Aanslagen Brussel.

Hier kun je discussieren over Aanslagen Brussel..
Als reactie op de aanslagen in Brussel stelt Premier Rutte terecht dat wij niet moeten wijken voor dit soort geweld. Maar om 'het' geweld – voortkomend uit religieuze/ideologische (IS) of economische (VS/olie) motieven – uit te bannen, is meer nodig dan mooie woorden. Wat dat meer betreft wordt het tijd ons te focussen op de scheiding tussen kerk en staat, waar het beleid in het Verlichte Westen de afspiegeling van is. Met als resultaat een beleid dat enerzijds het goede (gij zult niet doden/respect voor de mensenrechten) beoogt, maar anderzijds dat goede niet waar weet te maken, door het heilig verklaarde partijpolitieke bestel. Daarin draait het immers niet om het beklinken van het goede, maar om de strijd om de macht! Een strijd die op zeker moment altijd leidt tot zinloos bloedvergieten, zoals Rutte – als historicus – als geen ander weet.
Om die wetenschap teniet te doen, zou Rutte – in het belang van het algemeen – zich hard moeten maken voor een Brede Maatschappelijke Discussie over de hervorming van ons partijpolitieke (machts-)bestel tot een waarlijk democratisch bestel. Een bestuursapparaat dat recht doet aan het alom aanwezige verlangen naar geweldloosheid of vrede, waar de VN zijn bestaan aan te danken heeft.
Kortom, als reactie op de gruwelijke aanslagen in Brussel, zou het beleid zich niet reflexmatig moeten richten op forse investeringen in leger en politie, maar op de verwerkelijking van het mensenrechtenideaal. En daarvoor zal onze volkerenorganisatie verbouwd moeten worden tot mondiaal beleidsorgaan met bovennationale bevoegdheden, waartoe Rutte het voortouw zou kunnen nemen.


VN

Anthony Banbury vervulde tot voorkort een van de hoogste functies die de VN kent: assistent secretaris-generaal voor field support. Hij werkte meer dan dertig jaar in allerlei functies voor de VN. En nu was het genoeg, http://www.nytimes.com/2016/03/20/opinion/sunday/i-love-the-un-but-it-is...

Aanslagen Brussel.

Ben het roerend eens met Anthony Banbury meneer/mevrouw NN. Hoog tijd dus voor een grondige reorganisatie van de VN die het VN- of vredesideaal wel tot zijn recht laat komen, ofwel het Algemeen Belang handen en voeten geeft.

Reorganisatie

Goed punt Wouter. Hoe gaan we het aanpakken, de VN is best een grote organisatie. Ik heb alleen een bezem.

Aanslagen Brussel.

Die aanpak meneer/mevrouw NN, moet zich richten op de ombouw van onze volkerenorganisatie van een organisatie van regeringen die zich primair sterk maken voor het eigenbelang, tot een mondiaal beleidscentrum met bovennationale bevoegd heden dat zich primair bezighoudt met het algemeen of mondiaal belang: “De leefbaarheid van onze planeet”. Zowel letterlijk als figuurlijk onze gezamenlijke voedingsboden.
Voor die broodnodige ombouw biedt artikel 109 van het Handvest uitdrukkelijk de mogelijkheid, doordat het spreekt over een algemene conferentie van lidstaten met als doel de herziening van het Handvest. Officieel had die al in 1955! moeten plaatsvinden, maar destijds is zij – onder druk van de toenmalige Sovjet-Unie – uitgesteld 'tot een daartoe geschikt tijdstip'.
Persoonlijk heb ik het gevoel dat dát tijdstip is aangebroken, gezien 'de toestand van de wereld, om met mr. G.B.J. Hilterman te spreken. Voor het hard maken van dat tijdstip ben ik echter niet gemachtigd, omdat die bevoegdheid is weggelegd voor de regering, als VN-lid. Helaas is geen enkele regering, dus ook Rutte-II niet, te dwingen gebruik te maken van die macht/bevoegdheid, hoezeer zij ook het 'algemeen belang' ten goede zal komen. Dus afwachten maar tot ons beleid – regering en Kamer tezamen – tot dat broodnodige inzicht zal komen. Tot die tijd zal er van een wenkend (beleids-)perspectief geen sprake kunnen zijn, alle goede bedoelingen ten spijt. Dus rest ons niets anders dan lijdzaam af te wachten, ervan uitgaande dat er zonder (beleids-)inzicht nu eenmaal geen (beleids-)uitzicht bestaat, ook al gaan we elke dag naar de stembus.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. welbekende troll.

Dromen

Droom lekker verder over de maakbaarheid van het kapitalisme.

Aanslagen Brussel.

Wist niet meneer/mevrouw NN dat het mogelijk is over de maakbaarheid van het kapitalisme te dromen, laat staan er 'verder' over te dromen. Hopelijk kunt u mij daarover een tip geven. Bij voorbaat mijn dank voor de moeite.

Dagdromen.

Okay. Dagdromen dan.
Het is in ieder geval een elitaire aangelegenheid.

Aanslagen Brussel.

Dank voor voor uw reactie meneer/mevrouw NN. Begrijp daaruit dat u zelf nooit dagdroomt. Dank voor die verduidelijking, want nu begrijp ik uw reacties eindelijk.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech