betalen voor gevangenschap?

Nieuws, gepost door: nn op 17/09/2013 09:08:58

Wanneer: 17/09/2013 - 20:23

Betalen voor gevangenschap?

Ik kom net dit bericht tegen.

www.nieuws.nl/algemeen/20130917/Gevangenzitten-gaat-1250-euro-per-dag-ko...

Ik heb er verder niks van gehoord en kan er weinig over zeggen maar als dit bericht klopt dan zouden gevangenen 12,50 gaan betalen voor elke dag in het gevang alsmede voor hun veroordeling.Wie: 
nn


Wie: 
nn

Zeg rabiaat rechtse lul! HEb je hier wel eens aan gedacht, nl. dat veel mensen in de bajes, en het gaat hier over kortgestraften, vaak armoedzaaiers zijn met pech, zoals mensen die hun boetes niet kunnen betalen, dat het verslaafden zijn die hulp nodig hebben in plaats van bajes, mensen met psychiatrisch problemen, mensen die één keer 'de fout in zijn gegaan'? En dat je die mensen, die je dus allereerst opsluit waardoor ze evt. baan en inkomen verliezen, en toch al in de geldproblemen raken, nog eens extra problemen gaat bezorgen. Stel je voor, je komt uit de bajes, met nóg meer problemen omdat je voor die bajes moet betalen? Wat denk je dat er gebeurt? Dat die mensen dat kunnen ophoesten? Nou nee.. velen zullen juist hierdoor weer dingen gaan doen die strafbaar zijn, van winkeldiefstallen en fraude tot meer, om die bajes te kunnen betalen, en er wordt beslag gelegd op het beetje inkomen dat ze evt. weten te verwerven. Denk je nog steeds dat dit een goed idee is? Het brengt alleen maar met zich mee dat meer mensen vaker in de bajes komen, en ik denk ook niet dat 'de' samenleving er blij is met meer diefstallen en inbraken e.d. tengevolge hiervan. Dus als Rutte cs hiermee denkt te bezuinigen? Think again. Dit gaat averechts werken. Dit gaat juist meer geld kosten, en niet alleen aan de gevangenen. Een advocaat die ik ken noemt dit plan 'nazi praktijken'. De nazi's lieten de nabestaande van geëxecuteerden voor de executie betalen. De parallel is duidelijk. Helemaal fout plan dit. Laat justitie nog maar eens goed kijken naar wie ze eigenlijk opsluiten en voor wat voor futililteiten mensen in de bak belanden. Dat hele strafrecht is totaal over de top en het wordt alleen maar erger. Denk hieraan als je de volgende keer een verkeersboete niet kan betalen en daarvoor telkens weer gegijzeld kan worden. Daar komen de kosten voor celhuur dan elke keer ook nog bij om je nog verder in de modder te trekken. Denk daar nog eens aan als je je rabiaat rechtse geblaat hier komt verkopen!Wie: 
nn

Ik heb een extreem hoge boete onder de Mulder wet waar ik onschuldig aan ben. Maar die nazie's hebben bedacht dat je maar eerst moet betalen en dan pas kun je naar de rechter stappen om eventueel je onschuld te bewijzen. Maw je moet eerst betalen in dit land om je recht te krijgen. Heb er inmiddels voor in de gevangenis gezeten (ONSCHULDIG) en kan iedere dag weer opgepakt worden. Weet je wat dat allemaal kost. Mijn periode in de gevangenis heeft de staat meer gekost dan het geld dat ze van me willen hebben. Das logica of zo. En de gevangenissen zitten vol met gelijke problemen. En zelfs zij van wie de boetes wel terecht zijn zouden graag een afbetalings regeling treffen dan in het gevang zitten maar dat kan dus niet Die zitten ook echt niet graag vast. En het gevolg is precies wat de reageerder hier boven reeds heeft geschreven. En geen advocaat die er wat tegen doen kan. En met wat voor oplossing komen de nazies dan moeten ze nog maar betalen wat ze toch al niet kunnen. Overegens is was dit al oud nieuws had al enkele maanden geleden gehoord over deze plannen.Wie: 
nn

Klopt idd dat dit oud nieuws is. Het stond namelijk al in het regeerakkoord, zelfs met het bedrag van 12,50 erbij. Verschil met toen is dat het op dat moment alleen nog maar een plan van het nieuwe kabinet was, waarvan het de vraag was of het er ooit door zou komen. Nu staat het dus blijkbaar gepland om in te gaan op 1 jan. 2014. En dat is wel nieuw nieuws. Het verbaast me zeer. Moet hiervoor niet een wetsvoorstel of wetswijziging eerst worden voorgesteld? Zover ik weet is dat nooit gebeurd. Ik heb de vraag bij een advocatenkantoor neergelegd. Wellicht ook raadzaam als groepen als Linkse Hulp zich hierover gaan buigen..?Wie: 
nn

zo kan het ook.
Zo werd er bezuinigd op het budget van de gevangenissen. Voortaan moesten gevangenen het doen met roze kleding en werd hen de toegang tot koffie, pornografie en televisie ontzegd. Hij opende het zogenoemde Tent city waar gevangenen in 60 jaar oude tenten moesten slapen en nauwelijks meer eten kregen. Ook moesten zij zorgen voor hun eigen stroom, die zij konden opwekken door op hometrainers te fietsen. Ook werden er programma's opgezet om gevangenen taken buiten de gevangenis te laten doen, variërend van het schoonhouden van de wegen, tot het schilderen van stoepen, dat volgens Arpaio de belastingbetaler miljoenen dollars bespaart.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Joe_ArpaioWie: 
nn

hoezo, zo kan het ook? ik vind geen van beide opties de voorkeur hebben. nogal raar om die dingen tegenover elkaar te zetten. Bottom line is dat geen mens iets aan gevangenissen heeft, behalve degenen die er geld aan verdienen, de bedrijven die bouwen, profiteren van arbeid, exploiteren etc. Geen mens werd ooit beter van opsluiting, geen samenleving veiliger. Wat er moet veranderen, is de gedachte dat mensen opsluiten de enige manier zou zijn om om te gaan met sociale problemen en 'criminaliteit'. Voorts: de grootste criminelen blijven zoals altijd buiten schot, dat zijn degenen die bepalen dat anderen meer crimineel zijn dan zij!

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech