen die binnen dat thema actief zijn. Wat de avonden verbindt is dat het gaat om onderwerpen die van groot maatschappelijk belang zijn, maar te weinig zichtbaarheid hebben in Leiden. Daarnaast probeert de Generator het publiek uit te dagen zichzelf als onderdeel van een bepaalde maatschappelijk probleem te zien en daarmee onderdeel van de oplossing te worden.

Tags: dakloos kraken precair


Wie: 
nn

"Rechts grijpt gelegenheid aan om kraken strafbaar te maken" (BE)
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2917585


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech