[Ede] laat ze vrij

Nieuws, gepost door: nn op 12/08/2013 08:04:16

Wanneer: 12/08/2013 - 15:48

Vandaag heeft een groep van ongeveer 15 mensen, een demonstratie gehouden op de stationsweg, bij de zij ingang van het politiebureau.Vandaag heeft een groep van ongeveer 15 mensen, een demonstratie gehouden op de stationsweg, bij de zij ingang van het politiebureau. Ze protesteerde tegen de arrestatie en opsluiting van 2 goede vrienden. Het gaat hier om 2 ongedocumenteerde jongens van 19 en 35, die donderdag 8 augustus zijn aangehouden.

De demonstranten blokkeerde de uitgang, in de hoop dat het vertraging zou opleveren. Door het strenge en harde maatregelen van de politie, konden ze het niet stoppen. Er zijn in totaal zo'n 9 mensen aangehouden, het is nog onbekend wanneer zij vrij worden gelaten.

De jongens zijn ondertussen overgebracht naar detentiecentrum Rotterdam, en weten niet wat er gaat gebeuren en hoelang ze nog hier zijn.

Ze deelden flyers uit, hieronder te tekst die hier:

LAAT ZE VRIJ

Met deze demonstratie protesteren wij tegen de arrestatie en opsluiting van twee goede vrienden van ons, die afgelopen donderdag op oneigenlijke en hoogstwaarschijnlijk racistische motieven zijn aangehouden.
We protesteren ook tegen het feit dat onze vrienden vandaag worden overgebracht naar detentiecentrum Rotterdam, terwijl uit alle berichtgeving en rapportage van de afgelopen maanden is gebleken hoe mensonwaardig detentie is. De overdracht naar detentiecentrum Rotterdam is gericht op deportatie van onze twee vrienden. Wij accepteren niet dat de Nederlandse overheid van plan is om mensen, voor wie we ons hart geopend hebben, te deporteren naar landen vol oorlog en geweld terwijl ze bescherming en vrijheid nodig hebben.

Tags: demonstratie vluchtelingen


Wie: 
nn

waar?!?Wie: 
anarcha

in Ede vermoedelijk: http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/negen-arrestaties-na-blokkade...

succes mensen! solidariteit uit amsterdam!!

Wie: 
ketellinkie

>tegen de arrestatie en opsluiting van twee goede vrienden van ons, die afgelopen donderdag op oneigenlijke en hoogstwaarschijnlijk racistische motieven zijn aangehouden.<

En wat was de toedracht hiervan? Nadere uitleg zou inderdaad welkom zijn.Wie: 
nn

helaas zitten de mensen die dit nader kunnen toelichten nu zelf in dat politiebureau in de cel..Wie: 
emirjame

Wat ontbreekt is een duidelijke vraag aan andere mensen - zodat die je vrienden kunnen gaan helpen.
Ook ontbreekt het me aan verdere informatie - bijvoorbeeld over de advocaatWie: 
nn

Op één persoon na zijn alle arrestanten nu vrij. Degene die nog vast zit
wordt flink genaaid: ze heeft haar paspoort al gegeven maar de politie
ontkent dat. Nu wordt onderzocht door de vreemdelingenpolitie of ze
'vreemdeling' is. Ze dreigen om haar naar detentie te sturen. Advo is op
de hoogte en flink boos.Wie: 
nn

Update: laatste persoon is ook vrijgelaten!! Alle arrestanten zijn nu vrij. Nu snel de aandacht terug naar de twee jongens die sinds maandag in detentie Rotterdam zitten.Wie: 
dhjana

Aanvulling en achtergrond:

Afgelopen donderdag werden twee goeie vrienden van ons, beiden vluchtelingen, aangehouden, puur op grond van hun niet-Europese uiterlijk. Toen de smeris begreep dat ze allebei uitgeprocedeerd zijn, werden ze drie dagen lang vastgehouden op het politiebureau in Ede. We begrepen dat ze maandag overgebracht zouden worden naar detentiecentrum Rotterdam, met als doel om uiteindelijk uitgezet te worden, terwijl ze geen van beiden banden hebben in hun land van herkomst, dat nu in oorlogstoestand is.
We hebben besloten om het busje, waarin ze vervoerd zouden worden, door een blokkade zo lang mogelijk tegen te houden. De smeris doet nu overal in de media alsof we 'hun inzet in gevaar zouden hebben gebracht', wat bullshit is, want de twee auto's die voor een spoedmelding moesten uitrukken hebben we er probleemloos doorgelaten, om daarna de blokkade - voor het busje naar het detentiecentrum - weer neer te zetten. Op het moment dat de smeris besloot om over te gaan tot arrestatie, was er in geen velden of wegen een auto te bekennen die er voor een spoedmelding uit moest. Onzin dus.

Eén van de twee vluchtelingen heeft inmiddels een hernieuwde asielaanvraag gedaan en is weer vrij. De ander zit nu wel in detentiecentrum Rotterdam. Samen met de advocaat zullen we alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat hij vrij komt en eindelijk de vrijheid en bescherming krijgt die hij nodig heeft en waarvoor hij hier naar toe is gevlucht.

Deze actie is niet de eerste tegen het zieke asielbeleid hier in Nederland en zal zeker niet de laatste zijn!!Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech