Blockupy Binnenhof

Aankondiging, gepost door: nn op 06/09/2015 09:06:15

Wanneer: 15/09/2015 - 12:00

Op Prinsjesdag 15 september staakt de politie voor een betere CAO en op 16 september blokkeert ze het ministerie van Veiligheid en Justitie. Komen wij er net zo gemakkelijk mee weg als de politie als wij op 15 september het ministerie van van Veiligheid en Justitie blokkeren?


Blockupy Binnenhof
Rijnstraat 12, 2515 XP Den Haag
15 september 12u

In de opmaat naar de staking weigert de Vreemdelingenpolitie sinds 20 augustus mee te werken aan de uitzetting van vluchtelingen, waarmee ze laten zien dat ze ook anders kunnen handelen dan naar een 'regel is regel'-moraliteit. Op 15 september willen wij het het ministerie van Veiligheid en Justitie bezetten, waar ook de voor uitzettingen verantwoordelijke Dienst Terugkeer en Vertrek is gevestigd. Onze eis: stop alle uitzettingen.

Als de politie ons laat demonstreren zoals wij hen laten demonstreren op 16 december, laat dat zien dat zij ook als medemensen kunnen handelen, en dat zij dus ook verantwoordelijkheid hebben voor het onbarmhartige en slechte beleid dat zij uitdragen. Als zij ons arresteren terwijl zij de volgende dag zelf ongemoeid hun eigen blokkade op kunnen werpen, brengt dit de ironie van een geweldsmonopolie opnieuw treffend in beeld.

WAT/WAAR/HOE LAAT?

Op Prinsjesdag (15 september) verzamelen wij om 12 uur voor Granny’s Corner in Den Haag voor een bakkie pleur en een donut. Om 13.00 geeft de elfde afdeling van de artillerie voor ons het startschot en BLOKKEREN wij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

BELANGRIJK: Het blokkeren van een ministerie is een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid. Er wordt niet gestaakt in Den Haag, dus het zou kunnen dat je alsnog door onze vrienden in het blauw wordt gearresteerd. Er zal een arrestantengroep zijn en juridische ondersteuning. Doe je niet mee aan de blokkade, dan ben je nog steeds welkom om je steun te betuigen. De actie gaat alleen door als er minstens 50 mensen meedoen die bereid zijn het risico op arrestatie te lopen. Geweld gebruiken is niet de bedoeling.

LOCATIE: Rijnstraat 12, 2515 XP Den Haag
TIJD: 12.00
DATUM: 15 september

FB OPROEPWie: 
nn

(Den Haag, 12 sept.) Nederlandse Mars voor de Vluchtelingen
https://www.indymedia.nl/node/29371

(A'dam, 13 sept.) Landelijke demonstratie Vluchtelingen Welkom!
https://www.indymedia.nl/node/29451Wie: 
nn

(Gouda/Stolwijk) 17 september: Lawaaidemo bij gezinsgevangenisbouwer De Vries en Verburg, https://www.indymedia.nl/node/29343 .Wie: 
nn

Deze actie is gecanceled omdat er te weinig aanmeldingen voor waren.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech