voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in de gaza demo 3 aug, amsterdam

Hier kun je discussieren over voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in de gaza demo 3 aug, amsterdam.
Proposal for an anti-national and revolutionary block at the Gaza demonstration this Sunday.

Because many people from our scene/movement want to go to the Gaza demo yet don't feel like mingling with nationalists, fash or ant-semites we propose to form an informal block and go towards the demo together, meeting point 14.30 in front of the Vrankrijk in the spuistraat

Some autonomen/anarchists


misschien moeten we bij de

misschien moeten we bij de volgende nvu demonstratie dan ook maar een anti-nationalistisch en revolutionair blok organiseren?

nee serieus... een demo of een blok in de demo is het uitdragen van een idee. Wat is het idee achter een dergelijk blok. Waarom solidair met de Palestijnen? waarom niet solidair met Hamas? Of waarom wel solidair met Hamas? Of waarom solidair met Israël?... Of moeten we stiekum gewoon met niemand solidair zijn en demonstreren we alleen voor vrede en tegen de vele slachtoffers (aan beide kanten?)?

Als ik naar een demo ga en zeker als ik naar een specifiek blok binnen een demo ga wil ik weten wat en waarom het idee achter die demo of dat blok is. Nou kom op,als je als een paar geiten voor de Vrankrijk kunt verzamelen kun je toch ook je beweegreden daarvoor vertellen... wie weet inspireer je nog iemand.

Nu nog tegen religie EN tegen

Nu nog tegen religie EN tegen Vrankrijk!

Ik kan me herinneren van LANG

Ik kan me herinneren van LANG geleden demo tegen aanval VS op Panama. Ik liep mee en verwees naar de moorden in Timisoara die toen ook plaats vonden door te roepen " Timisoara Panama city ". Dat viel verkeerd bij aanwezige Stalinisten. Nou en. Ik ging gewoon door met roepen.
Mijn idee is laat je horen letterlijk tijdens de demo als je boven het lawaai van bijv. de overmacht met Turkse nationale vlaggen
zwaaienden uit kunt komen. Die "kapen " die hele demo. Ik voel me niet meer op m'n plek tijdens dergelijke demos en ga dan ook niet meer.
Je word gebruikt volgens mij als je er aan mee doet je eigen individuele mening komt niet meer aan de orde en de gevestigde media
registreren alleen dat je mee loopt en niet waar voor of waar tegen. Ik vraag me ook af waar het eigenlijk om gaat naar aanleiding van het wederzijds moorden zonder in samenzwerings theorie te vervallen. Wie wil daar nu zń invloed laten gelden ? Ook Turkije heeft al een hele tijd
een politiek van machtsuitbreiding in die regio. Controle over water toevoer door bouwen dam bijv. Dan is er nog Iran die ook naar
machtsuitbreiding lijkt te streven ten koste van buurlanden. Niet te vergeten de olie belangen en Israel als enclave voor bepaalde
belangen van de VS in een " onstabiele " region. Waar blijven dan die levens van bijv. kinderen in Gaza spelen die daar een rol in denk het niet.
Het is beter denk ik aan te sluiten bij vredes initiatieven als militaire dienst weigeraars in Israel en Palestijnen die zich bekennen als progressief en radicaal links met name anarchisten.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_invasion_of_Panama
https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Revolution

Re: voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in

Zwarte vlag, bivakmuts?

Blij dat iemand met dit

Blij dat iemand met dit voorstel komt. Zal er zijn!

dito

van dattem

Godwin ahead...

Die zionisten moeten gewoon eens kappen met dat 'lebensraum'-gezeik van ze.

"ik ben echt klaar met deze discussie".

... Liever een opportunistische trotskist dan een anarcho-nihilist. Tja... als we zo gaan beginnen, ken ik er nog heeeeeel veeeel.

Zoals ene G. Joling zou zeggen: "Ik heb er de kracht niet meer voor"

Re: voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in

Wat is dit meest domme onzinnige oproep zeg! Ik loop niet een demo in een demo dat vooral bestaat uit extremistische groeperingen waaronder grijze wolven, pro isis aanhangers en racisten en hoogstwaarschijnlijk ex jihad strijders. Organiseer dan beter op een andere plek en dag zonder nationalisten en extremistische groeperingen. Dan loop ik wel mee.

Re: voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in

Demo wordt georganiseerd door youth for palestine en IS etc, gezien de verwachte opkomst denk ik dat het over grote deel van de deelnemers uit progressieve hoek zal komen, vanzelf sprekend zouden we nooit deze suggestie doen (en het is expliciet maar een suggestie, iedereen moet vooral zijn eigen afweging maken) als deze demo een instantief uit foute hoek was (fouter dan opurtunistische trotskisten dan).
Feit is dat als we met meer zijn ook makkelijker kunnen ingrijpen als er echt foute shit gebeurt, zoals als er georganiseerde nazi's opduiken of als men zich anti-semitisch uit of handelt.
"Als alle gedegouteerden vertrekken, blijven er alleen nog de degoutanten over."

Re: voorstel tot een anti-nationalistisch revolutionair blok in

Het overgrote deel van de demonstranten komt uit de rechtse nationalistische hoek.

Youth for Palestine en IS...

Youth for Palestine en IS... IS? Bedoel je de Islamitische Staat of de Internationale Sosiaalisten? Ze voeren toch dezelfde leuzen - Hamas, Hamas enz.
Mischien kan de IS meteen fuseren met de ANS? Dat maakt de zaken ook overzichtelijker!

IS zul je nooit

IS zul je nooit antisemitische dingen horen roepen, er worden wel foute dingen geroepen in akties waar ook IS meeloopt en de kans is zeer aanwezig dat dat morgen ook zo zal zijn.

Kritiek op IS prima, maar groepen zoals de IS zijn wel bondgenoten in deze.

En IS vergelijken met neonazis van de ANS is helemaal absurd, ik vraag me echt af of je wel weet waar je het over hebt. Ga je eens richten op Israel ipv elkaar onderling de tent uitvechten.

sterkte met zulke

sterkte met zulke bondgenoten!
een stevige discussie over links antisemitisme is hier net echt besteed, vrees ik...

Moesten we gewoon niet eens

Moesten we gewoon niet eens gaan demonstreren tegen elke vorm van geweld etc. zonder daarbij partij te "moeten" kiezen !
Je begrijpt dan ook dat ik grote vraagtekens zet bij een dergelijke oproep, en ik kan hem dan ook niet serieus nemen.
Als Anarchist kies ik geen partij en probeer ik op onafhankelijke wijze een punt te maken ten voordele van de getroffenen in Israel en Palestina, en neem ik geen deel aan een demo die extreem radicalen aan beide kanten ten goede kan komen.

Ga binnen Vrankrijk hier maar eens een debat over aan want deze oproep lijkt werkelijk nergens op.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Off topic.

They shal grow not old - 100 jaar na het begin van WOI

They shall grow not old as we who are left grow old
age shall not wary them, nor the years condemn
at the beginning of the day and in the evening
we shall remember them

Toen ook

WOI was echt een wereldoorlog ,net zo goed als WOII. Talloze Britse en Franse oorlogsgraven zijn gemarkeerd met een afnemende maan. Mensen uit gekoloniseerde gebieden werden gedwongen om naar Europa te komen en aan de Somme of langs de IJser hun leven te geven. Zo ook uit het toenmalige Britse mandaatgebied Palestina. Ook onder de bijna 55.000 namen van mensen van wie het stoffelijk overschot nooit werd terug gevonden die vermeld staan op de Menenpoort in Ieper waren talloze moslims, ook Palestijnen. Het was niet hun oorlog, het was niet onze oorlog. Of het kannonnenvlees een geweer heeft om terug te schieten of niet maakt op zich niet zo veel uit. Toen waren de slachtoffers vooral "militairen" die niet echt een keuze hadden vanwege de dienstplicht, al was het de eerste oorlog waarin meer burgerslachtoffers dan soldaten vielen. Dat is in de oorlogen daarna alleen (en in toenemende mate) erger geworden ondanks het feit dat wapens steeds "preciezer" werden (WOII, Correa, Vietnam, Cambodja, Irak, Afghanistan, Gaza) Oorlog is willens en wetens staatsterrorisme geworden, hoe makkelijker het technisch wordt om burgerbevolking te ontzien,. hoe hoe groter het aantal slachtoffers wordt door "strategische fouten". Het is dus ofwel een leugen/mythe dat GPS technologie in staat is om aan plaatsbepaling te doen of een bewuste keuze om burgerslachtoffers te masken. Bedenk hoe veel beter je TomTom of aanverwanten is geworden en trek je conclusies.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech