Extreem-rechtse Pro Patria wil in Gouda demonstreren. Laat Ze Niet Lopen!

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen! op 13/02/2015 02:08:16

Wanneer: 13/02/2015 - 19:59

De extreem-rechtse groep Pro Patria kondigde al eerder aan op 28 februari weer te gaan demonstreren. Waar ze dat willen gaan doen hielden ze stil. Na onderzoek van Laat Ze Niet Lopen is gebleken dat de rechts-extremisten in Gouda een demonstratie hebben aangemeld. Laat Ze Niet Lopen roept alle inwoners van Gouda op om te protesteren tegen het racistische gedachtegoed van Pro Patria.


Lang hield Pro Patria de plek waar ze willen gaan demonstreren geheim. Laat Ze Niet Lopen (een landelijk initiatief tegen extreem-rechtse betogingen) kwam er achter dat ze een demonstratie in Den Haag hadden aangevraagd. Nu blijkt dat Pro Patria deze heeft verzet naar Gouda. Gek is dat niet, want Pro Patria zal proberen te profiteren van de onrust die de bouw van een nieuwe moskee in Gouda heeft veroorzaakt.

“Het is belangrijk om in tijden van intolerantie en groeiend racisme in het verzet te komen tegen extreem-rechtse groepen zoals Pro Patria. Ook waarschuwen we niet klakkeloos achter Pro Patria aan te lopen. Ze doen zich voor als een initiatief van bezorgde ‘burgers’, maar al bij hun eerste demonstratie bleek Pro Patria een dekmantelvoor bestaande rechts-extremistische organisaties.” aldus een woordvoerder van Laat Ze Niet Lopen.

Laat Ze Niet Lopen roept op om in actie te komen tegen Pro Patria en de ruimte voor extreem-rechts 28 februari aanstaande zo klein mogelijk te maken.

In augustus demonstreerde de rechts-extremistische organisatie Pro Patria in de Haagse Schilderswijk. De demonstratie bleek georganiseerd te zijn door het rechts-extremistische Identitair Verzet, waar de bekende rechts-extremist Paul Peters een belangrijke rol speelt. Paul Peters staat bekend om het feit dat hij in 2001 een joodse begraafplaats vernielde. Ze sloegen grafzerken kapot en schilderden op tientallen andere zerken hakenkruisen en nazi leuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’.

Ook waren er neo-nazi's van Autonoom Nationaal Socialisten Nederland en de Nederlandse Volks-Unie aanwezig. Het doel van Pro-Patria is met hun demonstraties spanningen tussen bevolkingsgroepen aan te wakkeren en mensen die volgens hen niet in Nederland thuishoren te intimideren en bedreigen.

Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pro Patria 28 februari aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pro-Patria zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

Protest!
Bij de vorige mars van Pro-Patria kwamen honderden mensen op de been om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet, maar ze blijven dat enkel door hen met velen de ruimte af te nemen en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen.

Pro Patria wil in Gouda hun racistische gedachtegoed verspreiden, wij roepen iedereen op om zich hier tegen te verzetten.

Houd de komende tijd de website www.laatzenietlopen.nl goed in de gaten. In de aanloop naar en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur. Kom 28 februari in actie en stop de opmars van extreem-rechts!

Laat Ze Niet Lopen!

http://www.laatzenietlopen.nl
https://www.facebook.com/laatzenietlopen.nl
https://twitter.com/LaatzenietlopenWie: 
nn

Haatzaaiende salafisten komende 8 maart (vrouwen gescheiden) bij elkaar op een bijeenkomst in Rijswijk/Den Haag. AFA, Laat ze dit keer nu eens NIET Lopen!

http://www.omroepwest.nl/nieuws/16-02-2015/toenemende-zorg-landelijke-po...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Tienduizenden rechts-extremisten de straat op in Kopenhagen: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/16/tienduizenden-mensen-de-straat-op-in...Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Zie ook:

Pro Patria gaat demonstreren bij 'Huis van de stad' in Gouda, https://www.indymedia.nl/node/26589
Pro Patria = Eigen volk eerst: kom in actie, kom naar Gouda!, https://www.indymedia.nl/node/26598Wie: 
nn

Pro Patria zegt demonstratie weer af: het failliet van Pro Patria, https://www.indymedia.nl/node/26711 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech