OPROEP! Kom naar het vluchtelingenkamp in Den Haag! Ontruiming donderdagochtend verwacht

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 12/12/2012 12:09:29

Wanneer: 12/12/2012 - 20:59

****** tijdslijn van de ontruiming Koekamp op noBoder.nl ******

Woensdag 12 december was de rechtszaak tegen de ontruiming. Ook al had de gemeente volgens ons een zeer zwakke zaak, toch is er door de rechter om 17:45 uitspraak gedaan dat het kamp weg moet. De rechter ging dus mee met de hoofdreden van de burgemeester dat het te koud is en dat dat weer ongezond is. Maar is dat onze schuld, dat we op straat zijn gezet door de Nederlandse staat?

De politie staat nu met 6 auto’s rond het kamp die zeggen in de gaten te houden of er meer mensen en spullen aankomen op de koekamp. We verwachten de ontruiming morgen ochtend vroeg, maar het zou ook kunnen dat ze vanaf 00:00 gaan ontruimen. De politie en gemeente doen geen enkele uitspraak aanwezige politie is voor ons een teken dat de ontruiming snel zal gaan plaats vinden.

Wij roepen dan ook iedereen op om naar het vluchtelingenkamp op de Koekamp te komen om te helpen de belangrijkste spullen weg te halen en te komen bezetten. Wij kunnen nergens heen, wij blijven hier!

Sinds 19 september voeren wij, een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen actie tegen onze rechteloosheid en het inhumane vluchtelingenbeleid. Wij moeten van de IND terug naar het land waar wij vandaan komen maar wij kunnen niet terug omdat de landen waar wij vandaan komen onveilig zijn. Terugkeer betekent voor ons terugkeer naar geweld, marteling, of zelfs de dood. Buiten dat zijn er ook landen (zoals Irak) die mensen, (die niet vrijwillig terugkeren) niet terugnemen. Ook kunnen we niet naar een andere land in Europa omdat we dan weer terug worden gestuurd naar Nederland. Ons mensenrecht wat we niet in ons land konden krijgen word ook hier in Nederland ontzegd.

Wij willen verblijfsrecht en onderdak! Geen mens is illegaal!
Voor de laatste update check Twitter en Facebook

http://www.rechtopbestaan.nl
http://www.facebook.com/rechtop.bestaan
http://www.twitter.com/rechtopbestaan
http://www.youtube.com/rechtopbestaan

Tags: den haag Koekamp vluchtelingen


Wie: 
nn

rechtopbestaan ‏@rechtopbestaan

#Koekamp #Rechtopbestaan #denhaag #ontruiming volgens een agent moet vanavond 00.00 uur het kamp weg zijn. Komt allen helpen!Wie: 
BZK
Foto: 


Wie: 
nn

Het kamp is vannacht niet ontruimd, beetje onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren, wellicht als de avond valt.

Het was een koude (en veelal slapeloze) nacht met een dertigtal mensen rond petroleumkacheltjes. Goede, maar behoedzame sfeer die voor de verandering eens niet werd onderbroken door de smeris, die wel de gehele nacht met een bus of 4 rondom de koekamp en het verderop gelegen Malieveld aanwezig was.

Het Recht op Bestaan kamp staat nog, dus kom langs, support!!!

In de avond en het begin van de nacht zijn veel spullen naar een veilige plek gebracht, dus warm water/koffie enzo is van harte welkom!Wie: 
No Border

Tijdslijn is weer geopend op http://no-border.nlWie: 
nn

Als je in bezit bent van een FB account en 5 sec de tijd hebt. Stuur dan een berichtje aan Leon Sinke:
https://www.facebook.com/leon.sinke?fref=tsWie: 
nn

volgende ambtenaar betrapt.

Foto: 


Wie: 
nn

13-12 12.05: De gemeente heeft net laten weten dat zij eist dat het tentenkamp vrijwillig wordt verlaten. De politie heeft gezegd dat er binnen 'aanzienlijke' tijd zal worden ontruimd.Wie: 
nn

Ontruiming is nu begonnen.Wie: 
nn

Die Leon Sinke is door zijn werkgever op het matje geroepen:
http://www.nu.nl/politiek/2981740/excuses-ambtenaar-beledigende-tweet-as...Wie: 
/

smeris geweldadig by ontruiming


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
de oplossing

dit complex in bloemendaal staat al heel lang leeg en kan 8600 man aan !
http://www.youtube.com/watch?v=1PD2JXmo4qo

http://www.youtube.com/watch?v=Q5wXJYfnJxU

Foto: 


Wie: 
Doorbraak

"Dag en nacht in actie om hier te zijn en te blijven

Gisteren besliste de rechter dat de door de gemeente Den Haag aangekondigde ontruiming van het tentenkamp “Recht op bestaan” doorgang mocht vinden. Vandaag gooide de gemeente het kamp tegen de vlakte en pakte de politie twintig vluchtelingen en acht ondersteuners op. Een overzicht van 24 uur staatsrepressie en strijdbaarheid. "

Verder lezen met links en foto's op http://www.doorbraak.eu/?p=12152Wie: 
nn

Stukje van de BBC die een reporter ter plaatse hadden (en al eerder op het kamp waren en een artikel plaatsen):

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20717011Wie: 
nn

Boete tot 3900 euro voor illegaal
DEN HAAG - Wie illegaal verblijft in Nederland, moet een boete kunnen krijgen van maximaal 3900 euro. Dat wil staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie, meldt RTL Nieuws vrijdagochtend.

Foto: ANP
Het ministerie heeft bevestigd dat het voorstel van Teeven om illegaliteit als overtreding te gaan zien, vrijdag wordt besproken in de ministerraad.
De politie zal niet op jacht gaan op illegalen, maar als er mensen zonder papieren worden aangetroffen bij bijvoorbeeld een verkeerscontrole, zullen ze een boete krijgen.
Ook zal worden gekeken of de illegaal kan worden uitgezet, zoals nu ook al het geval is. Daarvoor komt een illegaal dan in vreemdelingenbewaring terecht.
Wie voor een tweede keer wordt gepakt, krijgt een inreisverbod waardoor niet meer binnen Europa mag worden gereisd. Blijft een illegaal toch opduiken, dan kan dat uiteindelijk gaan leiden tot een celstraf.
Huisjesmelkers
Ook mensen die illegalen uitbuiten, zoals huisjesmelkers en koppelbazen, kunnen voortaan in de problemen komen. Mensen die de illegale vreemdelingen helpen, komen door het voorstel van Teeven niet in de knel. Ook zal het minderjarige illegalen niet treffen.
VVD en PvdA spraken in het regeerakkoord al af dat illegaliteit strafbaar moet worden. Dat stond ook al in de vorige regeerakkoord, toen nog tussen VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, maar tot actie was het nog niet gekomen.

http://www.nu.nl/politiek/2982547/boete-3900-euro-illegaal.html


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech